• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

beba

Član
Tu od
18 Lip 2011
Poruka
76
Evo da javim kakvo je stanje sa SS-om nakon tri mjeseca stanke... Kad sam zbrojil kolko bi me koštali svi novi djelovi za frezu(priključak) pala je odluka da kupim novu. Stroj je u radnom stanju samo još fali šminka, boja, tu i tam koja sitnica. E sad o dojmovima: LJudi pa dal taj stroj opće troši tu naftu? Prošel sam oko 500 m2 u 2 prohoda (A/1. spora-spori kardan i B/1.spora i brzi kardan). Nisam ni primjetil neku značajnu promjenu u rezervaru. S mondijalom sam na to durnul skoro cijeli rezervar benzina :gitarist:. Stroj je životinja po pitanju snage a i zvuk je opasan . Sve u svemu ugodno iznenađenje.:partyman:
stavi na monila dizel pa onda mjeri potrosnju, a ne mješaj babe i žabe :D dizel je zakon

Sto se tiče elektronika sigurno da je bolji i izdrzljivi od platina, a ako te platine još ne zezaju zasto da ih mjenjaš, ja sam imo takav isti motor i mene je uvjek zezo nesto ili gorivo ili stuja ili zrak uglavnom uvjek re naslo nesto da zeza. Tako da sam ja taj motor zamjeno dizelom 15LD 350 i sad radi kad ja hoću a ne kao prije kad on hoće hehehe Jaran mi ima mutu i na njoj motor ovaj benzinac LA 300 i on je stavio elekrtonik i zadovoljan je e sad koliko ce dugo biti neznam a inače neradi on puno sa frezom

Posljednje uređivanje od moderatora:

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
216
Pozdrav. Evo da se javim pošto sam zamjenio svijećicu.
Uzeo sam Enkerovu Super Bosnu F50 za 12 kuna.
I motor je proradio. Pokušao sam ga upaliti i nakon što se ohladio. I radi. :partyman: :prayer:

super ako je samo to bilo... inace za biti sigurniji, bar iz svog iskustva govorim, trebao bi raditi malo vise vremena sa njim i kontrolirati svijecicu da li postaje crna . Ako crni znaci da ne sagorjeva dobro, ili problem gorivo ili problem paljenje...

Ja sam inace prije imao dva mondiala, jedan sa tomosovim motorom UMO, a drugi sa lombardini motorom i uvijek su bili samo problemi sa lombardinijem dok nisam promijenio sistem paljenja. Onda sam odlucio prodat taj lombardini mondijal i susjed u selu jos i dan danas zadovoljan sa njim. Dugo vremena sam drzao mondijal sa tomos motorom dok nisam se odlucio na obnovu poljoprivrednog parka nivim greenijem ali sa dizel motorom i preporodio...

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74
super ako je samo to bilo... inace za biti sigurniji, bar iz svog iskustva govorim, trebao bi raditi malo vise vremena sa njim i kontrolirati svijecicu da li postaje crna . Ako crni znaci da ne sagorjeva dobro, ili problem gorivo ili problem paljenje...

Ja sam inace prije imao dva mondiala, jedan sa tomosovim motorom UMO, a drugi sa lombardini motorom i uvijek su bili samo problemi sa lombardinijem dok nisam promijenio sistem paljenja. Onda sam odlucio prodat taj lombardini mondijal i susjed u selu jos i dan danas zadovoljan sa njim. Dugo vremena sam drzao mondijal sa tomos motorom dok nisam se odlucio na obnovu poljoprivrednog parka nivim greenijem ali sa dizel motorom i preporodio...

ljudi jel netko moze reci dal mogu stavit acme al480 13konja na mondijala.motor vrti udesno i koja mi ploca treba za spoj motora i zadnjeg djela?:axe:dali i radilica odgovara promjer konusa...............

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
ljudi jel netko moze reci dal mogu stavit acme al480 13konja na mondijala.motor vrti udesno i koja mi ploca treba za spoj motora i zadnjeg djela?:axe:dali i radilica odgovara promjer konusa...............

a jel bu to getriba podnjela....:?:

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74

Prilozi

• tr....jpg
    tr....jpg
    17.3 KB · Pregleda: 491
  • tr...jpg
    tr...jpg
    12.8 KB · Pregleda: 835
  • tr.jpg
    tr.jpg
    11.9 KB · Pregleda: 1,494
Posljednje uređivanje od moderatora:

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
E kolega zakasnio si 2 tjedna, pogledaj na njušalu zna se naći.

