- Tu od
- 15 Ožu 2010
- Poruka
- 1,713
može se kod nas na pola godine samo tehnički te košta isto jedino na kraju sezone kao ja odeš na policiju, odjaviš motor onda s tom odjavom odeš na osiguranje pa ti vrate pare za preostali dio godine. Tak sam ja napravio, regao u 7mj, vozio se do 11-og i odjavio. Od uplačenih 2300kn vratili su mi 1500. fora je što sad opet mogu ić uplatit osguranje, ostatak do 7 mj, podignut tablicu i normalno se vozit, oda opet u 7 mj tehnički...Jest skupa registracija. Moželi se kod Vas reg. na 1/2 godine, i da li je to išta povoljnije. Kod nas postoiji ta opcija ali je cijena skoro ista, dažbine državi iste ništa umanjene, samo ti na osiguranju umanje policu za nekih 15 e, tako da ako ću ga registrirat, za 15 e razlike volim da je reg. cijelu godinu. Što se tiče KLE to su dobri motori. Kod mene kolega imao do prošle godine KLE od 250 ccm. Super motor bio, 1996.g. prešao oko 30 000 KM, ali bio super očuvan, i on ga dosta koristio po planinama. Prodao ga iz razloga hoće nešto jačeg, za cijenu od 1300 e, bio registriran. Pogledaj, dosta dobri motori su i Honda Dominator od 600 ccm. ali opet problem registracije :icon_scratch: LP
I sam se tješim. Nekako mi se teško rastat od aprilije.Dobra odluka.. Podržavam 100%.clap)::icon_thumright:
Da osigurnje za klasu 500-750cm je 280 - 340 eur ovisno u kojoj županiji u Hr živiš.Auuuu, ovi vaši osigurači vas stvarno deru!! Platijo si skoro 300€ za osiguranje pegasa?
Eto ja za osiguranje, za 800 kubika platim nekih 130€. Imam 50 % bonifikacije koju sam u stvari preneo iz avta na motor, onda je još popust 40% ako imaš motor regan cjelu godinu, onda je još neki mali popust na moto klub, onda još nešto malo ako platiš sa kešom.
Možete se uvjeriti pa pročitajte, samo što je napisano u slo jeziku.
Inače popusti za osiguranje motora čete nači na ovoj stranici, na dnu stranice piše "zavarovanje motorjev"
http://www.zav-mb.si/avto/
Još da dodam, za tih 130€ imam obavezno osiguranje, osiguranje vozača (nedaj bože, ne treba mi), kupnja prve štete i asistenca. Znači može se još jeftinije ako osiguraš samo obavezno.
Isto imamo bonus al ga više nemožeš tek tako dobit. Za svaku godinu što osiguraš dobiješ 5% sljedeće godine i tako do max 50%. Ja nema ništa..
S 50% je sve to prihvatljivo al ovako je koma. I da nema prebacivanja bonusa s osobe na osobu niti između kategorija ( auto na motor, motor na nešto itd)