• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nova konusna "lamela" je oko 400kn, možeš ju dati obnoviti u firmi Lamela.hr
Mislim da je bilo u pol cijene. Pogledaj u kakvom je stanju feder, jer ako je deformiran ili pregrijan, uzalud ti trud,pa ga treba zamijeniti.

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
S lagerom sam se više bavio radi toga jer me zanimalo jel se zamo zaprljao ili je nešto puklo. Feder ću mijenjati, to sam već odlučio. Ne znam na temelju čega bih mogao procjeniti stanje sadašnjeg jer ne znam ni duljinu kad je novi. Na oko mi malo djeluje kao da vuće na jednu stranu. Ostaje onda onaj popis djelova za zamjenu koje sam naveo par postova prije.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Imaš negdje napisanu mjeru u temi, da sad ne idem mjerit...
Ili u ovoj ili u temi Muta.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Sirova mjera nije bitna..bito je koliki je progib za istu silu. Ako se opruga omekšala nije dobra.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Evo ti mjera

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Lako za šuštu ako je kratka , samo je nategneš, ali sad imamo novi korak popravak ležaja!o_O
Ako ti nije bed da se malo više posvetiš tome.:sneaky:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Za ljevaonicu ne bi znao ,da je imaju. Moja saznanja su više vezana za poslovanje i osobno znam lika koji je u tome. I to od nekih 17 godina unazad.

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Jebemu sve, neću vam više ništa napisati, kad se za svaku stvar kačite smrtno ozbiljno. Traktor i mtk mi srećom nisu životno bitni strojevi u smislu da ih moram složiti iste sekunde. Tako da si, uz slaganje primarnog problema, mogu za svoj gušt dopustiti i malo skretanja sa strane, u što spada i otvaranje i pregled lagera.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ma možeš naravno, i da to iskustvo podjeliš sa ostalim forumašima , ajd pliz...😏

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Podijelio sam, pukao je jedan metalni komadić koji drži kuglicu, tj. kotačić. Priča gotova.

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Dimenzije federa. Onaj novi je 105mm, moj je 95 mm, ostale dimenzije identične. Sreća jer sam se već uplašio da će i moj biti 105 pa bi bio u dilemi mijenjati ili ne. Imam dodatno pitanje nastalo dodatnim detaljnim pregledom. Ovdje na strani motora u kućištu kuplunga imam na ova 4 pipka urezane dijelove u koje točno stane onaj limeni poklopac ležaja. Jel to tako "tvornički" ili je poklopac to urezao? Mogu li živjeti i normalno raditi s tim?
20230205_164157.jpg
20230205_164458.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Samo gas!!

Sad kad si tu izmjeri koliko ima od jednog do drugog naslona opruge kad je max. pritisnuta?
da vidim da li može staviti opruga od deblje zice

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
U kući sam već, nemam to sad s čim stegnuti. Ali zašto bi trebala biti deblja? Neće li onda biti još teže stisnuti je ručicom?

Najnoviji postovi

Na vrh