• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MrSima14

B

BAGERISTA

Guest
Pa tu ti je obični navoj unutra, ona strana gdje je matica je bio sitniji navoj, ja sam baš mislio da je obratno kada ono nije.. Bio sam uvjeren u to sve dok nisam izvadio šarafe..:icon_winkle:

Valjda ću naći..:)

Prvo je temeljna išla i onda sam si mislio da tako ostavim...a onda vidio sprej, i uzeo ga i probao pa će mo vidjeti šta će biti.. A nema po njoj udaraca, čuvam ju, to mi uspomena od djeda, stara je sigurno 30-tak godina..:)

Ako nađem ,javim ti....broj,i cijenu..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Jučer se popravljao španer na 539, zavaren drugi šaraf i druga matica, malo je navoj krupniji od druge strane, ali dovoljno se zašarafi, sad još drugi moram, ali tamo moram kupiti kontra navoj..:)
dsc0026vj.jpg
[/URL][/IMG]

Posljednje uređivanje:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Evo i mog jednog videa! :biggrin: komentari dobro došli!! :(happy):
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=pJhUn36Fdso&feature=youtu.be[/YT]

B

BAGERISTA

Guest
Ča reč,ča komentirat,kad je sve rečeno,,,delaš li ga delaš,,,vidin ja i poli tebe svaki dan dela,i nekih kemijanja,varenja i svega pomalo....

Vidin na silaži iosto makine delale....:icon_pray::icon_pray:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Ča reč,ča komentirat,kad je sve rečeno,,,delaš li ga delaš,,,vidin ja i poli tebe svaki dan dela,i nekih kemijanja,varenja i svega pomalo....

Vidin na silaži iosto makine delale....:icon_pray::icon_pray:

Kak se kaže kod nas ''gdje marve tu i kvara''! Ima posla samo ako ću raditi.. Daleko je to od kemijanja kad se usporedi sa tvojim kemijanjem, al et sitni popravci, zašto kupiti nešto drugo kad se može uz malo truda popraviti, treba gledati kako proći jeftinije ipak novci ne padaju sa neba..:)

Ovaj Zetor u videu nije moj..Moj je samo 549 i vidi se malo u jednom djelu zadnji kraj moga Zetora i silokombajna.. Nisu neki ogromni strojevi, ali mene služe..:)

B

BAGERISTA

Guest
Upravo tako,,neki reču,,,a lako pa kupiš,,,,,,a evo ioh danas,,,,dugovi krediti,zagušeni,,a sve manje dela,,,s time i manje love,i onda krene,,,daj pošto poto,,,da se riješi dugova,,,,a najčešče tu stradaju i kuče,,i sve šta se dalo uložit..

Ne patim vijeruj mi ni ja od novoga,,i meni je ovo čak i bolje od novog,jer samim time su materijali kud ikamo bolji nego ova lata ča je danas prodaju za tobože neki stroj,...

A nije bitno koliko je to veliko,malo,,bitno da služi,,,i da se delo odradi,..tako da tebi,nije potreba za večim,,,pa čemu ulagat ako ne treba.
Ja osobno sam sve obnovija,,,,hehhehehe nač če se uvijek nešto,ali sve šta je kupljeno prije dosta lit,a neke stvari kad ni ja nisam bija rođen,,,čitaj (skaka s jajeta u jaje):icon_mrgreen::icon_mrgreen:,sad kad vide ovi susjedi pa pitaju kad si kupija sve to,,,,,,,ja se samo slatko nasmijem,jer večina je sve skršila ,,,i pobacala na daž vanka,,i sad nemaju niš,,,,,,,,a i ono ča imaju su doveli do raspada...

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Ma mnogi ljudi govore da mi koji se bavimo poljoprivredom imamo povlastice, a kad te ponudiš da rade to oni neće.. Bitno da govore da mi ništa ne radimo i dobivamo poticaj..:)

Ma ljepo je vidjeti novi stroj i to sve, al bome i neki stari se dovede u stanje novoga uz malo truda..:)

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Evo i od mene slika, ova korpa na utovarivaču to je moj rad, stavlja se lakše nego ona orginal..:) Danas smo čistili gdje puštamo krave, bili smo sve zgrnuli na hrpu čekali da se malo prosuši pa eto bilo je i red da se izveze...:)
dsc0022zfe.jpg
[/URL][/IMG]
dsc0023kh.jpg
[/URL][/IMG]
dsc0025fd.jpg
[/URL][/IMG]
dsc0026ryx.jpg
[/URL][/IMG]
dsc0031zy.jpg
[/URL][/IMG]
dsc0032qf.jpg
[/URL][/IMG]
dsc0035ah.jpg
[/URL][/IMG]
dsc0028zfj.jpg
[/URL][/IMG]

