• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Ma ne izgleda on loše, estetski ali koliko je to kvalitetno, to je već upitno.:icon_scratch:
Jesu oni dvotaktni.LP

Tim malima od 50ccm ne vjerujem bas...oni su dvotaktni ko kosilice...
Moj je 4takta...svi veci su 4takta...
Ja ga imam vec 5g i kazem bez kvarova,
Treba biti realan, ljudi kupe kineski quad i onda misle da mogu skakat s njim i radit vratolomije kao sto su vidjeli na youtubu...
Znaci to je kinez, sve je jeftinije, da kazem mekanije na njemu napravljeno...
I normalno da se onda desavaju pucanja rame itd...
Inace masina je na njemu najkvalitetniji dio motora, znaci i nakon 5g ona je kao nova, salta se kao pekmez, ulje mijenjam svako proljece i nista ga ne trosi...

A ovo sto ti velis ovi od 200e za klinca,ja to ne bih uzimao, radije uzmi veci pa ti provezi klinca...
Ja jos nemam djece al nema sanse da bi malom klincu dao da vozi motor...
ti mali quadovi su velicinom rame napravljeni za dijete od 7g, a dijete od 7g jos ne zna ni bicikl voziti kako spada...

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Tim malima od 50ccm ne vjerujem bas...oni su dvotaktni ko kosilice...
Ja jos nemam djece al nema sanse da bi malom klincu dao da vozi motor...
ti mali quadovi su velicinom rame napravljeni za dijete od 7g, a dijete od 7g jos ne zna ni bicikl voziti kako spada...

Ma prijatelju nisu više ni djeca, kao nekada, ja malo pamtim više, to je se moglo reći za nekada, ali sada su djeca mnogo snalažljivija, oštrija neću reći pametnija, ali je sve to otišlo daleko, moj mali je tog qvada usavršio, još znači nema svog da vozi kada poželi, ali ga vozi malo je reći super, i s osjećajem. Ako budem kada imao pri ruci aparat, snimim pa stavim da vidiš.:icon_kidra:

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Ne bi se htio mijesati, ja samo kazem kako bi ja...
To nije tema pa ne bih htio offtopicarit...

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Jao peha danas!!

Sav se zbigecam za registraciju motora, kad mi umre akumulator... :mur:pokoj mu duši, originalni iz 2007 god.

E sad pitanje:

Yuasa košta 600 kn, a unibat ili njemu slični cca 300 - 500 kn. Ima li kakve preporuke?

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Evo, kupljen akumulator!
Bila je sila, trebalo je na regu jer se par dana kasnilo.
Uglavnom; Yuasa, YTX14-BS, 640 kn..
I boli me tih 640 kn kao :(bear): trn u šapi..

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Sada će proljetna trošarina, na motore ulja-filteri, akumulatori, gume, još ako treba lanac-lančanici, pa na kraju registracija ode lijepa svota novca. Treba čitavo ljeto raditi s traktorom za malo gušta. :mur: Ali ljubav je ljubav , ja još nisam ni akumulator stavio na njega da probam, da li valja a kamoli da sam se provozao. Pozz.:icon_eyes:

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Sada će proljetna trošarina, na motore ulja-filteri, akumulatori, gume, još ako treba lanac-lančanici, pa na kraju registracija ode lijepa svota novca. Treba čitavo ljeto raditi s traktorom za malo gušta. :mur: Ali ljubav je ljubav , ja još nisam ni akumulator stavio na njega da probam, da li valja a kamoli da sam se provozao. Pozz.:icon_eyes:

Istina, već se dalo 1500 kn ove godine, a da nije napravio ni 100 km. Još će se naći nešto za prednju gumu i to je to. Nadam se da neće biti kvarova..:=:)

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Evo, kupljen akumulator!
Bila je sila, trebalo je na regu jer se par dana kasnilo.
Uglavnom; Yuasa, YTX14-BS, 640 kn..
I boli me tih 640 kn kao :(bear): trn u šapi..

kaj kupuješ te skupe akumulatore? Kaj unibat za 200kn i 2 god garancije nije dobar?

