• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pumpe za navodnjavanje

sanjar

Aktivni član
Tu od
15 Stu 2015
Poruka
141
Valjda od priključaka ima korpu, ostale cijevi ne znam. Znači moglo bi raditi ako je sve ispravno. A šta znači ako je samousisna?

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,720
Kako skinuti propeler bez da se nešto savije ili pukne?
Pumpa Rover za pretakanje vina.

20230924_121912.jpg

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
292
Nešto ulij da popusti, ako je za pretakanje vina koristiš, jestivog ulja, pa probaj radapcigerom. Tu bi mogao trokraki...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,551
Grijati i ako se da kontra izgurati probati tak.
Ako se neda, izbuši dvije ili tri rupe u koje narežeš navoj pa ti bu to poslužilo ko radapciger. Naravno, opet treba grijati propeler, naravno, ako nije plastični

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
istuckaj je po peraji oko osovine malim čekićem ,WD može pomoči prije i poslje tuckanja
napni s dva jača odvijača ili manja pajsera preko glavčine i tuckaj po osovini .

Zašto je otvaraš?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,551
Izgledal mi je kao mesingani. Teško je za reči jel se da kontra izgurati i na koji način su unutra lageri riješeni.
Ja bi bušil i grijal jer tu tuckanje i podmazivanje nebu pomoglo pošto je to spoj toplo hladno i zbog toga nema proklizavanja između peraje i osovine.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,720
Izašla je kako je rekao Muha, grijanjem i kontra izguranjem radapcigerom, nema kajle.

Tu od
5 Lip 2020
Poruka
97
Pozdrav dobri ljudi, imam MIO standard električnu pumpu za navodnjavanje, čini mi se da je oznaka WA-30 PE/G.

Pošto su i usis i izlaz 3" treba mi nekakva matica, sa velikim navojem da mogu pričvrstiti korpu i crijevo za natapanje.

Tražim ali ne znam uopće kako se ovo zove i gdje da ga tražim niti koliko okvirno košta. U prilogu slike sa interneta sa označenim dijelom koji meni treba.

Prilozi

• IMG_20250711_130319.jpg
    IMG_20250711_130319.jpg
    49.3 KB · Pregleda: 21
  • IMG_20250711_130433.jpg
    IMG_20250711_130433.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 20

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,667
Baš mi nije jasno kakvu ti to maticu trebaš? Koja je debljina crijeva na koje buš namontiral usisnu korpu? Ako imaš crijevo 3 cola onda trebaš valjda samo šelne. Navučeš crijevo i šelnama stisneš, vodeći računa da je tu dobar spoj kako ti pumpa ne bude vukla zrak. Ako budeš stavljal tanje crijevo onda trebaš redukciju na koju ide spojnica, ovisno o kakvoj vrsti crijeva se radi. Te redukcije i spojnice imaš u trgovini vodovodnog materijala, navoj bi trebal pasati.

Tu od
5 Lip 2020
Poruka
97
Evo ovakva je u mene pumpa i samo imam ove velike navoje. Nemam nikakvih spojnica ni redukcija. S obzirom da je u pitanju 3" vjerojatno bi bilo najpametnije reducirati i usis i izlaz na 2" zbog cijene cijevi...

Prilozi

• wa-30-pe-1 (1).jpg
    wa-30-pe-1 (1).jpg
    32.2 KB · Pregleda: 10

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,667
Onda kupiti redukciju sa 3 na 2 cola. Bilo bi dobro uzeti sa sobom i pumpu pa u trgovini isprobati da li paše navoj. Ja sam na svoju ugradio brze priključke za vatrogasna crijeva.

Tu od
5 Lip 2020
Poruka
97
Onda kupiti redukciju sa 3 na 2 cola. Bilo bi dobro uzeti sa sobom i pumpu pa u trgovini isprobati da li paše navoj. Ja sam na svoju ugradio brze priključke za vatrogasna crijeva.
Na koji nacin si ugradio te priključke za vatrogasna crijeva? Jesi li vario, tokario neke dijelove ili si kupio redukcije?

dkalat

Član
Tu od
20 Velj 2022
Poruka
31
Pozdrav dobri ljudi, imam MIO standard električnu pumpu za navodnjavanje, čini mi se da je oznaka WA-30 PE/G.

Pošto su i usis i izlaz 3" treba mi nekakva matica, sa velikim navojem da mogu pričvrstiti korpu i crijevo za natapanje.

Tražim ali ne znam uopće kako se ovo zove i gdje da ga tražim niti koliko okvirno košta. U prilogu slike sa interneta sa označenim dijelom koji meni treba.
Pročačkaj masivu tu ima sigurno ono što ti treba...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,634
Kaj velite na tomosovu pumpu za vodu, UMO06 motor. Bi to bilo dobro za punjenje onih spremnika 1000 litara?
Cijev u zemlji bi bila 6/4".
Dost veliko?

Najnoviji postovi

Na vrh