• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
To sam mu i ja baš htio predložit,ili nekakvog tomeka,ako ne može traktor proći,mi smo isto nekad radili dosta krumpira,ali pojeo vuk magare,nema barem kod nas više neke zarade

Daky5555

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2019
Poruka
233
Sad kupujem za sebe pa se raspitujem, da kojim slucajem imam vec obicni plug vjerojatno bi s tim istim izvadio sve, nije to nesto strasno, znam dosta ljudi koji sade i po 5 tona sjemena i sve to odrade s istim malim plugom, ide to a i ne vadi se sve odjednom, vadis onako kako ti trziste potrazuje tako da taj postupak traje po mjesec do mjesec ipol, ovaj rani kojeg bi prvi trebao van ocekujem da ce biti oko 10.05 tako da po dosadasnjoj praksi sve bi se trebalo rjesit do 01.07. Ali definitivno si mi dao na razmisljanje pa cu sad malo intenzivnije potrazit vibracionu za 539 jer sigurno je lakse tako.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Dao sam si malo vremena prije nego sam iso pisat ovaj post da dobro razmislim...dakle ja najvise sta sam sadio sjemenskoga je bilo 150kg i kupio sam vibracijsku vadilicu za Antonio Carraro znaci vadim sa traktorom od 45ks krumpir i najvise sta bude je oko tone i pol jer je meni bilo nezamislivo to vadit sa plugom jer mi to predugo traje i iziskuje puno ljudi za kvalitetno odradit posao, ja sam to vadio sve u jednom danu jer mi tako dođe, ja to imam nesto za sebe nesto prodam ali poanta svega je da hoces rec da postoje ljudi koji sa SS vade polja od 5 tona krumpira...ili sa tim malim plugom vade polja od 5 tona krumpira? A polovne vadilice imas vec od 2000kn na dalje...nova 5000 sa pdvom...ja to ne kuzim ili sam ja mašio prefesiju ili sam izrazito ljena osoba...ja da imam takva polja krumpira minimum bi bila vibracijska vadilica ako ne i nešto veće, moja filozofija je da se ne ubijam jer treba mislit i na kvalitetu života a ne samo na posao.

mbkrhr

Novi član
Tu od
2 Ožu 2020
Poruka
14
Lijep pozdrav!Novi sam ovdje na forumu,neznam di da trazim pomoc.Imam Labin Progresa 14ks s fiksnim upravljacem,te sam primjetio da na spoju motora i zvona suzi ulje iz getribe.Koji bi bio uzrok tome?

Daky5555

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2019
Poruka
233
Dao sam si malo vremena prije nego sam iso pisat ovaj post da dobro razmislim...dakle ja najvise sta sam sadio sjemenskoga je bilo 150kg i kupio sam vibracijsku vadilicu za Antonio Carraro znaci vadim sa traktorom od 45ks krumpir i najvise sta bude je oko tone i pol jer je meni bilo nezamislivo to vadit sa plugom jer mi to predugo traje i iziskuje puno ljudi za kvalitetno odradit posao, ja sam to vadio sve u jednom danu jer mi tako dođe, ja to imam nesto za sebe nesto prodam ali poanta svega je da hoces rec da postoje ljudi koji sa SS vade polja od 5 tona krumpira...ili sa tim malim plugom vade polja od 5 tona krumpira? A polovne vadilice imas vec od 2000kn na dalje...nova 5000 sa pdvom...ja to ne kuzim ili sam ja mašio prefesiju ili sam izrazito ljena osoba...ja da imam takva polja krumpira minimum bi bila vibracijska vadilica ako ne i nešto veće, moja filozofija je da se ne ubijam jer treba mislit i na kvalitetu života a ne samo na posao.
Znam ih ja koji cak i motikom izvade tonu u trenutcima kad treba za neki hotel ili restoran a zemlja mokra pa nemoze traktorom, sve ovisi o cijeni . Ja naprimjer radim umjerenije, izvadim tonu do dvi sa dobrom ekipom za dva do tri sata i jos ako je cijena oko 4 kune imas i motiv, to je 7-8 tisuca kn za dva tri sata, netko za duplo manje ide citav mjesec na posa. Ja skupim ekipu koja kupi jednakom brzinom kojom ja vadam i tada se ne umoris previse a zaradis pristojnu svotu tako da te to motivira, kad je niska cijena najradije bi ga zaorao ali eto zadnjih godina dobro ide pa se isplati.

Daky5555

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2019
Poruka
233
Jos nesto ako sam dobro razumio 150kg sjemena i vadis 1.5 tona, to izvadis taj dan a ostatak drugi dan ili je to ukupan prinos???

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Hm...kazes na spoju motora i zvona curi ulje iz getribe...moze samo ulje iz motora ali u oba slučaja je poželjno skinut motor i onda ces znat od kuda i zašto

Tonu na ruke?
Da kupe oni ali ti na SS dušu pustis, ja ga koristim samo za međurednu, i frezam vrt oko kuće, izbacio sam ga čak i za drva jer mi bude previše ali tu kod mene to sada i zdravlje igra ulogu tako da ne mogu ni radit previse sa njime zato sam se okrenuo vecim mašinama
Ali opeta da su cijene tih vecih masina nista nebi reko ali praktički ti u jednom danu isplatis novu vadilicu...da sve vadim u jednom danu i to je sve ja sadim vec godinama monalizu nije bas najrodnija ali je kvalitetna meni za doma i prodam po 6 kn neovisno o periodu vađenja ja vadim početkom do sredine sedmog ali meni je to i sporedno znači ja ga posadim bacim gnoj koji imam umjetni jednom ga pofrezam i to je to prije vađenja pomalčiram i ne radim baš oko njega tako da sam ja zadovoljan. Sadim ga na percelama koje su mi tad slobodne ako izvadim vinograd ili nadem nesto zapusteno meni je to onako...cesto i zaboravim da ga imam hehe

