• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
ATX uspiješno služi , ovih dana sam baš često obilazio njive i umjesto dosadašnjih obilazaka autom prednost je nevjerovatna 8)

sada sam stavio lančanike 11-37 , to mi je idealna kombinacija

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,905
ovih dana malo uredio Apn 6-sticu , pa u ponedjeljak na tehnički pregled ...da se na miru mogu vozit po cesti kad se ide u obilazak polja....

B

BAGERISTA

Guest
Jesi ti polira blokove na apenčini,,,,,,,,........vidim ljepo se sijaje..
Original,,,ili neki foribordo unutra.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,905
nije polirano, to sam ljepo počistil sve i sa sprejom prefarbal...to srebreno samo...a ovo sve crveno ostala farba od case-a do smo špricali pa je taman bilo i za apn...danas registriran, bez greške na tehničkom prošel...

Z

zetor4718

Guest
dečki,jel istina da se quad može voziti bez a kategorije odnosno sa b?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Može samo ako je 49ccm jer sve šta ti je iznad 50ccm potrebna ti je A kategorija
A1-do 125ccm (16god), A2- do 600ccm (18god), a samo A kategorija je preko 600ccm do najjačeg motora koji postoji (24god)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Može samo ako je 49ccm jer sve šta ti je iznad 50ccm potrebna ti je A kategorija
A1-do 125ccm (16god), A2- do 600ccm (18god), a samo A kategorija je preko 600ccm do najjačeg motora koji postoji (24god)

NIJE ISTINA.

Svako ATV ili Quad vozilo se može vozit B kategorijom od 6mj prošle godine..

Z

zetor4718

Guest
i još jedno pitanje:nudi mi jedan čovjek quada za sitne novce samo što nije za registraciju,pa me zanima dal da ga vozim bez registracije,jel se to može nekako riješti da se registrira????

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
ako kaze da nije za registraciju, vjerojatno nema homologacijiu. neznam isplati li ti se s tim zafrkavat da ga uspijes registrirat.
mozda bolje nesto s urednim papirima sa cime mozes odmah po tablicu..
osim ako ne planiras biti na cesti s njim. onda ti je vise manje svejedno.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Bez registracije nikako!
Kako god okreneš, na kraju ti se ne isplati, a može dovesti do velikih problema..
Što se tiče kojekakvih ponuda... Radije ne bih. Ako nemaš love za čistu kupovinu, radije nemoj ni kupovati. Uvijek su tu još dodatni troškovi, nepredviđeni servisi, popravci, rega, porez, stare gume...
Čekaj zimski period kad se nude akcije i ispast će te nijansu skuplje od kojekakvih rabljenih shema.. Naravno u klasi koju si možeš priuštiti..

Lijepi pozdrav!:D

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Ma bez registracije nema smisla uzimati nešto čime bi čak i par puta godišnje izašao na cestu
Ajde imati na većem seoskom imanju neku vozalicu koja služi da ne ideš pješaka onda ok , ovako samo rega

Ja kada sam uzimao ATXa sam gledao da bude regularan , taj motor nije vrijedan prekršajne prijave a kamoli krivične ako je nedaj bože ukraden ili slično
a o kaznama za neregistrovano i da ne pričamo :roll:

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
Pod šta onda spada Quad el pod automobil ili pod motor???

Quad ima četri kotača, znači više je sličan autu nego motoru, a sad po novome i spada pod kategoriju automobila.

ček A2 je do 600ccm, nema ks obraničenja, mislim nema određeno do koliko ks je 600ccm, onda ja sa 18 mogu voziti hondu cbr600RR koja ima 120ks, a neki motori od 600ccm nemaju ni 90-100ks.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Nisam baš 100% siguran ali ti još provjeri u policiji ili na tehničkom da te nebi slučajno zajebo,jer ja se toga sječam onako površno još iz autoškole.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
za quad neznam pa necu komentirat.

a1 kategorija ti je do 125ccm i 15ks
a2 kategorija je bez ogranicenja u kubikazi ali do 35kw (ima omjer ks/kg ali to je nebitno)
a kategorija nema ogranicenja

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Quad ima četri kotača, znači više je sličan autu nego motoru, a sad po novome i spada pod kategoriju automobila.

