• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Sada će proljetna trošarina, na motore ulja-filteri, akumulatori, gume, još ako treba lanac-lančanici, pa na kraju registracija ode lijepa svota novca. Treba čitavo ljeto raditi s traktorom za malo gušta. :mur: Ali ljubav je ljubav , ja još nisam ni akumulator stavio na njega da probam, da li valja a kamoli da sam se provozao. Pozz.:icon_eyes:

Istina, već se dalo 1500 kn ove godine, a da nije napravio ni 100 km. Još će se naći nešto za prednju gumu i to je to. Nadam se da neće biti kvarova..:=:)

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Evo, kupljen akumulator!
Bila je sila, trebalo je na regu jer se par dana kasnilo.
Uglavnom; Yuasa, YTX14-BS, 640 kn..
I boli me tih 640 kn kao :(bear): trn u šapi..

kaj kupuješ te skupe akumulatore? Kaj unibat za 200kn i 2 god garancije nije dobar?

Ta yuasa je bolja od jeftinjare ali da će nadživit 3 unibata ako se pazi na njih - sigurno neće...

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Istina, već se dalo 1500 kn ove godine, a da nije napravio ni 100 km. Još će se naći nešto za prednju gumu i to je to. Nadam se da neće biti kvarova..:=:)

ja dosad izbrojio 2000 za hlače i jaknu, 1000 za čizme, 1400 za kacigu, 300 za ulje, 400 za lančanike, 200 filteri, 200 ležajevi i semerinzi kotača, Gumu neznam kolko sam platio, montaža i balansiranje 50kn...
Kad se to sve zbroji ispadne lijepa sumica a još nisam sjeo ove god na motor. Istina da te neke stvari da ću koristit više godina al svejedno je to skup sport.

ps još se nisam ni sjetio 3000 za regu......

lambo

Član
Tu od
14 Velj 2013
Poruka
70
e

e dečki ja rađe vozim cross kineski 125 i 250 svake 3 godine mjenjam ventile i karike i to me đođe 2000kn

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
ja dosad izbrojio 2000 za hlače i jaknu, 1000 za čizme, 1400 za kacigu, 300 za ulje, 400 za lančanike, 200 filteri, 200 ležajevi i semerinzi kotača, Gumu neznam kolko sam platio, montaža i balansiranje 50kn...
Kad se to sve zbroji ispadne lijepa sumica a još nisam sjeo ove god na motor. Istina da te neke stvari da ću koristit više godina al svejedno je to skup sport.

ps još se nisam ni sjetio 3000 za regu......

Hm, Ti imaš Zwer, a ja prdekalo od 250 ccm i to Piaggio XEvo. Imaš pravo, skup sport..

Ne znam za Unibat, ali ako mi prdne negdje na 100 km od kuće, onda sam u banani. Gasi mi se motor ako akumulator ne šljaka. Elektronika, šta ćeš.. Ovako sam bar malo više ziher.

RAZZOR

Član
Tu od
15 Ožu 2013
Poruka
119
Ponos i dike kineske industrije:

Imam jos i vespu 125 1980.g. koja je u potpunosti restaurirana i na proljece ce ici na servis da se cijela prestela i najvjerovatnije ce u prodaju, posto ju nitko vise ne vozi.

Ne sebi ima kilometara i kilometara, samo od kako je kod mene. 95.g. je prvi puta registrirana u hrvatskoj, i bila je u nekoj auto skoli. Odande ju kupili neki ljudi iz Velikog Trojstva i ja od njih kupio. Ulozio nekih novaca u nju i sluzila me bez greske duuugo vremena. mozda ju i registriram na godinu i opet krenem voziti, no o tom potom...

dobar ti je ovaj enduro/supermoto..
koliko je to kubika?

Nije enduro, to je Supermoto... Puno meksi od enduro motocikla, sire gume nego enduro, siri upravljac, drugaciji raspored brzina. radi se o 200 cetverotaktnih ccm i nekih 15-ak KS. mene vuce gdje god zelim i meni dovoljno. Nikad nisam tezio da budem kralj brzina, a kako mi se cini niti necu ;)

Bio sam nedavno s njim kod TX75. taj dan je skoro u komadu odradio 250km uz potrosnju od 3l/100km. Ne zaboravi da imam ~130kg ;) 8)

vidim ja tu puno nebuloza. U startu da se razjasni supermoto ima tvrđe opruge i amortizere od endura, enduro mora bit mekši zbog toga sto je predvićen za "izlete" na polja. supermoto ima slickove a enduro ripne, enduro je obicno 21' naprijed 18' nazad, a supermoto ima obje felge 16',16,5' ili 17 coli. prema tome ovaj zongshen ili kako vec je neki falš proizvod između to dvoje.

