• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

beba

Član
Tu od
18 Lip 2011
Poruka
76
Kakvo imate iskustvo sa ovim motorima KAMA 178 (7KS DIZEL) cijena ima je pravo privlačna kod mene jaran ga ima na labincu mondila i gura evo par godina i to dobri sati rada ima jos je isti ne pokaziva znakove slabosto. Kakva su vasa iskustva gledam na itc.zenica košta oko 300eura evo link http://www.poljoprivreda.itc.ba/index.php kad se otvori link desno blinka AKCIJA i tu samo kliknut na kama 178.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Da li se može ikako donji kardan okrenuti da vrti u desno?

Onaj feder koji ti vraća polugu kuplunga od freze prema motoru mora biti i tvornički je tako ili si ti to doradio

mislim da ne može,taj vrti samo ulijevo zbog freze i prikolice...
onaj feder je bio kad sam ga kupio tako da ne znam je li naknadno stavljan...:scratch

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
mislim da ne može,taj vrti samo ulijevo zbog freze i prikolice...
onaj feder je bio kad sam ga kupio tako da ne znam je li naknadno stavljan...:scratch

Kak prikolice? pa ak ideš u rikverc mora iti kontra?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
onda prebaciš u položaj koji je sinhroniziran sa mjenjačem,kako se vrte kotači,tako i kardan....bilo naprijed ili nazad...kužiš..

fiftač

Član
Tu od
19 Lis 2010
Poruka
53
Onaj feder koji ti vraća polugu kuplunga od freze prema motoru mora biti i tvornički je tako ili si ti to doradio?

I ja imam na SS-u taj feder i u katalogu dijelova je tako da tvornički dolazi sa strojem.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Fala fiftač na informaciji. Skratio sam sajlu, mekši je kuplung, ali mi dobro ne odvaja... da li je to sj... kuplung jer nije dobro odvajal? Ali oral sam uredno bez proklizavanja kuplunga... na tvrđem terenu sam se i vozil na plugu :shock:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Kakvo imate iskustvo sa ovim motorima KAMA 178 (7KS DIZEL) cijena ima je pravo privlačna kod mene jaran ga ima na labincu mondila i gura evo par godina i to dobri sati rada ima jos je isti ne pokaziva znakove slabosto. Kakva su vasa iskustva gledam na itc.zenica košta oko 300eura evo link http://www.poljoprivreda.itc.ba/index.php kad se otvori link desno blinka AKCIJA i tu samo kliknut na kama 178.

Kod mene ih dosta ugradjuju na MUTU .
Evo jedan kome je pukla radilica.

imgp0017sq.jpg

By kemolisnik at 2012-03-22

imgp0019y.jpg

By kemolisnik at 2012-03-22

beba

Član
Tu od
18 Lip 2011
Poruka
76
šta ga je natjeralo da pukne radilicu. jel nesto ga naglo zaustavilo u radu ili le dotrajala ili je krov kinez sto je umjeso ruke ili...Kako je inace raja zadovoljna sa ovim motorima

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Fala fiftač na informaciji. Skratio sam sajlu, mekši je kuplung, ali mi dobro ne odvaja... da li je to sj... kuplung jer nije dobro odvajal? Ali oral sam uredno bez proklizavanja kuplunga... na tvrđem terenu sam se i vozil na plugu :shock:

imaš na ručki fino podešavanje pa probaj tu malo naštelat..

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
o da...:mrgreen:

Kaj buš i to oral sa labincem? mogal bi da si nabaviš priključak sa njuškala gdje se voziš na njemu s pogonom a otraga plugovi...

od kojeg auta to pašu felge koje su na tvojoj prikolici? fiček?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Kaj buš i to oral sa labincem? mogal bi da si nabaviš priključak sa njuškala gdje se voziš na njemu s pogonom a otraga plugovi...

od kojeg auta to pašu felge koje su na tvojoj prikolici? fiček?

to orem sa traktorom,a sa labincem frezam....
da,to su felge od fićeka,koje su teške za nabaviti...ko da igraš 7-micu na lotu..

M

mio-s

Guest
Pozdrav.

Imam problema sa motokultivatorom Labinproges-TPS - Goldoni Mondial 108D, sa motorom LA300.

Dopeljali smo ga prekjučer i dobro je radio. Jučer je također uredno radio i krenuli smo frezati vrt. Kada smo ga tamo dogurali odbijao je upaliti. Nakon toga smo ga ponovo dogurali u dvorište gdje je nešto kasnije i upalio. I tako smo ga zajebali - odgurali smo ga u vrt i pofrezali ga. :lol:
Poslije smo ga probavali ugasiti pa opet upaliti i tako nekoliko puta - svaki put je upalio bez greške. Danas ujutro ista stvar kao i kad je došao u vrt, nikako da upali. Očistio sam fergazer i svječicu, ali opet nije htio upaliti. Nekim čudom, kada smo mu dali više zraka (otvorili poklopac uljnog filtera) i dali jači gas - upalio je. Oko dva sata kasnije ponovo nije htio upaliti, zezao sam se s njim oko 3 sata. Probavao sam i ulijevanjem goriva u cilindar, i sa čokom, i bez njega,.. I nakon što sam brenerom spalio donji dio svjećice i ispuhao je, upalio je na trenutak i radio možda tri sekunde i ponovo krepao. Tada sam pospremio alat, ugurao kultivator u garažu i pokrio ga - pa neka čeka dok se nečega novog ne dosjetim. Probao sam i sa više svjećica naravno, ali starijih..

