Zanimljivo! Tu gdje je ušerafio vijak ja imam dovod ulja za podmazivanje
Ipak to nije za tebe, to mora ići majstoru. Ako nisi skontao gdje se skida glava, nećeš ni skontati podesiti ventile i podizače. Ali dobro.Uglavnom nisam sad uspio izvadit tu bolcnu izvadio sam je vrlo malo i odustao za veceras,mogu je vratit al me zeza luft u klackalicama klackalice hodaju lijevo desno jace od milimetra,da li je to normalno,a kako da skinem glavu mislim jel samo da odspojim klackalice tamo gdje se stimaju gdje je onaj saraf za ravni sarafciger i 10kljuc?
na novim labin bude tu za podmazivanje cijevcica na ovim starim rijetko koji da ima ja mislim da se nisu serijski ni proizvodili sa tim vec bilo kao da kupis pa da stavis nisam siguran,a sto se tice ovo za skidanje glave veceras cu skinuti pa vidjeti,najvjerovatnije cu odnijeti i glavu da se odradi,a cilindar i klip cu kupiti nov,jer u mom kraju rijetko ko hoce da radi razbusivanje cilindra,bez crteza kako sta treba da uradi i koliko da skine,a ne znam prave mjere za prvu specijalu.Zanimljivo! Tu gdje je ušerafio vijak ja imam dovod ulja za podmazivanje
Ovo je ispravan stav i podržavam ga.Ipak to nije za tebe, to mora ići majstoru. Ako nisi skontao gdje se skida glava, nećeš ni skontati podesiti ventile i...
Pre skidanja glave uslikaj kako stoje podizači klackalica. Klackalice su paralelne i gore su pidizači paralelni, ali se u cijevi ukrštaju i dole na segmentima stoji linijski u odnosu na radilicu. Gore popreko, dole paralelno u odnosu na radilicu. Vidi koji je prvi a koji drugi. Da poslije ne brčeš usis i izduv.na novim labin bude tu za podmazivanje cijevcica na ovim
Da treba da uči, ali nemože biti prvo učenja generalka, a nepiznanica princip rada dijelovi motora. Ili škola ili postepeno mnogo sjebanih motora dok se ne skuži šta I kako.Aha!
Aj mi objasnite kako čovjek može učiti, ako ima volju?
Mnogo toga sam kupio u "dućanu" samo da vidim što je to i kako radi!
Nepoznanice su tu svakom bile prilikok rastavljanja prvog puta ovajvog sistema,nikad nisam vidio kako se ovaj tim motora rastavlja te je normalno da imam nepoznanica,sto se tice stelanja ventila znam da ih stelam inace nebih rekao da je i usis i izduv nastiman na 0.3,vidit cu veceras da rastavim trenutno sam na poslu.@Lee Champa naš kolega želi preskočiti naše faze učenja i zato sad ima toliko nepoznanica.
Bez zamjere, svima...