imam MTK labin 8 konja motor lombarbini la 300 i imam stalno nekih problema s njim. Neće nikako da upali. ima novu elektroniku novu svjećicu, benzin zalije svjećicu struju baca ali nekako čudno. Kad verglam na auspuh jako dimi ali nikako da upali sve sam promjenio ali bobinu nisam, neznam dali je u njoj problem. Baca struju ali nekako čudno kad potežem nekada baci jake i velike iskre a nekad uopće ne baci a ponekad svaku petu iskru baci. A nekada baca naizmjenično i jake i slabe iskre

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
216
a ona tanka žica koja ide od bobine van na tipkalo za gasenje, u kakvom je stanju? jer ako je na njoj izolacija oštećena i radi spoj na masu ima isto značenje kao kad se pritisne tipka za gašenje... isto tako, kakvo je stanje tog tipkala za gašenje, da ne drži i tipkalo stalno kontakt na masu... baci malo oko na te spojeve...:idea:

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
a ona tanka žica koja ide od bobine van na tipkalo za gasenje, u kakvom je stanju? jer ako je na njoj izolacija oštećena i radi spoj na masu ima isto značenje kao kad se pritisne tipka za gašenje... isto tako, kakvo je stanje tog tipkala za gašenje, da ne drži i tipkalo stalno kontakt na masu... baci malo oko na te spojeve...:idea:

sve žice i svi spojevi kao i gumb za gašenje su u odličnom stanju nigdje ništa oštećeno a gumb za gašenje je NOV. stvarno neznam šta joj je

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74
imam MTK labin 8 konja motor lombarbini la 300 i imam stalno nekih problema s njim. Neće nikako da upali. ima novu elektroniku novu svjećicu, benzin zalije svjećicu struju baca ali nekako čudno. Kad verglam na auspuh jako dimi ali nikako da upali sve sam promjenio ali bobinu nisam, neznam dali je u njoj problem. Baca struju ali nekako čudno kad potežem nekada baci jake i velike iskre a nekad uopće ne baci a ponekad svaku petu iskru baci. A nekada baca naizmjenično i jake i slabe iskre

i ja sam imao isto problema dok nisam skonto u cemu je caka.nesmije bit puno ulja u filteru zraka, mora biti cist.probaj skinut pa dodaj gas :madmana:vidjet ces razliku.

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74
sve žice i svi spojevi kao i gumb za gašenje su u odličnom stanju nigdje ništa oštećeno a gumb za gašenje je NOV. stvarno neznam šta joj je

kazem ja tebi samo onu ruckicu ispod karburatora otisni skroz do motora skini filter i vidjet ces razliku.ako ti je platinska mokra isto zna zezat.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Evo bio ja do frenda u garažu naslo se viska za prodat...

Evo ako kome treba felge 5x15 s novim gumama 1000 kuna

Plug 500+adapter 300

Cirkular s malo lošijom šajbom 1500 nikad korišten samo za probu

Priširivači 350 i priključak 100

Svi zainteresirani javite se na pp =D

Posljednje uređivanje:
S

staffmen

Guest
ljudi imam jedan problem, barem mi se tako cini.

skuzio sam vec i prije da mi mtk lagano dimi ispod onog lima preko cilindra.
To se javlja vecinom kad radi na ler gasu duze vrijeme. I to dođe i brzo ode samo od sebe.
Zna se pojavit i kad nesto radim s njim.
Ne pamtim da mi se to prijasnjih godina pojavljivalo. Pitao sam jednog majstora koji popravlja tu sitnu mehanizaciju i reko mi je da to on na odusak dimi:scratch:scratch
meni to uzasno smeta, em zbog toga kaj zasrdi jako, ali i zato jer neznam koji je razlog tome.
Prije sam u njega tocio valvoline ulje, sada isto. Od kak sam kupio ovaj "Valvoline turbo 10w40" primjetio sam da to ulje malo jace zadimi kad motoru naglo nabijem gas, ali ne vjerujem da bi zbog ulja dimilo ispod tog lima.

Radi se o motoru ACME aln 330wb
Prije 3 godine rađena generalka (klipnjaca, karike, lezajevi, radilica brusena 1 specijala.)- zbog toga jer nismo pazili na nivo ulja u motoru a krenul frezat s njom:oops::oops:
star je 22g.

Probat cu slikat, al sumnjam da se to moze vidjeti na slici.

danas su mi pukli nosaci od haube pa ih sutra moram popravit. Usput budem skinul tak zastitni lim i zapalil motor da vidim od kuda tocno ide taj dim.