ček A2 je do 600ccm, nema ks obraničenja, mislim nema određeno do koliko ks je 600ccm, onda ja sa 18 mogu voziti hondu cbr600RR koja ima 120ks, a neki motori od 600ccm nemaju ni 90-100ks.

Članak 28.

Članak 220. mijenja se i glasi:

»(1) Vozači motornih vozila kategorije B, C1, C, D1 ili D imaju pravo upravljati motornim vozilima tih kategorija i kada su im pridodane lake prikolice.

(2) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilom kategorije D ili D1 ima pravo upravljati i motornim vozilima kategorije B, C1 i C, vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilom kategorije C ima pravo upravljati i motornim vozilom kategorije B i C1.

(3) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje skupom vozila kategorije D1+E ili D+E ima pravo upravljati i skupom vozila C+E, C1+E i B+E kategorije, vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje skupom vozila C+E ima pravo upravljati i skupom vozila C1+E i B+E kategorije, a vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje skupom vozila C1+E kategorije ima pravo upravljati i skupom vozila B+E kategorije.

(4) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola kategorije A1, A2, A, B, C1, C, D1, D i H ima pravo upravljati i vozilima F, G i AM kategorije.

(5) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje vozilom A2 kategorije ima pravo upravljati vozilima A1 kategorije, a vozač kojem je izdana vozačka dozvola A kategorije ima pravo upravljati vozilima A1 i A2 kategorije.

(6) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola AM kategorije ima pravo upravljati lakim četverociklom, a vozač kojem je izdana vozačka dozvola B kategorije ima pravo upravljati četverociklom.

(7) Iznimno od odredbe stavka 6. ovoga članka, osoba koja je stekla pravo upravljanja vozilima A1, A2 ili A kategorije prije stupanja na snagu ovoga Zakona, ima pravo upravljati četverociklom.«.

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
Članak 28.

Članak 220. mijenja se i glasi:

»(1) Vozači motornih vozila kategorije B, C1, C, D1 ili D imaju pravo upravljati motornim vozilima tih kategorija i kada su im pridodane lake prikolice.

(2) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilom kategorije D ili D1 ima pravo upravljati i motornim vozilima kategorije B, C1 i C, vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilom kategorije C ima pravo upravljati i motornim vozilom kategorije B i C1.

(3) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje skupom vozila kategorije D1+E ili D+E ima pravo upravljati i skupom vozila C+E, C1+E i B+E kategorije, vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje skupom vozila C+E ima pravo upravljati i skupom vozila C1+E i B+E kategorije, a vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje skupom vozila C1+E kategorije ima pravo upravljati i skupom vozila B+E kategorije.

(4) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola kategorije A1, A2, A, B, C1, C, D1, D i H ima pravo upravljati i vozilima F, G i AM kategorije.

(5) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje vozilom A2 kategorije ima pravo upravljati vozilima A1 kategorije, a vozač kojem je izdana vozačka dozvola A kategorije ima pravo upravljati vozilima A1 i A2 kategorije.

(6) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola AM kategorije ima pravo upravljati lakim četverociklom, a vozač kojem je izdana vozačka dozvola B kategorije ima pravo upravljati četverociklom.

(7) Iznimno od odredbe stavka 6. ovoga članka, osoba koja je stekla pravo upravljanja vozilima A1, A2 ili A kategorije prije stupanja na snagu ovoga Zakona, ima pravo upravljati četverociklom.«.

Pozdrav svima, gledam ova tumacenja i primjecujem da bi ja u HR profitirao, u CH postoji mogucnost da poslije B ides odma na D tako da nemozes voziti kamion, ali bus ide. Usput kada polozis D dobijes i DE tako da bi ja u HR mogao odmana slepera:) doduse ima C ali ne i E.

Volim voziti motor, posto sam nizeg rasta tipa BMW 1200GS i sl. ne dolazi u obzir, a opet nesto brzo mi se ne svidja, probacu HD pa tko zna:)

Najnoviji postovi

Na vrh