Meni se vise svida junior i ja bi kupil rade benzinca pogotovo ako ne radis previse zemlje i ako misli s ralit snjeg s njom.
Bolje je malo zimi lopatati,nego cele godine da te muci benzinac
Hvala decki
Malo ste me bacili u nedoumicu pa sam isao pogledati i jednog dizela, nije bio u bog zna kakvom stanju, al pomogao mi he da definitivno hocu benzinca, naime jako je tezak dizel i mislim da za to malo vrta sto imam definitivno ce mi biti lakse s benzincem, nadam se da. Se necu zaj....
Ono sto me zanima, danas bi trebao ico gledati jos jednog labina,
Benzinac 8ks, kaze covjek da je star 20let i da ima ono modernije paljenje ko dflakserica...
Kad su se pocele ugradivati takve masine?
Neko je vec spomenuo da je acme motor bolji od la300, istina?
Drug te ti ciijevi sluze kao spaneri prilikom voznje sijena i slicno. Imas nazad kuke za koje zakacis konop,prebacis preko tovara i zakacis na obje te cijevi. Zatezes konop okrecuci te cijevi sa nekom sipkom
Samo nemoj da to tjeras uz brdo da ne bi letio u zrak prednji kraj.E da, ako nekog zanima preciznije kako sam ovo napravio evo slike.y):
narode kolko je normalno ulja labinprogres super specijal da potrosi recimo po satu radnog vremena ako su u pitanju neki extremniji uslovi npr ruce je sunce pece a kosi se livada motor radi pod jacim gasom stalno(da bi kosa kosila dobro)
Koju kolicinu srknu u ekstremnijim uslovima normalno a koliko je previse vec?