Dali je moguče da je stvar u svjećici?
Koja bi bila najbolja svjećica od ovih: Bosch W95, Champion L90 i Bosna F50(F70 za teže uvjete) (na intrenetu sam našao informaciju da su to svjećice za taj motor)?

I još nešto, u slučaju da ništa ne pomogne i da mi se novčanik pretjerano udeblja toliko da žulja u džepu; koji dizel motor paše na taj motokultivator?

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
216
Pozdrav.

Imam problema sa motokultivatorom Labinproges-TPS - Goldoni Mondial 108D, sa motorom LA300.

Dopeljali smo ga prekjučer i dobro je radio. Jučer je također uredno radio i krenuli smo frezati vrt. Kada smo ga tamo dogurali odbijao je upaliti. Nakon toga smo ga ponovo dogurali u dvorište gdje je nešto kasnije i upalio. I tako smo ga zajebali - odgurali smo ga u vrt i pofrezali ga. :lol:
Poslije smo ga probavali ugasiti pa opet upaliti i tako nekoliko puta - svaki put je upalio bez greške. Danas ujutro ista stvar kao i kad je došao u vrt, nikako da upali. Očistio sam fergazer i svječicu, ali opet nije htio upaliti. Nekim čudom, kada smo mu dali više zraka (otvorili poklopac uljnog filtera) i dali jači gas - upalio je. Oko dva sata kasnije ponovo nije htio upaliti, zezao sam se s njim oko 3 sata. Probavao sam i ulijevanjem goriva u cilindar, i sa čokom, i bez njega,.. I nakon što sam brenerom spalio donji dio svjećice i ispuhao je, upalio je na trenutak i radio možda tri sekunde i ponovo krepao. Tada sam pospremio alat, ugurao kultivator u garažu i pokrio ga - pa neka čeka dok se nečega novog ne dosjetim. Probao sam i sa više svjećica naravno, ali starijih..

Dali je moguče da je stvar u svjećici?
Koja bi bila najbolja svjećica od ovih: Bosch W95, Champion L90 i Bosna F50(F70 za teže uvjete) (na intrenetu sam našao informaciju da su to svjećice za taj motor)?

I još nešto, u slučaju da ništa ne pomogne i da mi se novčanik pretjerano udeblja toliko da žulja u džepu; koji dizel motor paše na taj motokultivator?

moje misljenje je struja. identicne probleme sam imao na svom starom mondialu sa navedenim motorom. Kako ciscenje karburatora, svijecice i druge metode uzaludnih pokusaja nisu dale nikakve rezultate, vec nesto bi motor bolje radio kad bi pocistio i osusio platine, nazvao Entradu za savjet i rekli da ce rjesit problem stavljanjem novog sistema za paljenje svjecice. I bili su u pravu. ne sjecam se tocno koliko sam platio, ali savjetovao bi da se nazove Entrada ili neki njihov servis za savjet.

neznam koju velicinu kotaca imas na mondialu, ali ako odlucis za dizela vodi racuna da su dizel motori tezi i visi.

M

mio-s

Guest
Pozdrav. Evo da se javim pošto sam zamjenio svijećicu.
Uzeo sam Enkerovu Super Bosnu F50 za 12 kuna.
I motor je proradio. Pokušao sam ga upaliti i nakon što se ohladio. I radi. :partyman: :prayer:

Eh, sad, proguglao sam malo da vidim kakva se paljenja nude i pronašao sam ovaj elektronski modul. Koliko sam shvatio taj modul potpuno zamjenjuje trenutno paljenje, platine i kondenzator?
http://www.vecignitions.com/data/hrvatski/mv1.html
Osobitost mu je iskrenje na vrlo maloj brzini vrtnje i time omogućuje lagano paljenje motora.
Na uređaj dajemo petogodišnje jamstvo, osim u slučaju nepravilne ugradnje i mehaničkih oštećenja.

Dali bi se to isplatilo uzeti?

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
300
Evo da javim kakvo je stanje sa SS-om nakon tri mjeseca stanke... Kad sam zbrojil kolko bi me koštali svi novi djelovi za frezu(priključak) pala je odluka da kupim novu. Stroj je u radnom stanju samo još fali šminka, boja, tu i tam koja sitnica. E sad o dojmovima: LJudi pa dal taj stroj opće troši tu naftu? Prošel sam oko 500 m2 u 2 prohoda (A/1. spora-spori kardan i B/1.spora i brzi kardan). Nisam ni primjetil neku značajnu promjenu u rezervaru. S mondijalom sam na to durnul skoro cijeli rezervar benzina :gitarist:. Stroj je životinja po pitanju snage a i zvuk je opasan . Sve u svemu ugodno iznenađenje.:partyman:

Na vrh