Supermoto, the second most fun thing, you can put between your legs :D

Inače motori i auto tj. općenito vozila su mi velika ljubav. pa onda se i razumijem oko tog.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Ma kako da nije skup, ali čovjek nebi dao onog užitka,:cool2: kada po vrućini napravi onaj, đir, pa ako si umuran, nakon traktora, lagano na kavu, nekada malo dalje kada prilike i novčanik dozvoljavaju, pa traktor pa opet tako lagano. Kod mene trenutno ima snijega 5-6 cm, neznam od kuda sada nije ga bilo čitavu zimu sada udario. Pa će motor još pričekati. LP:icon_pidu:

nema tog užitka koji to može zamijenit.

Nego pegaso vjerojatno ode i to sad kad sam ga skoro cijelog sredil....

U potrazi sam za dobrim i jeftinim kawasaki kle-om.

Prelazim na KLE-a samo iz razloga jeftinije registracije, preskupo mi je davat tolke pare za osiguranje a napravim 1000km godišnje. Kle je klasa do 500ccm i zanjega je osiguranje 1100kn, za pegasa mi je bilo 2250...

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
nema tog užitka koji to može zamijenit.

Nego pegaso vjerojatno ode i to sad kad sam ga skoro cijelog sredil....

U potrazi sam za dobrim i jeftinim kawasaki kle-om.

Prelazim na KLE-a samo iz razloga jeftinije registracije, preskupo mi je davat tolke pare za osiguranje a napravim 1000km godišnje. Kle je klasa do 500ccm i zanjega je osiguranje 1100kn, za pegasa mi je bilo 2250...

Dobra odluka.. Podržavam 100%.:(clap)::icon_thumright:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886
Auuuu, ovi vaši osigurači vas stvarno deru!! Platijo si skoro 300€ za osiguranje pegasa?
Eto ja za osiguranje, za 800 kubika platim nekih 130€. Imam 50 % bonifikacije koju sam u stvari preneo iz avta na motor, onda je još popust 40% ako imaš motor regan cjelu godinu, onda je još neki mali popust na moto klub, onda još nešto malo ako platiš sa kešom.

Možete se uvjeriti pa pročitajte, samo što je napisano u slo jeziku.
Inače popusti za osiguranje motora čete nači na ovoj stranici, na dnu stranice piše "zavarovanje motorjev"

http://www.zav-mb.si/avto/

Još da dodam, za tih 130€ imam obavezno osiguranje, osiguranje vozača (nedaj bože, ne treba mi), kupnja prve štete i asistenca. Znači može se još jeftinije ako osiguraš samo obavezno.

Posljednje uređivanje:
B

bosniahos

Guest
Tog unas još duuuuugo neče bit.Nego u kojem si klubu,ili samo tako pišeš.Došal ja sa svojom preradom ali ono u okvirima standarda pa se šef u czvh spunta kaže ja ti to nemerem regat ostat ču bez posla idi vzagreb,reko prika ti si lud.Drugi centar, može sve ok.A tek koji su standardi može 50 posto ali samo u kljasi nikako sa traktora bez obzira da ih imaš 2 ,3 ili 10.Ili druga vrsta vozil ali ipak može ako malo kapneš.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Jest skupa registracija. Moželi se kod Vas reg. na 1/2 godine, i da li je to išta povoljnije. Kod nas postoiji ta opcija ali je cijena skoro ista, dažbine državi iste ništa umanjene, samo ti na osiguranju umanje policu za nekih 15 e, tako da ako ću ga registrirat, za 15 e razlike volim da je reg. cijelu godinu. Što se tiče KLE to su dobri motori. Kod mene kolega imao do prošle godine KLE od 250 ccm. Super motor bio, 1996.g. prešao oko 30 000 KM, ali bio super očuvan, i on ga dosta koristio po planinama. Prodao ga iz razloga hoće nešto jačeg, za cijenu od 1300 e, bio registriran. Pogledaj, dosta dobri motori su i Honda Dominator od 600 ccm. ali opet problem registracije :icon_scratch: LP
može se kod nas na pola godine samo tehnički te košta isto jedino na kraju sezone kao ja odeš na policiju, odjaviš motor onda s tom odjavom odeš na osiguranje pa ti vrate pare za preostali dio godine. Tak sam ja napravio, regao u 7mj, vozio se do 11-og i odjavio. Od uplačenih 2300kn vratili su mi 1500. fora je što sad opet mogu ić uplatit osguranje, ostatak do 7 mj, podignut tablicu i normalno se vozit, oda opet u 7 mj tehnički...
Dobra odluka.. Podržavam 100%.:(clap)::icon_thumright:
:) I sam se tješim. Nekako mi se teško rastat od aprilije.
Auuuu, ovi vaši osigurači vas stvarno deru!! Platijo si skoro 300€ za osiguranje pegasa?
Eto ja za osiguranje, za 800 kubika platim nekih 130€. Imam 50 % bonifikacije koju sam u stvari preneo iz avta na motor, onda je još popust 40% ako imaš motor regan cjelu godinu, onda je još neki mali popust na moto klub, onda još nešto malo ako platiš sa kešom.