Ta yuasa je bolja od jeftinjare ali da će nadživit 3 unibata ako se pazi na njih - sigurno neće...

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Istina, već se dalo 1500 kn ove godine, a da nije napravio ni 100 km. Još će se naći nešto za prednju gumu i to je to. Nadam se da neće biti kvarova..:=:)

ja dosad izbrojio 2000 za hlače i jaknu, 1000 za čizme, 1400 za kacigu, 300 za ulje, 400 za lančanike, 200 filteri, 200 ležajevi i semerinzi kotača, Gumu neznam kolko sam platio, montaža i balansiranje 50kn...
Kad se to sve zbroji ispadne lijepa sumica a još nisam sjeo ove god na motor. Istina da te neke stvari da ću koristit više godina al svejedno je to skup sport.

ps još se nisam ni sjetio 3000 za regu......

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
ja dosad izbrojio 2000 za hlače i jaknu, 1000 za čizme, 1400 za kacigu, 300 za ulje, 400 za lančanike, 200 filteri, 200 ležajevi i semerinzi kotača, Gumu neznam kolko sam platio, montaža i balansiranje 50kn...
Kad se to sve zbroji ispadne lijepa sumica a još nisam sjeo ove god na motor. Istina da te neke stvari da ću koristit više godina al svejedno je to skup sport.

Ma kako da nije skup, ali čovjek nebi dao onog užitka,:cool2: kada po vrućini napravi onaj, đir, pa ako si umuran, nakon traktora, lagano na kavu, nekada malo dalje kada prilike i novčanik dozvoljavaju, pa traktor pa opet tako lagano. Kod mene trenutno ima snijega 5-6 cm, neznam od kuda sada nije ga bilo čitavu zimu sada udario. Pa će motor još pričekati. LP:icon_pidu:

lambo

Član
Tu od
14 Velj 2013
Poruka
70
e

e dečki ja rađe vozim cross kineski 125 i 250 svake 3 godine mjenjam ventile i karike i to me đođe 2000kn

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282

Hm, Ti imaš Zwer, a ja prdekalo od 250 ccm i to Piaggio XEvo. Imaš pravo, skup sport..

Ne znam za Unibat, ali ako mi prdne negdje na 100 km od kuće, onda sam u banani. Gasi mi se motor ako akumulator ne šljaka. Elektronika, šta ćeš.. Ovako sam bar malo više ziher.

RAZZOR

Član
Tu od
15 Ožu 2013
Poruka
114
Ponos i dike kineske industrije:

Imam jos i vespu 125 1980.g. koja je u potpunosti restaurirana i na proljece ce ici na servis da se cijela prestela i najvjerovatnije ce u prodaju, posto ju nitko vise ne vozi.

Ne sebi ima kilometara i kilometara, samo od kako je kod mene. 95.g. je prvi puta registrirana u hrvatskoj, i bila je u nekoj auto skoli. Odande ju kupili neki ljudi iz Velikog Trojstva i ja od njih kupio. Ulozio nekih novaca u nju i sluzila me bez greske duuugo vremena. mozda ju i registriram na godinu i opet krenem voziti, no o tom potom...

dobar ti je ovaj enduro/supermoto..
koliko je to kubika?

Nije enduro, to je Supermoto... Puno meksi od enduro motocikla, sire gume nego enduro, siri upravljac, drugaciji raspored brzina. radi se o 200 cetverotaktnih ccm i nekih 15-ak KS. mene vuce gdje god zelim i meni dovoljno. Nikad nisam tezio da budem kralj brzina, a kako mi se cini niti necu ;)

Bio sam nedavno s njim kod TX75. taj dan je skoro u komadu odradio 250km uz potrosnju od 3l/100km. Ne zaboravi da imam ~130kg ;) 8)

vidim ja tu puno nebuloza. U startu da se razjasni supermoto ima tvrđe opruge i amortizere od endura, enduro mora bit mekši zbog toga sto je predvićen za "izlete" na polja. supermoto ima slickove a enduro ripne, enduro je obicno 21' naprijed 18' nazad, a supermoto ima obje felge 16',16,5' ili 17 coli. prema tome ovaj zongshen ili kako vec je neki falš proizvod između to dvoje.

