• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
to šetanje klackalice te može prevariti kod provjere podešenog zazora jer klackalica dođe na mjesto na osovinici gdje nije poderana .
Znači ako gurneš prst izmađu ventila kako bi primio klackalicu i provjerio prazan hod ti klackalice međuspbno razmakneš i imaš taj problem da dođe na mjesto gdje osovinica nije poderana .


ali to nije problem zašto ne pali , pa makar da ima zazor 1 mm
 

goran12000

Novi član
Tu od
22 Ožu 2017
Poruka
13
Da pojasnim malo sta se desavalo. Ja sam nastelovao ventile na 0.20 i upalio je ona je radila neko vreme kad sam je ugasio i pokusao drugi put da je upalim nisam mogao zamajac dodje do nekle i desi se kao kopresija i stane istrgne mi kanap iz ruke. sta sam ja pogresno uradio,sta se desava to mi nije jasno. Pa sam posumljao na te klackalice sto se mrdaju da u toku rada se to rasteluje. Malo mi je to sad nepoznato.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
jel dojde na tvrdo kao da negdje lupi ili samo teško ide ?

ako je generalka , to sad ima i kopresije , pa treba i pojest prije kresanja
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
291
Navrti motor malo prije kompresije, zaljuljaj ga na spagi, tako da ti moment zamajca pomogne okrenit(navuces do kompresije, kad se odbije nazad popustis strik i to ponavljas 5-6 puta)
 

goran12000

Novi član
Tu od
22 Ožu 2017
Poruka
13
Ne lupi samo kao da nabije kopresiju, Ja ga doteram dotle i pogledam ventile i kad zavrnem izduvni ventil da otvori onda izgubi tu kopresiju. Mozda ne stelujem pravilno ventile jel ima tu neka fora oko toga kad se stelaju.
 

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
291
to je normalno, ja svog la 300 jedva jednom rukom mogu upalit od kompresije, ovo em je dizel, em je radjena generalka
 

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
291
Kazem ti zaljuljas ga kad ga palis, a ako ga pokusavas bez toga upaliti, navrti do kompresije i od kompresije povlaci strik, ako prije kompresije pocnes vuci strik jednostavno klip se odbije od kompresiju i okrene radilicu unazad.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,655
Okreći remenicu motora u suprotnu stranu od smjera vrtnje, sve dok ne stane na kompresiji. Omotaj cca 2 navoja špage i nemoj se sramiti pri povlačenju.
Ili bu vužgal, ili budeš skupa z njim pri susjedovoj ogradi :)
 

goran12000

Novi član
Tu od
22 Ožu 2017
Poruka
13
Ma dzabe ga ja vrtim. Ajde kad imam vremena da ja to probam jos jednom da pregledam pa ako uspem i da snimim da se to i pogleda.
 

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Narode...zna li mi ko od vas objasniti kako se tacno ugradjuje ulozak bos pumpe.

Imao sam problem kad se zagrije motokultivator (lda 450) pocne da trkelja gubi snagu trn trn trn na gasu umjesto trrrrrrrrrrrrrrr...dizna mu je nova. vele ulozak bos pumpe. Uzmem drugi kupim nov. stavim danas. Prvo onaj klipic, centralnu osovinicu okrenem naopako...pun gas samo ima :D
Okrenem je sa druge strane. Radi ok sad gas. Ali traktor radi rahiticnije nego ikad. Ler gas ne mogu nikako da nastimam, jako je visok, kad ga probam smanjiti na donjem saraficu...obrtaji se popnu skoro do max pa se pocnu padati i ugasi se.


Pa ako ima ko voljan objasniti kako se to cudo ugradjuje pravilno...
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
jesi stavio oznaku na oznaku na zubnoj letvi ?..i naravno poslje toga namjestio predpaljenje ?
 

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Jesam. Nasao sam tehnicko uputstvo, i danas rasklopio i ponovo slozio bos pumpu prema fabrickim uputama. predpaljenje tj moment ubrizgavanja takodje. Sve radi ko sat.

No stari problem je i dalje ostao isti. Kad se traktor u radu zagrije pocinje da trokira. U prevodu zali boze para za trud, muku, i novi ulozak bos pumpe, sa starim je isto radilo.
Evo narode stavljam video na jutub. Ne znam koliko se dobro cuje...ali otprilike na gasu...efekat tj ponasanje motora je kao da benzincu skidamo pa stavljamo kabal sa svjecice. Gubi se...trn trn trn...

Ne znam koliko se dobro cuje na snimku...
Al vala vise ne znam sta mu raditi...Prosle godine je dizna stavljena nova. Evo sad i ulozak.... Ako iko ima ikakvu ideju sta bi mu moglo biti...slusam vas pazljivo...


https://www.youtube.com/watch?v=C5ZOWnUKrjY
 

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
Meni je sest majstora to namestalo,i prvi mi je reko kad smenis ovo nece ti raditi vise ravno,i nije vise ni moglo biti kako valja meni je doklincilo i prodo sam ga. Nabaco sam se para al govna od delova.
 

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Uglavnom ja sam dzaba puko pare i citav dan zivaca da zamjenim taj veseli ulozak bos pumpe...i rezultat na kraju apsolutno isti.

Dakle pogresna dijagnoza :D

Neka glupost i sitnica je sigurno u pitanju...al aj ga znaj sta...
 

goldonisplit

Novi član
Tu od
2 Tra 2017
Poruka
1
Poštovani,
molim savjet. Imam stariji motokultivator Goldoni 8 ks disel. Nakon dugo vremena sam prije rada kontrolirao ulje u motoru i mjenjaču, dolio ga i počeo frezati. Nakon pedesetak metara normalnog rada, odjednom je stao, kao da je propao kumplung-spojka. U pokušaju naprijed i natrag mjenjam ručicom normalno, ..., pomaka nema. Kakav mu je inače uopće kumplung-princip rada, i da li to mogu možda negdje vidjeti u nacrtu....
Hvala za svaku informaciju.
 

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
2,994
apokaptus
A jesi mijenjao filtar goriva u rezervaru,jer je meni jednom baš tako radila baš zbog prljavog filtra,jer mi djeluje kao da ne dobiva dovoljno goriva
 

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Prosle godine jesam. Ove nisam. Al nije do filtera 100% kad sam mjenjo ulozak bospumpe pici niz ono crijevo gorivo u litrima :D

Inace...ovo je ovako samo kad se ugrije malo vise npr kad frezam. Ladan radi skroz normalno.
 

Najnoviji postovi

Na vrh