Možete se uvjeriti pa pročitajte, samo što je napisano u slo jeziku.
Inače popusti za osiguranje motora čete nači na ovoj stranici, na dnu stranice piše "zavarovanje motorjev"

http://www.zav-mb.si/avto/

Još da dodam, za tih 130€ imam obavezno osiguranje, osiguranje vozača (nedaj bože, ne treba mi), kupnja prve štete i asistenca. Znači može se još jeftinije ako osiguraš samo obavezno.
Da osigurnje za klasu 500-750cm je 280 - 340 eur ovisno u kojoj županiji u Hr živiš.
Isto imamo bonus al ga više nemožeš tek tako dobit. Za svaku godinu što osiguraš dobiješ 5% sljedeće godine i tako do max 50%. Ja nema ništa.. :(
S 50% je sve to prihvatljivo al ovako je koma. I da nema prebacivanja bonusa s osobe na osobu niti između kategorija ( auto na motor, motor na nešto itd)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886
Tog unas još duuuuugo neče bit.Nego u kojem si klubu,ili samo tako pišeš.Došal ja sa svojom preradom ali ono u okvirima standarda pa se šef u czvh spunta kaže ja ti to nemerem regat ostat ču bez posla idi vzagreb,reko prika ti si lud.Drugi centar, može sve ok.A tek koji su standardi može 50 posto ali samo u kljasi nikako sa traktora bez obzira da ih imaš 2 ,3 ili 10.Ili druga vrsta vozil ali ipak može ako malo kapneš.

Nisam u klubu ali mi je čovjek koji mi je osigurao motor svejedno dao taj popust, kao da sam u klubu.

zwer kaže:
Da osigurnje za klasu 500-750cm je 280 - 340 eur ovisno u kojoj županiji u Hr živiš.
Isto imamo bonus al ga više nemožeš tek tako dobit. Za svaku godinu što osiguraš dobiješ 5% sljedeće godine i tako do max 50%. Ja nema ništa..
%28-.gif

S 50% je sve to prihvatljivo al ovako je koma. I da nema prebacivanja bonusa s osobe na osobu niti između kategorija ( auto na motor, motor na nešto itd)

Onda je od 750 kubika pa dalje još skuplije :=:)
Isto je kod nas da se dobiva po 5% svake godine ali kod nekih možeš prebaciti bonus iz avta na motor. Iz osobe na osubu nema prebacivanja jer to je bonus svake pojedinačne osobe za sebe. U kojoj županiji živiš, to kod nas nema veze i mislim da to kako imate nije pošteno jer niste tretirani svi jednako. Onaj što živi u ZG plati više ali onaj koji radi u ZG a živi vani plati manje. Barem sam tako razumeo. Isto nije pošteno da se plati osiguranje za cjelu godinu a zna se da se nemože koristiti motor cjelu godinu.Ti nemaš ništa bonusa jer ga nemožeš dobiti pošto imaš motor prijavljen samo nekoliko mjeseci u godini.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
751-1000 cccm osiguranje je 4100kn ~ 550 eur
1000+ ccm = 5300 kn

Da, nemogu skupit bonus jer ga nemam prijevljenog cijelu godinu. Zato ima u planu neku tandrkalicu 50-125ccm i s njom sakupljat bonus...

Što se tiće zagreba i ostalih županija, što nije logično da u županiji u kojoj je najveći postotak prometnih nesreća ima i najskuplje osiguranje?

Mislim možda nije najpoštenije, poštenije bi bilo da jednom uplatiš osiguranje koje bi se sastojalo iz neke taxe+ osiguranja od čega bi ti osiguranje ako ništa ne napraviš ostalo a samo neku taxu plačao svake god...

B

bosniahos

Guest
Eh da je po poštenju,ali ondak nema profita, bez rizičnih situacija.I tako ukrug jedno osiguranje drugog pazi.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
pozdrav ekipa!! :icon_pray:
malo sam bio u guzvi zadnjih par mjeseci, pa sam štrajkal sa pisanjem po forumu...
stiže proljeće, pa reko da vidim kaj ima novog u poljoprivredi, hahaha

Evo, kupljen akumulator!
Bila je sila, trebalo je na regu jer se par dana kasnilo.
Uglavnom; Yuasa, YTX14-BS, 640 kn..
I boli me tih 640 kn kao :(bear): trn u šapi..

nisi pogriješio, yuasa je skoro pa top ponuda kod nas...
Tuono ima dva cilindra po 500ccm, velika kompresija,
unibat ubije za godinu dana...
yuasa dura i do 5 godina... ja ga odrzavam sa CTEK-om, "pametni" punjač...

i da, putuje se na posao vec mjesec dana, s kratkim prekidima kad je padao snijeg...