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Tanjurala se proljetna brazda, koja je zaorana prije kiša i jako sam zadovoljan sa tanjuranjem..:)
Na ovome mjestu je stajao stajski gnoj, vozio sam ga na hrpu pa je tu mekano..!!
dsc0022ts.jpg
[/URL][/IMG]
dsc0023vi.jpg
[/URL][/IMG]
dsc0024qi.jpg
[/URL][/IMG]
Na kraju to izgleda ovako, samo jedan prolaz tanjuračom!! sad pred sjetvu gnojivo i jedan prolaz sjetvospremačem, eventualno dva..:)
dsc0026ei.jpg
[/URL][/IMG]

B

BAGERISTA

Guest
Evo i polimene kolega..,.ista korpa,skoro kaji moja,,,,,a,nis još prova,,niti je montirat...

A vidin ja lipo,,si ga tanjuraš.......a i lipo je meko di je bija gnjoj..:eek::dobro je sija..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Evo i polimene kolega..,.ista korpa,skoro kaji moja,,,,,a,nis još prova,,niti je montirat...

A vidin ja lipo,,si ga tanjuraš.......a i lipo je meko di je bija gnjoj..:eek::dobro je sija..

Ma, što bi se ja natezao sa lopatom kada imam utovarivač :icon_e_wink: Malo varenja i gotovo..Montaža lagena samo se stavi na one vile, na vile sam isto zavario jedan komad flah-a popreko u koji ušarafljujem ovo sa svake strane po dva šarafa.. a to mi je od nekog starog hidrofora stajalo bezveze..:)

Ma to je proljetno oranje, a bila i lucerna pa kreće trava, a i da ne zapekne mi.. Bio sam probao 300m dalje zimsku brazdu tanjurati i do pola njive ide od pola samo propada, htjeo samo jarke zatanjurati, al nek stoji do sjetve.. Ma sjeo je samo na jednu stranu, al ne staje, ide..Ja još ne znam kako je to zapasti...:icon_rofl:

B

BAGERISTA

Guest
baš tako,,,ča se natezat na ruke,,,a i dobro si to iskemija,za ovo ča se namontira,,,,,,,,i kako mi se vidi jako jednoistavno,:(handshake)::(handshake):,svaka čast,,,..

E nema,,,kako češ zapast,,s tim strojem,,,,,,,,to ne staje,,..:icon_rofl::icon_cool::icon_cool:,,,ipak je to makina...

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Čim jednostavnije tim bolje..:icon_cool:

Ma nego..hehe, prije njega sam imao Ursusa c-360, trebali bi po snazi biti tu, ali Zetor je dosta jači od njega, ovu tanjuraču je prepolovio popola.. U mojim rukama :icon_rofl:

B

BAGERISTA

Guest
Po meni je zetor bolji i jači,,mada je i po kojaži jači,ako se ne varam:icon_e_surprised:,ali sad nemogu sudit,,,po nečemu šta nisam pelja niti vidija u poslu,,,,,a da mogu zaključit samo po ovome ča se piše po forumu,...

A da pojede tanjuraču,,,,i to lako..ovo je kako mi se vidi 24 diska..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Ima Ursus 52KS...Slabiji je nekih 11KS od Zetora..Je tanjurača je 24diska, veća bi mi dobro došla, da malo ga upregnem bolje..:)

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Evo moje jedne zanimljive parcele! Bila je kao ovo pod broj jedan, a prije dvije godine je kupito ono pod broj dva te je sada jedna cjelina, malo bolje je, ali i dalje je ''grbava'' parcela pogotovo kada dođem na ono kratko, samo okreći!! :mad::
beznaslovaf.png
[/URL][/IMG]

B

BAGERISTA

Guest
Je,,,dođe dole,,u kratko,,,ali opet je tvoja,hehhehe:cool2::cool2:,,,,pomalo,,pa možda još dio kupiš,,,,,,,a i ako ne,i ovo je dobro,,bolje od ništa..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Ma lako moguće da ću kupiti, jer stariji ljudi rade to... Pomalo, nikuda mi se ne žuri, a i šta bi da mi je dugačka njiva i ravna?? Tu nema ništa zanimljivo, umjetnost je kad ovo sve ravno poorem, sve pospajam da se i ne vidi, a bome mi i ne bude dosadno..:)

Jesenas je moj kukuruz tu bio jedini u krugu 500m.. Bio nizak na onom djelu što smo kupili pa sve fazani pojeli...:(rofl):

Najnoviji postovi

Na vrh