Daky5555

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2019
Poruka
233
Sve je meni jasno, slazem se sa svime sto kazes, ja sam vec rekao jednom da se ja bavim poljoprivredom rekreativno, ovo mi je prvi iskorak prema ozbiljnijoj poljoprivredi a opet ovo sto ja radim nije nista usporedjujuci s nekim drugim OPG-ovima, zamisli samo tonu cesnjaka, krumpir sam odabrao bas iz razloga kojeg si naveo a trziste bi mi trebalo bit osigurano, skoro zaboravim da ga imam, u susjednoj Hercegovini brendirali su taj svoj rani krumpir, poznajem barem 50 proizvodjaca koji sade po nekoliko tona, usavrsili su proizvodnju do maksimuma, prinosi im idu 30 pa i vise kg po kilogramu sjemena i ja na citavom tom prostoru jos nisam vidio vibracionu vadilicu, ako je kupim mislim da bi mogao bit jedan ili jedan od rijetkih koji je imaju. Ovdje se najveci dio posla smatra kupljenje dok onaj koji vadi svi misle njemu je lakse bez obzira sto mu je ss u rukama tako da ako kupim tu vibracionu pa pocmem vadit krumpir u sjedecem polozaju sta bi tek onda mislili hahaha... Salu na stranu, dao si mi mislit, to stvarno nije skupo i neznam zasto nije zastupljenije kod nas. Mozda ako kupim ja onda i ostali krenu u tom pravcu.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ja se ne zamaram prinosom, a iskreno ni ne zaslužim, zato i jesam zadovoljan sa svime šta dode.
Bit će isti slučaj ko i kod mene neinformiranost
Ja dok nisam počeo gledat cijene sam mislio da je to skupo i ja malo sadim šta će meni to a kad sam pogledo koliko je jeftino a meni to puno znači jer uzmem par vreća sa sobom na traktor vadilicu stavim na mjesto, izvadim par redova ugasim traktor i samo pokupim krumpir, pa mislim di ćeš lakše heh i ne moram više ekipu imat ni ništa, zato mi i nije jasno da u tvojoj okolici praktički svi veliki proizvođači krumpira a vade ga na praktički najprimitivniji način s traktorom

pimorje40

Član
Tu od
23 Tra 2013
Poruka
154
Daky5555 evo prilike za biznis kupiš vadilicu i radiš uslužno vađenje kromp. para ide i to sjedeći 😉

pimorje40

Član
Tu od
23 Tra 2013
Poruka
154
Krumpironja ima kod vas kamena?, kod mene ima prilično pa nisam siguran kako bi ta vadilica radili kod mene. Vjerovatno bi prosijala i taj kamen?

Daky5555

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2019
Poruka
233
Daky5555 evo prilike za biznis kupiš vadilicu i radiš uslužno vađenje kromp. para ide i to sjedeći 😉
Dobra ideja, ali tada sam i ja u guzvi pa ne stignem jos malo vise od mjesec dana i onda svaki drugi dan za Rijeku, zatim vec pristize cesnjak i krumpiri treba razvozit po hotelima, onda vec pocme i grozdje pa opet za Rijeku i otok Krk. Ovu godinu podigao sam ljestvicu jako visoko, mislim da cu smanjit sve i ostavit samo jagode.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Pa prilika je da...pogotovo kad si jedini, ja ne znam ako na krku jos netko osim mene ima takvu vadilicu, ja uzmem 200kn sat rada traktora nadi nekoga da vozi daj mu 50kn sat i ostame ti 150
Primorje 40 pitas ko da ne znas di sam :hahah: na Krasu ga ima istna nisam probo tamo ali u Vrbniku sam vadio i prosije i kamen ostane u redovima ali to je onda sam lakše za ga pobrat i vece bacitu stranu.
Znači često si kod mene na Krku? Javi se nekad, nikad nije previše posla ako možeš sjediš i voziš

Daky5555

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2019
Poruka
233
Ja gore vozim grozdje u Bakar i Malinsku, kod vas je zemlja slicna nasoj u dalmaciji. Mislim da je to podrucje s najvise traktora tomo vinkovic na jednom mjestu, cini mi se da ga skoro svatko ima

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Strana od Malinske da tamo su tv u vecini a na mojoj strani otoka samo talijani, goldoni anotnio carraro ferrari pasqali i valpadane

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Dečki pomoć? :kako se zove priključak za labin progres 14ks, FREZA ali ne klasična,nego ona što ima 20cm slobodnih u sredini tako da obrađivana kultura ide između točkova, i imali to negdije za uzeti

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Misliš poput ove na slici.:
meduredna-roto-freza-pogodna-smilje-povrce-ostalo-slika-80618637.jpg

Stroj se zove freza za međurednu kultivaciju.
A nije dovoljno skinuti srednje motike s postojeće freze?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Takav priključak nisam videl kod Labinprogresa.
Nije li MTK prenizak za takvo nekaj?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
ZJ stvarno nikad nisi vidio to sa SS?
Imaš na fejsu u oglasima sam našo i po njušaklu se da nać

Najnoviji postovi

Na vrh