:biggrin:

img20130303150651.jpg

img20130303173924.jpg

zwer - kad nakupiš par km u Modeka hlačama, daj mi molim te malo opiši kak ti se ćine...

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Pozdrav Josa, nema Te dugo..

Vidim da motor ne miruje ni po zimi..

Baš smo ovih dana prčkali po garaži, pa se komentiralo akumulatore za motor i povezalo neke istine o kojima zboriš. Brat je potvrdio tvoju tezu da Unibat nije bogzna što kad je spomenuo da trenutno nema akumulatora u Hondi 600 RR jer mu je bio umro.. U prolazu sam vidio da se radi o Unibatu, a znam da nije bio gore preko dvije sezone uz redovno održavanje Ctekom. Više motorista mi je potvrdilo Yuasinu kvalitetu, a i sam sam se uvjerio. Ovaj što mi je umro je bio original iz 2007. god. i 17 000 km prijeđenih. Makar mi je bilo teško dati tolike novce, ipak mislim da će mi se isplatiti.

Moram se pohvaliti da imam Wurth-ov punjač 4A (1A). A i Ctek od brata, trenutno u funkciji održavanja akumulatora za pogon autoradija u garaži..:(y):

Imam Modeka hlače i jaknu. Poučen prijašnjim iskustvom, kupio sam malo veći konfekcijski broj kompleta i mogu reći samo dobre riječi za kvalitetu i udobnost. Povežem ih zipom i nije više bitno koliko lufta imam unutra jer su svi ulazi zatvoreni ako tako hoću i cirkulacija je optimalna. Kako krvi, tako i topline / zraka..

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
josix ti ces za par godina klecat u koljenima ko stara baba i cvilit kad bubrezi pocnu stekat, he, he, he...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886
751-1000 cccm osiguranje je 4100kn ~ 550 eur
1000+ ccm = 5300 kn

Da, nemogu skupit bonus jer ga nemam prijevljenog cijelu godinu. Zato ima u planu neku tandrkalicu 50-125ccm i s njom sakupljat bonus...

Što se tiće zagreba i ostalih županija, što nije logično da u županiji u kojoj je najveći postotak prometnih nesreća ima i najskuplje osiguranje?

Mislim možda nije najpoštenije, poštenije bi bilo da jednom uplatiš osiguranje koje bi se sastojalo iz neke taxe+ osiguranja od čega bi ti osiguranje ako ništa ne napraviš ostalo a samo neku taxu plačao svake god...

E ovo je stvarno skupo, 550€ :(: za moju igračku.

Ne znam ako je ovo baš pošteno da je u ZG i u velikim županijama skuplje. Da je pošteno onda bi trebalo onome kad ide u ZG zaračunati doplatu. Znam nije to izvodljivo ali teoretiči bi onda moralo tak biti.
A več ste rekli, šta je danas uopšte pošteno, to se ja pitam puno puta tu kod nas u Slo. Poštenje nešto vrijedi i važi samo kod nas malih ljudi.

Istina i to što kažeš, jednom osiguraš i doplatiš samo taksu svake godine ako ne iskoristiš osiguranje. Ali onda osiguranje sigurno nebi imalo bonusa, a i ona taksa bi bila toliko koliko je sad pola osiguranja, he he oni bi tak to smislili da bi bilo još bolje za njih nego sad :(think):

Josix
A tvoja pila je več mjesec dana na cesti :(whew): a mi ostali tu samo sanjamo kad če sezona. A jesi ti uporan :icon_biggrin:.
Ima da ti ga opeskari i još sol onda na friške rane :icon_cry:, srečom nema tu puno željeza pa če to proči nekako :icon_smile:.
Ja ču sa mojim svejedno još malo sačekati.

Markec
I meni bi dobro došao neki dobar punjač. Prošli put kad sam upalijo motor, onako da se malo razradi i malo dopuni akumulator, činilo mi se da ga ne zavrti onako živo. Pustijo sam ga onda raditi nekih 40 minuta pa se nadam da se nešto dopunilo. Znam da sad nije ful napunjen ali nisam ga htijo puniti sa nekim jakim punjačem jer to nebi bilo dobro. Trebal bi neki punilac od 1A pa da polako odradi svoj posao.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Ja te punjače pravio kao od šale...eh da si bliže, čas posla bi naviklovali i uštelovali punjenje...:(y):

Na vrh