drazenhonda
Iskusan lik
- Tu od
- 1 Stu 2010
- Poruka
- 2,732
Dali mu može pomoći radionički priručnik od Tome Vinkovića jednoklipca?
Nepoznanice su tu svakom bile prilikok rastavljanja prvog puta ovajvog sistema,nikad nisam vidio kako se ovaj tim motora rastavlja te je normalno da imam nepoznanica,sto se tice stelanja ventila znam da ih stelam inace nebih rekao da je i usis i izduv nastiman na 0.3,vidit cu veceras da rastavim trenutno sam na poslu.@Lee Champa naš kolega želi preskočiti naše faze učenja i zato sad ima toliko nepoznanica.
Bez zamjere, svima...
Trazit cu nekog da odradi glavu. Pa da mogu da vracam ovo nazadAko je mijenjao cilindar onda je stavio koji je stajao i uhvatila korozija pa je očistio. Ma sad nema veze. Vidi šta ćeš sa njim, i glavu nek odradi neko ventile.
Zatraži sam da izmjeri cilindar sublerom ne zbog pohabanosti, već da se vidi dali je original, ili je rađena specijala nekad. Bez ikakvih tolerancija ako je 85. Nebitno je jel 85,2. Dali može ići na razvubušvanje. Dalje je posao majstora da ga premijeri i proceni mogućnost. Dali je dobar poslije 1 ili treba odma na mjeru druge.Kako je na početku ove sage navedeno da je rađena "g......" (beseda koja se uzalud koristi!).
Tragovi na cilindru su od karika i to od dugotrajnog stajanja motora (koji je duže vrijeme bio stand bay). Potom je cilindar (kao, nešto) čišćen i misleći da će to biti dobro, očito je da to nije dobro . Kao prvo cilindar se ne može izmjeriti šublerom. Kao drugo cilindar nije dobar i ne zna se koliko je istrošen! Dalje na klipu između karika se vidi crnilo (koje je od čega?).
To da je rađena g........ Toga nema ni u tragovima. Tako da treba riješiti klip - cilindar itd ... i tek onda ići dalje bla bla.🤔
..