• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MTK Labin SS strižna kosa

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
krivo smo se skuzili.
Bar tak mislim.
Cesalj na kosi je skup duplih prstiju i kod tebe je sirine 145.
Dupli prst su one spice koje ceslaju travu. Koje ti mogu nogu probost. :D
A ak sam dobro skuzio ti si pobrusio samo rubove zubova na nozu. Ubiti si nabrusio noz?! Ne?
Ma nije vazno bitno da si zadovoljan.
Ajd pa prvom prilikom koju sliku nabaci ili video da vidimo kak masina kosi:)

da da to je to,nabrusio sam nož.biće slika

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
evo i slika koju sam obećao. rezultat je očigledan.smaknuo sam skoro sve sijeno da se vidi rezultat košenja.

S

staffmen

Guest
u jebate bogme dobar komad si skosal.
Kolko vremena ti treba za to i kolko nafte?

Drug Mile

Član
Tu od
24 Stu 2010
Poruka
99
jedino ti preporucam da kupis novi noz. Ne isplati se brusit noz, znam iz iskustva, s vremenom je taj noz i oslabio i hrdav sav.
Sa starim nozem sam zapeo za sipku i strgo se, a s novim sam 6-ticu sipku odrezo i nis nije bilo osim kaj je jebacki streslo mtk.
A to je tak kad ti susjed baca svakakve piz**rije po travi.
Za moju kosu 130cm noz kosta 170kn. Nije to neka investicija skupa ali rabit ce te dugo ak pazis.

Kako se taj nož zove, ili se baš zove "nož za strižnu kosu"? I gdje takve stvari tražiti?

Pitam jer moram svoju dovesti u red, letva sa zubima je u dosta lošem stanju, bila je dosta kriva, kad ju stavim na nepomični dio sredina leži a krajevi su u zraku. To sam rukom izravnao, na oko mi je sad letva ravna ali vrhovi zuba nisu. Mislim da mi je malo teže ići svaki zub ravnati. Osim toga, jedan je slomljen, jedan se klima (treba zakovicu zatuči ili promijeniti), 2 su previše izbrušena (prijašnji vlasnik skinuo valjda pola debljine zuba s flaksom) a ovi ostali su totalno tupi. Mislim da se ne isplati prčkati više po ovome ako se može novi nabaviti za pristojnu cijenu, samo ne znam gdje to potražiti.

Stroj je Agria 400, 97 cm greben.

S

staffmen

Guest
"noz za striznu kosu za mtk"

nazoves Agro dom u Bunicevoj u zg-u ili neku drugu poljoapoteku, uzmes noz sa sobom pokazes ima ga i oni ti prodaju istog, ili ako nemaju stigne ti postom za koji dan.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Postovanje svim forumašima!!!

Kod strizne kose, koliko treba biti razmaka izmedju donjeg i gornjeg noza?

Ovo mi je viska pa ako je netko zainteresiran...

od čega ti je to?od koje kose?

S

staffmen

Guest
pa razmak cim manji treba bit... kod mene je oko pola milimetra, cak milimetar, al to je jako tesko nastimat pogotovo ako ti je letva kose potrosena..

ovo je kardan od stizne kose, tj oscilator... al za koji mtk?!

Tu od
19 Lip 2011
Poruka
228
mojem prijatelju se razletio motor od mtk labinprogres, migslim da je 8.5 ks i sad trazi drugi ispravni, pa ako netko ima pa da dogovorimo prodaju

B

Beshla

Guest
kosa

Skoro sam nabavio polovan motokultivator Labin sa novim Kipor dizel motorom. Planiram nabavku i kose ali sam na par mesta procitao da postoji problem sa ovim motokultivatorom i ceonom kosom, te prebrz je, spor...! U cemu je problem?

S

staffmen

Guest
problem je ako kupis originalnu Labin progres kosu.
One nisu dobre.

Ali ako kupis kosu koje je radio IMT onda nemas problema.
Ja imam tu kosu i kosi super.
U visokoj travi ides u 1 brzini da ti bolje pokosi.
Striznu kosu trebas i dobro nastelat, tj luft između noza i zuba kose nesmije bit ni prevelik, a nesmije niti prvise stisnuto bit.
Meni je trebalo neko vrijeme da ju nastelam kak spada. I naravo ako je noz pri kraju obavezno kupi novi. Cijena ti je nekih 150kn

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Skoro sam nabavio polovan motokultivator Labin sa novim Kipor dizel motorom. Planiram nabavku i kose ali sam na par mesta procitao da postoji problem sa ovim motokultivatorom i ceonom kosom, te prebrz je, spor...! U cemu je problem?

onda,jesi ti njega nabavio ili nisi.....:scratch
kakav ti je to kipor motor...

B

Beshla

Guest
onda,jesi ti njega nabavio ili nisi.....:scratch
kakav ti je to kipor motor...

:) Da, kupio sam ga pre 10-ak dana ali jos nisam radio. motor lepo zvuci, a na plocici su neki kineski nazivi ( :) wing chong bruce lee ...) mada prodavac rece da se rade u Koreji!?

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Možda u sjevernoj Koreji:lol:
Ma svi se ti motori rade u više tvornica u Kini i u osnovi su kopije yanmara.
Samim nazivom motora se ne treba previše zamarati, jer kinezima je to skroz nebitno.
laserieslg.jpg

A ja isto skupljam iskustva, kod nas su relativno nepoznati

B

Beshla

Guest
Pretpostavljam da je kao i sa Yugom. Od 100 komada se nadje jedan da valja. Nadam se da ja imam 'taj'! :prayer: Tip koji remontuje i preprodaje stare mtk i ugradjuje ove motore kaze da su se do sada dobro pokazali.

motokultivator.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

vili1

Član
Tu od
15 Sij 2012
Poruka
97
bok svima , ja imam mtk labinprogres od 14KS kojemu se ne moze okretati volan a trazim da kupim striznu kosilicu. Taj model motokultivatora znali su imati kosilicu na kojoj sjedis a ona bocno reze ali dosta njih mi je reklo da se nisu bas pokazale u radu,pa ja vas svih pitam dali ima neka zamjenska kosilica koja bi mi isla na taj motokultivator( marka,model ..itd ).

Najnoviji postovi

Na vrh