Pozdrav.
Imam problema sa motokultivatorom Labinproges-TPS - Goldoni Mondial 108D, sa motorom LA300.
Dopeljali smo ga prekjučer i dobro je radio. Jučer je također uredno radio i krenuli smo frezati vrt. Kada smo ga tamo dogurali odbijao je upaliti. Nakon toga smo ga ponovo dogurali u dvorište gdje je nešto kasnije i upalio. I tako smo ga zajebali - odgurali smo ga u vrt i pofrezali ga. :lol:
Poslije smo ga probavali ugasiti pa opet upaliti i tako nekoliko puta - svaki put je upalio bez greške. Danas ujutro ista stvar kao i kad je došao u vrt, nikako da upali. Očistio sam fergazer i svječicu, ali opet nije htio upaliti. Nekim čudom, kada smo mu dali više zraka (otvorili poklopac uljnog filtera) i dali jači gas - upalio je. Oko dva sata kasnije ponovo nije htio upaliti, zezao sam se s njim oko 3 sata. Probavao sam i ulijevanjem goriva u cilindar, i sa čokom, i bez njega,.. I nakon što sam brenerom spalio donji dio svjećice i ispuhao je, upalio je na trenutak i radio možda tri sekunde i ponovo krepao. Tada sam pospremio alat, ugurao kultivator u garažu i pokrio ga - pa neka čeka dok se nečega novog ne dosjetim. Probao sam i sa više svjećica naravno, ali starijih..
Dali je moguče da je stvar u svjećici?
Koja bi bila najbolja svjećica od ovih: Bosch W95, Champion L90 i Bosna F50(F70 za teže uvjete) (na intrenetu sam našao informaciju da su to svjećice za taj motor)?
I još nešto, u slučaju da ništa ne pomogne i da mi se novčanik pretjerano udeblja toliko da žulja u džepu; koji dizel motor paše na taj motokultivator?