• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
u brdo bez problema, ali nizbrdo... ajme meni, nema kočenja sa motorom...

dsc04540q.jpg

dsc04541c.jpg

Martinščak, inače jedno od planinarskih odredišta u mom kraju....

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
jesi preko Ladvenjka išal gore ili preko Velemerića? Inače imam u blizini kuću staru drvenu.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ma preko Velemerića, dva put uletio ljudima u dvorište, a u jednom dvorištu onaj blentavi hrv. ovčar... dobro je prošlo...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
:rolfer: mislim da čak i znam u koja si se dvorišta zaletil

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Josix
Vidim da se išlo malo provozat na neki ljep kraj.
A dobro nemoj kukat za kočenje, kad nemožeš kočiti motorom možeš sa kočnicama, ak se previše zagrijaju imaš razlog da staneš u neki konobi pa da se pohlade (sa hladnom pivom) :D

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ma ima stroj samoventilirajuće diskove :)
al se psihički umoriš, jer ako malo jače stisneš, fijuuuu...

e, danas mi se nije dalo kišne navlačne hlače navlačit, nabil sam se prema naprijed, stisnul noge iza oklopa, i 90km/h...

ja došal na posal, hlače suhe!! :D :partyman: :partyman:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Kakvi su ti to samoventilirajuči diskovi? Razumem to da se hlade samo neznam kako to izgleda.
Trebal bi imat ABS i nema toga "fiju". To ti je za makadam zakon, samo treba znati da je kočna dužina duža.

E vidiš, bio si suh. Pa mora i skuter imat nekih prijednosti naspram ostalih. ;)
Koliko daleko ti je posao?

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
na motorima je jedan disk na svakoj strani kotača, i diskovi imaju rupe na mjestu gdje pločice stišču disk... ti diskovi sa rupicama su samoventilirajući, a ako nemaju rupice onda su obični diskovi. mada još nisam vidil na novijim motorima obične diskove...

mislim da te samoventilirajuće imaju danas i oni prdeki od 50ccm...

imam ravno 5 km dvorište-bolnica...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Josix
Vidim da se išlo malo provozat na neki ljep kraj.
A dobro nemoj kukat za kočenje, kad nemožeš kočiti motorom možeš sa kočnicama, ak se previše zagrijaju imaš razlog da staneš u neki konobi pa da se pohlade (sa hladnom pivom) :D

ili u nečijem dvorištu.....:lol:

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Istina je da hlade diskove. Vjerujem da bi se diskovi bez njih pomalo svinuli. Ipak su tanki u odnosu na auto. I s obzirom na to da su izloženi prljavštini i vodi na cesti, lakše se očiste..

Jel vas ikad iznenadio kraj ceste??:supris:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ako je cesta ok, onda je ispred kraja ceste oznaka. Ok, nema toga na makedamu ali...
Sa sad još nisam imao problema sa tim.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Danas sam imao čast da provozam MZ 150 , ja mislim da mu je oznaka ES
onaj stari štu mu far gleda uvijek pravo , iskreno iznenadio me sa voznim osobinama :shock:

B

Bobo

Guest
Kod nas to zovu "MZ televizor"

Rijetki su bili za vidjeti i u doba kad su bili u modi, a sad ih nema ni za lijek, tocnije, nema vise nikakvog MZ-a za vidjeti. Jedan lik vozika ETZ 251 i to je to...

Ako ti se "televizor" svidio, provozaj 251 da vidis sta je motor ;) od jawe bjezi ko od crnog vraga, nisu MZ-u ni do koljena.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Aaaaahhh! ETZ!

Kako to plovi...
Prvi motor koji mi je izmamio suze na oči.. (vozio sam bez kacige).:D

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Hehe....od milja zvani portabl(televizor):mrgreen:....super stroj za ono doba s kraja 60tih, a i osobno najljepši MZ ikad:prayer:
Mislim da je regionalno orijentiran jer je čak i Pervan rekel da je to u Zagorju narodno vozilo. Tak da vjerujem da ih još ima nekoliko po šupama diljem HZa
Bobo, nisu jawe tak loše, dapače, internacionalno su dogurale dalje od zejki

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Vozio sam i ETZ ali me ovaj iznenadio sa 150ccm kako povlači , nisam do danas imao priliku da vozim ovaj TV :lol:

drugar planira kompletno da ga sredi i registruje da ima za vozikanje ''sa stilom'' :partyman:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Brat je davno toga imao MZ ETZ 250. Imao sam priliku vozit ga i moram reči da je u ta vremena bio pila i pol.
Brat je pre MZa imao Jawu ČZ 350 sa dva cilindra ali MZ je onda bio puno bolji. Jawa je bila dosta težka i savijao se okvir u vožnji, khm :scratch, da sa popravim, vožnje su bile tad malo luđije a u normalnoj se možda i nije savijo :scratch :blackeye.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
i ja sam prije imao ETZ 151 i 251 i bili su prave pile ..
ovaj 251 je jawe ostavljao da nisu znali gdje su.

Najnoviji postovi

Na vrh