Jel moguce da je vec nakon 2g izgoril dihtung ispod glave motora?- al sumnjam da je to, jer motor radi normalno skroz. Pali normalno, ne zaletava se....sve 5!

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
216
NE POMAŽE:rolfer:

znaci jos uvijek nula bodova... struja nova, ali ne baca svaki put iskre, dade se zakljucit da je bobina neispravna... jer jos jedino sto mi pada na pamet je to, (posto neznam koji tip elektronskog paljenja imas pomogla bi koja slika), da neke bobine imaju onaj debeli kabel koji ide na svijecicu, da se moze odspojit sa bobine i sa pipe koja dodje na svijecicu pa jedino ako jos tamo radi kakav slabi spoj i prekida....:?:

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74
ljudi imam jedan problem, barem mi se tako cini.

skuzio sam vec i prije da mi mtk lagano dimi ispod onog lima preko cilindra.
To se javlja vecinom kad radi na ler gasu duze vrijeme. I to dođe i brzo ode samo od sebe.
Zna se pojavit i kad nesto radim s njim.
Ne pamtim da mi se to prijasnjih godina pojavljivalo. Pitao sam jednog majstora koji popravlja tu sitnu mehanizaciju i reko mi je da to on na odusak dimi:scratch:scratch
meni to uzasno smeta, em zbog toga kaj zasrdi jako, ali i zato jer neznam koji je razlog tome.
Prije sam u njega tocio valvoline ulje, sada isto. Od kak sam kupio ovaj "Valvoline turbo 10w40" primjetio sam da to ulje malo jace zadimi kad motoru naglo nabijem gas, ali ne vjerujem da bi zbog ulja dimilo ispod tog lima.

Radi se o motoru ACME aln 330wb
Prije 3 godine rađena generalka (klipnjaca, karike, lezajevi, radilica brusena 1 specijala.)- zbog toga jer nismo pazili na nivo ulja u motoru a krenul frezat s njom:oops::oops:
star je 22g.

Probat cu slikat, al sumnjam da se to moze vidjeti na slici.

danas su mi pukli nosaci od haube pa ih sutra moram popravit. Usput budem skinul tak zastitni lim i zapalil motor da vidim od kuda tocno ide taj dim.

Jel moguce da je vec nakon 2g izgoril dihtung ispod glave motora?- al sumnjam da je to, jer motor radi normalno skroz. Pali normalno, ne zaletava se....sve 5!
ja sam svog sredio odmah na pocetku prvo frezanje.i ja sam primjetio da dimi ispod lima,bio mi jedan saraf opustio se i otisla brtva na tom djelu.sad se patim sa la300 ali nacu ja njemu mane..........

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
znaci jos uvijek nula bodova... struja nova, ali ne baca svaki put iskre, dade se zakljucit da je bobina neispravna... jer jos jedino sto mi pada na pamet je to, (posto neznam koji tip elektronskog paljenja imas pomogla bi koja slika), da neke bobine imaju onaj debeli kabel koji ide na svijecicu, da se moze odspojit sa bobine i sa pipe koja dodje na svijecicu pa jedino ako jos tamo radi kakav slabi spoj i prekida....:?:

biće nova bobina nema šta drugo bit

S

staffmen

Guest
ja sam svog sredio odmah na pocetku prvo frezanje.i ja sam primjetio da dimi ispod lima,bio mi jedan saraf opustio se i otisla brtva na tom djelu.sad se patim sa la300 ali nacu ja njemu mane..........

al cudi me i da je otisao dihtung, kak to da on normalno radi... ipak bi tuda trebao vuci lalš zrak....
Vidjet cu danas ak stignem dal je stvar u brtvi ili je nesto drugo...
Sljedeci tjedan do srijede moram izfrezati vrt i posadit ga pa mi je mtk potreban. obrađivati na ruke je nezamislivo jer je vrt nekih 350m2:rolleyess::rolleyess:

Isto tak cini mi se da budem morao mijenjati kuplung. Izgleda da je vec sa svojih 23g polako dao svoje.
Kad stisnem kuplung a mtk je u brzini ,npr nizbrdica je, mtk je u 3 brzini i stisnem kuplung on i dalje polako ide prema napred. Na ravnici toga nema
Isto tako jucer ga istovarujem sa prikolice po daskama i stavim ga u rikverc i polako se spustam. Na polovici spusta stisnem kuplung ali on i dalje ide.
Kao kod auta kad se kuplung stisne. A on bi u pravilu trebao stati cim se kuplung stisne.
Probat cu jedino dotegnuti sajlu od kuplunga, mozda ne odvaja dovoljno

Na vrh