• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

tihomiy

Novi član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
22
ljudi pozz imam jedno pitanje u vezi labina 14ks 2009. god sa alnaserom i dosta tesko pali na kljuc.. gdje bi bio problem ako netko ima isti?

i jel ima taj moj motokultivator dekompresor?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Kako pali na spagu? Ima leptir koji povuces vani kad su malo nize temp da lakse pali

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Provjeriti bateriju, instalaciju (da nije negdje slab spoj), pa onda elektropokretač. Negdje se gubi snaga, pitanje je gdje?:icon_question:

L

LABINAC

Guest
Prvo da zahvalim za savjete..dragocjeno! Samo da napomenem da baš ne poznajem moj motkultivator pošto sam ga kupio iz druge ruke..Ipak bi još koji savjet..govori se da sad postoje neke skupe svečice, koje daju mnogo jaču iskru. Valjda su očito skuplje ali i mnogo kvalitetnije. Dakle, dali če to biti koristno za mog labinca i drugo: kakav je redosled podešavanja kurburatora..kako i šta se prvo našteluje, gorivo vazduh…(napominjem da sam totalni početnik, ništa mi nije jasno! :icon_scratch:…
Ehhh..samnom sami problemi :(wasntme): zahvaljujem svima...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Labinac, na fergazeru (rasplinjaču) i nemaš baš kaj puno za podešavati. Prije svega, koji tip je na tvojem motoru? Onaj sa prstenastim plovkom ili IPM MGHV1?
Ono kaj možeš provjeriti je zatvara li iglica dotok goriva i jel' razina benzina dobro poštelana. Možeš ga rastaviti i ispuhati sve rupice, kanaliće i dize. Ja sam to radil na način da sam izvadil gumene i plastične dijelove iz njega i potopil ga u nitro razrjeđivač, pa onda puhal. Koliko se sjećam, na IPM MGHV1 se može podešavati samo smjesa goriva i zraka na ler gasu, kao i minimalni otvor leptira (minimalni gas).
Ak je to u pitanju, zatvori vijak ler dize do kraja, otvori ga za nekih 2 okretaja, zapali motor i drži ga na povišenom gasu. Probaj poštelati minimalni gas toliko da se motor ne gasi, a onda vijkom za podešavanje smjese probaj postići da se motor vrti čim brže. Nakon toga smanjiš minimalni gas i ponoviš postupak, dok ne dobiješ ono kaj želiš. Svakak provjeri dihta li osovina leptira gasa u tijelu rasplinjača.
Prije toga, naravno, isperi spremnik, očisti sito na pipici, očisti rasplinjač, provjeri da negdje ne vuče "falš" zrak...i javi kaj si uspel napraviti.

mariosuhor

Novi član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
8
pozdrav
pred malo sam kupio motokultivator i do danas je radio i palio besprijekorno ali se nesto desilo a neznam sta jer se bas ne razumijem u takve motore
dakle, kada ga upalim pod cokom radi normalno ali cim spustim cok on se gasi
promjenio sam svjecicu i filter goriva ali svedno nista
pomoc ako netko zna

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Negdje vleče zrak sa strane, pa mu je premršava smjesa. Provjeri jesu li svi šarafi na mjestu i jesu li stegnuti.

Nisi rekel o kojem je motoru riječ, pa ti nemrem reći više detalja.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ima previše zraka, o kojemu se mtk radi, vjerojatno o nekom benzincu.:icon_scratch:

mariosuhor

Novi član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
8
da da benzinac 8 ks

ok, ali kako da mu smanjim dovod zraka na karburatoru nema nikakve dizne ili regulatora za to

Posljednje uređivanje od moderatora:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ne možeš smanjiti dotok zraka u krburator, ali možeš provjeriti da li negdje vuče falši zrak. Ustvari i možeš, ali time nećeš riješiti problem nego ga još povećati. Najčešći uzrok takvom radu motora je prevelika zračnost na vođicama ventila (pa tu vuče falši zrak) i kad staviš čok onda radi. Znači previše zraka. Treba provjeriti ventile i vođice. :(nerd):

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Jesi siguran da nema sarafic u ravnini sa kucistem fergazera i taj sarafic ima zarez za ravni sarafciger?

Edit: treba vidjet da nije dovod goriva negdje sprijecen,
Znaci ocistiti rezervar jer se radi o starom stroju,treba skinuti fergazer i dobro ga propuhat,i vidjet da plovak ne steka.

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Da, ima jedan šaraf i on je za regulaciju min., i ima još jedan (na slici se ne vidi), jer je sa druge strane i njime se šteluje direktno na polugu osovinice leptira i to je sve od štelajućih elemenata na krburatoru.:8):

K7Ss9Iy.jpg

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Fals zrak moze vuci na svakom spoju izmedju dize rasplinjaca pa do usisnog ventila. Makar to mora jaako biti potrosena vodjica da bi tu vukla. Bar se ja nisam susrel sa time:icon_scratch:.
I djelomicno zastopana dizna moze biti odgovorna da motor radi samo pod cokom.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Da može ali bi se onda odmah vidjelo da pušta na navoju dize, ovaj krburator ima dvije dizne (glavnu i od minimuma). Ne vidi se na slici, one su ispod prema gore.:(:

ivann

Novi član
Tu od
14 Ruj 2014
Poruka
26
I ja sam imao par puta istih muka al izvetreo benzin i onda radi samo na coku a bez coka se odmah gasi.:(giggle):
I sad znam kad god tako zeza ja zamenem benzin svezim i posle radi ok:p:
brgud Ja mislim 99% da je moj drugaciji karburator na motoru LA 300 jel to tvoj neki drugi tip ili kako.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Da točno. Ovo je motor Intermotor 300, krburatori su slični ali nisu isti. Ja imam LA 250 i opet je krburator drugačiji od LA 300. Moguće je da je djelomično zaštopana glavna diza (kako je netko već napisao). Nadam se da je to provjereno, to se najprije provjeri (i dotok goriva).:icon_e_wink:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Stariji LA300 su imali drugačiji rasplinjač od ovih novijih, vjerojatno identičan ovima na IM300.

Najnoviji postovi

Na vrh