• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori Tomo Vinković

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Provjeri ti prvo izvor krhotina zakucanih u čelo klipa. Izvadi ventile, provjeri vođicu usisnog ventila.
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Nešt puno rezervnih delova na klipu,treba provjerit odakle su i koji delovi su još u defektu.Verovatno su i vodilice u ku.cu pa ventil šeta i svake toliko ga klip nabije nazad:icon_lol:
 

tvlivno

Član
Tu od
24 Lis 2013
Poruka
67
Klip u GMT je već sada ispod ruba cilindra 1.1mm, a to je prema RP gornja granica, ako još podignem cilindar biti će još više ispod ruba.
 

canibal86

Novi član
Tu od
30 Ruj 2012
Poruka
11
Kolika treba da bude visina brega u militerima na bregastoj za lda 100 konkretno onaj sto podize pumpu visokog pritiska?
 

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Pukla klipnjača ispod male pesnice......
WP_20171214_14_33_53_Pro.jpg


WP_20171214_14_34_39_Pro.jpg
 

Tomo523sport

Novi član
Tu od
13 Ožu 2018
Poruka
4
pozdrav snima imam problem i ja kat je traktor ladan on lako pali,al ponekad se desi da tesko upali.Sve je dobro do 30tak minuta do jedan sat rad,zavisno od tegobu ali posle te vreme sijalica ulje pocne svjetiti.I tako traktor namala snage.Ako go ja ne ugasim on ce se sam ugasite.posle ladenje masina radi isto.Masina je remontirana.Sta bi moglo biti.Jel je moguce da je bos pumpe
 

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Pozdrav drustvo danas sam krenuo sa tomom na oranje i odjednom mi izgubi snagu i ugasi se i nema boga da upali sad mu je skroz blokirala remenica jeli mu najgore??
 

nenadd

Novi član
Tu od
1 Lip 2018
Poruka
2
Pad pritiska ulja, TV 523

Pozdrav svima. Posjedujem TV 523, 1985 god., prije 2 godine urađena generalka, ali se pojavio problem sa paljenjem indikatora motornog ulja, u leru, kada je zagrijan motor. Pregledom uljnih kanala uočio sam da mi pušta pritisak na jednom /većem/ čepu na radilici motora. Kako se skidaju ti čepovi, jer je jako nepristupačno kroz karter, mada vjerojatno nije nemoguće? Sve ostalo mi izgleda oc, mada ću pumpu za ulje zamijeniti, jer sam već kupio novu.
 

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
Re: Pad pritiska ulja, TV 523

Na tom čepu, na strani do mjenjača, imaš dva vijka koji ti drže taj čep. Kako ih dohvatiti kroz karter, neznam jer ih nisam nikad tako skidao. Zaboravih napisat da su osigurani limićima protiv odvrtanja te će i to biti dodatni problem.



Lijevo ti je radilica lda 100 i ona nema taj čep, a desno je lda 820 sa čepom.
 
Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,554
Re: Pad pritiska ulja, TV 523

Kako si ustanovio da ti pušta pritisak ulja na radilici ? :(think):

Ispod tog poklopca (na radilici) je rupa i služi kao taložnik, znači tu se skuplja špena i nečistoća u ulju.

To se skida samo kad se brusi radilica, onda se očisti.
Ako je pred određeno vrijeme to napravljeno, tu se nema što dirati.
 

nenadd

Novi član
Tu od
1 Lip 2018
Poruka
2
Uočio sam da je pomjeren iz ležišta i provjerio sa zrakom..No to sam sredio, već sam nabavio dijelove i pri sklapanju, kada sam postavio pumpu za ulje i da je kroz kanal napunim uljem, kako piše u priručniku, uočio sam malu rupicu na kanalu pumpe na koju izlazi ulje. Pretpostavljam da je to za podmazivanje zupčanika na toj strani motora. Je li tako?
 

nems

Novi član
Tu od
29 Sij 2017
Poruka
16
Imao sam problem sa motorom na TV821 - pritisak je bio jako loš. Doduše to sam video tek kada sam, ne znam ni sam zašto, postavio merač pritiska. Majstor je rekao da umesto SAE40 uspem 50W40 i malo se popravila situacija.
Pre neki dan, od kada je postalo hladnije, počeo je čudno da se ponaša, kad ga upalim kao da radi na većem gasu i pritsak ne ide iznda 2 bara i izbije onaj merač za ulje i izbaci malo ulja. Zatim ga ugasim i za par minuta opet upalim i onda je sve u redu, pritisak je oko 3,5bara, mada sam primetio nakon vožnje od pola sata da je kod merača ipak malo vlažno od ulja.
Sta bi tu mogao biti problem?
 

askaj

Član
Tu od
12 Velj 2011
Poruka
54
Problem ti je ulju in tvom čuvenom masjstoru koji ti predlaže kakvo ulje sipati u motor, zna se odgovarjajuče ulje za ovaki Lombardini je 15W40 i nista drugo
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

filiprap

Novi član
Tu od
9 Lip 2019
Poruka
27
Pozdrav ekipa..imam Tomo Vinković Pe 18, e sad dok sam bio u polju s traktorom isao sam bezveze vidjet kakvo je stanje na mjerici od ulja i kad sam izvukao van isao kao neki bijeli prah i dosta je rijetko cak bilo ulje. Ako ko zna sta bi to moglo biti?
 

Tomica523

Novi član
Tu od
5 Ožu 2019
Poruka
4
Pozdravsvima ljudi, ja sam novi na forum i od makedonija sam. E sada imam moj tv 522 iz 1984 god. Traktor u odlicno stanje sve ok ali eto pred neko vreme pocelu su problemi.upalim traktor radim pola sat do sat i on svetne mu sijalica za ulje i on vise odnemoze da radi pocne makina da koci i desavala mi se da rememica zategne a kad ohladi ide opet lesno. On pali vrlo lako i kad je hladan ima dobru snagu. E sada kat je to pocelo na traktoru je zamenjenu uljenu pumpu lageri simirinzi obrabotjena radilica znate sve sto je bilo potrebno. Karike i cilindar nisu menjane. E posle remonta on je radio malo vise vreme nego predtoa ali koga zagree istata prikazna. Meneni su filteri vise puta stavani razlicnih vidova ulja ali beskorisno. Mnogu mahstori neznaat i oni nekoj vika blok nekoj vogjici i taka preku glava mi e od majstorite i sega ovoj pat jas ke go popravuvam posto sum mehanicar. Hvala vam za razumjevanja i bilo bi mi draaze da mi neko pomogne u ovo pozdrav i sve najbolje
 

Prilozi

  • tomo-vinkovic-522-slika-35408363.jpg
    tomo-vinkovic-522-slika-35408363.jpg
    53.9 KB · Pregleda: 18

Najnoviji postovi

Na vrh