Supermoto, the second most fun thing, you can put between your legs :D

Inače motori i auto tj. općenito vozila su mi velika ljubav. pa onda se i razumijem oko tog.

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Evo i moga drugog ljubimca za vruće ljetne dane i večeri.

attachment.php

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Ma kako da nije skup, ali čovjek nebi dao onog užitka,:cool2: kada po vrućini napravi onaj, đir, pa ako si umuran, nakon traktora, lagano na kavu, nekada malo dalje kada prilike i novčanik dozvoljavaju, pa traktor pa opet tako lagano. Kod mene trenutno ima snijega 5-6 cm, neznam od kuda sada nije ga bilo čitavu zimu sada udario. Pa će motor još pričekati. LP:icon_pidu:

nema tog užitka koji to može zamijenit.

Nego pegaso vjerojatno ode i to sad kad sam ga skoro cijelog sredil....

U potrazi sam za dobrim i jeftinim kawasaki kle-om.

Prelazim na KLE-a samo iz razloga jeftinije registracije, preskupo mi je davat tolke pare za osiguranje a napravim 1000km godišnje. Kle je klasa do 500ccm i zanjega je osiguranje 1100kn, za pegasa mi je bilo 2250...

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412

Prelazim na KLE-a samo iz razloga jeftinije registracije, preskupo mi je davat tolke pare za osiguranje a napravim 1000km godišnje. Kle je klasa do 500ccm i zanjega je osiguranje 1100kn, za pegasa mi je bilo 2250...

Jest skupa registracija. Moželi se kod Vas reg. na 1/2 godine, i da li je to išta povoljnije. Kod nas postoiji ta opcija ali je cijena skoro ista, dažbine državi iste ništa umanjene, samo ti na osiguranju umanje policu za nekih 15 e, tako da ako ću ga registrirat, za 15 e razlike volim da je reg. cijelu godinu. Što se tiče KLE to su dobri motori. Kod mene kolega imao do prošle godine KLE od 250 ccm. Super motor bio, 1996.g. prešao oko 30 000 KM, ali bio super očuvan, i on ga dosta koristio po planinama. Prodao ga iz razloga hoće nešto jačeg, za cijenu od 1300 e, bio registriran. Pogledaj, dosta dobri motori su i Honda Dominator od 600 ccm. ali opet problem registracije :icon_scratch: LP

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282

Dobra odluka.. Podržavam 100%.:(clap)::icon_thumright:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Auuuu, ovi vaši osigurači vas stvarno deru!! Platijo si skoro 300€ za osiguranje pegasa?
Eto ja za osiguranje, za 800 kubika platim nekih 130€. Imam 50 % bonifikacije koju sam u stvari preneo iz avta na motor, onda je još popust 40% ako imaš motor regan cjelu godinu, onda je još neki mali popust na moto klub, onda još nešto malo ako platiš sa kešom.

Možete se uvjeriti pa pročitajte, samo što je napisano u slo jeziku.
Inače popusti za osiguranje motora čete nači na ovoj stranici, na dnu stranice piše "zavarovanje motorjev"

http://www.zav-mb.si/avto/

Još da dodam, za tih 130€ imam obavezno osiguranje, osiguranje vozača (nedaj bože, ne treba mi), kupnja prve štete i asistenca. Znači može se još jeftinije ako osiguraš samo obavezno.

Posljednje uređivanje:
B

bosniahos

Guest
Tog unas još duuuuugo neče bit.Nego u kojem si klubu,ili samo tako pišeš.Došal ja sa svojom preradom ali ono u okvirima standarda pa se šef u czvh spunta kaže ja ti to nemerem regat ostat ču bez posla idi vzagreb,reko prika ti si lud.Drugi centar, može sve ok.A tek koji su standardi može 50 posto ali samo u kljasi nikako sa traktora bez obzira da ih imaš 2 ,3 ili 10.Ili druga vrsta vozil ali ipak može ako malo kapneš.

Najnoviji postovi

Na vrh