vidim ja da nema šale s tobom
pa jel ima kaj da nisi obišal u našoj županiji ?!?! :supz:
Josix, zbog pećeni prasići, ne možeš integralku skinut'..
Bio sam i kod mosta na Korani kad se ide iz Duge Rese prema Tušiloviću. Tam je neka ruševina i birc taman na mostu.. Zaboravio sam kak' se zove mjesto..
kolko ja znam još uvijek radi, neznam jel se kaj promijenilo od prošlog ljeta:scratch
barilović je prema bosni, a prilišče prema sloveniji ?!?!
aj ti pogledaj na google earthu di si bil
Ovo na slici je Barilović,,, ravno iza ovog zavoja se ide prema Perjasici, a lijevo preko mosta prema nekim selima, nemam pojma kako se zovu. Išao sam svega par puta preko tog mosta tako da taj kraj baš i ne poznam.
Da prošao si kroz Belajsku Vinicu, Belajske Poljice, Belaj, Podvožić, Gornji Velemerić i onda si došao u Barilović.Mi smo došli iz smjera Duge Rese, prešli preko mosta u Dugoj Resi i dalje kroz mala sela, predlani su obnavljali cestu na tom pravcu. Sjeli kraj Korane na piće i produžili preko mosta do Krnjaka..
Kad gledaš iz Duge Rese, Prilišće dođe sasvim suprotno, ali nije neka kilometraža, kaj ne? :scratch
Da prošao si kroz Belajsku Vinicu, Belajske Poljice, Belaj, Podvožić, Gornji Velemerić i onda si došao u Barilović.
A Prilišće ti je skroz na drugoj strani, ako ideš starom riječkom cestom prođeš Duga Resu i u Vukovoj Gorici skreneš desno i par kilometara se voziš do Prilišća, nakon toga dođeš tom cestom do Netretića i onda desno ideš prema Karlovcu a lijevo prema Sloveniji
Znam to čvorište za Prilišće na staroj riječkoj. Valjda mi se nekaj pomutilo.. Nemojte zamjeriti.. Još ću se raspitati s kolegom za rutu, ak se sjeća, pa se javim..
već dugo uređuju taj dvorac, sad su sve pozaključavali, nadzorna kamera je tamo, i arheolozi izgleda nekog vraga kopaju po unutra...
mislim da još 2 kule treba restaurirat, one prednje dvije su riješili...
preljepo je, još da peku odojke unutra i da ima točene pive, ambijent rajski nadasve... :supz:
nema kod nas pola od pola kako to kod vas ispada a da se možeš vozit cijelu godinu
Kod nas kad registriraš plačaš tehnički cestarinu i popratne trokove nešto manje od 100€ + osiguranje cca 300€ ak nemaš popusta.
Što se tiče registracije na manje od godinu dana registriraš na cijelu godinu ali možeš vratit tablicu i odjavit motor kad hoćeš i dobit povrat para za preostali vremenski period kolko ti još traje osiguranje.
Recimo na primjer registriraš motor u 1.5. platiš 100€ tehnički+300€ osiguranje, voziš se i do 31.10. odjaviš motor. Znači vozio si se 6 mjeseci pa imaš pravo dobit pola osiguranja natrag....
edit: Što se osiguranja u ZG tiče, ima više registriranih vozila, veći postotak prometnih nesreća, više odšteta pa je skuplje...