• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
187
Zato što obim i pređeni put svakog točka nisu isti i neophodno je klizanje točkova da bi se to kompenzovalo. A pogotovo pri skretanju unutrašnji točkovi prelaze manji put i nastaje veliko naprezanje celog prenosnog sistema. Blato, trava ili makadam dozvoljavaju da točkovi malo klizaju i da se taj napor otpušta. Kod asfalta točkovi ne mogu da klizaju i ceo napor je na sklopovima pa postoji malo veći rizik od loma.

Evo na snimku koliko se osovine uvrnu i koliko trpe kada se vozi po čvrstom.

Mislim, možda labin to može da izdrži ali baš imam neku zebnju 😃😃

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,865
Ne znam, sve deluje normalno. Jel ima neko pravilo kad i kako smem sa palim i koristim 4x4? Znam da ne sme na asfaltu, ali ovo je zemlja i trava...
A zašto se ne bi smjelo paliti 4x4 pogon na asvaltu, pa kako bi onda pod teretom isao uzbrdo samo s prednjim pogonom?

Najnoviji postovi

Na vrh