Labinac, na fergazeru (rasplinjaču) i nemaš baš kaj puno za podešavati. Prije svega, koji tip je na tvojem motoru? Onaj sa prstenastim plovkom ili IPM MGHV1?
Ono kaj možeš provjeriti je zatvara li iglica dotok goriva i jel' razina benzina dobro poštelana. Možeš ga rastaviti i ispuhati sve rupice, kanaliće i dize. Ja sam to radil na način da sam izvadil gumene i plastične dijelove iz njega i potopil ga u nitro razrjeđivač, pa onda puhal. Koliko se sjećam, na IPM MGHV1 se može podešavati samo smjesa goriva i zraka na ler gasu, kao i minimalni otvor leptira (minimalni gas).
Ak je to u pitanju, zatvori vijak ler dize do kraja, otvori ga za nekih 2 okretaja, zapali motor i drži ga na povišenom gasu. Probaj poštelati minimalni gas toliko da se motor ne gasi, a onda vijkom za podešavanje smjese probaj postići da se motor vrti čim brže. Nakon toga smanjiš minimalni gas i ponoviš postupak, dok ne dobiješ ono kaj želiš. Svakak provjeri dihta li osovina leptira gasa u tijelu rasplinjača.
Prije toga, naravno, isperi spremnik, očisti sito na pipici, očisti rasplinjač, provjeri da negdje ne vuče "falš" zrak...i javi kaj si uspel napraviti.