10+8.
U normalnim, s kalanjem brzina: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
U reduktoru s kalanjem brzina: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Ako ubaciš u devetu, dobiješ istu 9 i 10 ovu gore.
:lol: no ajd dosta il da vam pak idem objašnjavat kak sam ja to računao. ma niko nikog nije uvrijedio. ja se nisam ni trudio naći shemu, niti sam je imao otpočetka neg šaltaj kako znaš dok ne skužiš gdje si i kako idu brzine. taj mjenjač sam si ja protumačio na svoj način a ne po shemi. Reduktor je za mene samo u položaju I.
evo @plavi prebroji koliko imaš brzina ako si u položaju II. stalno, brojiš kornjaču i zeca. :lol:
Samo se pitam koliko brzina u tom slučaju ima mjenjač na 52ki koji nema polovljenja brzine , onda bi trebalo biti 10/2 :roll:
Pa nemozemo se oko mjenjača dogovorit, kako bi onda oko cijene!! Sad sam ispao smoto koji nezna rusa vozit, a nekad sam uživao u njemu... Tamo je suhopoljac rekao da ima 4 grupe brzina i u svakoj po 4, plus deveta koja ima kornjaču i zeca. Jel netko mozda ima drugaciji mjenjač? Sjećam se da su ljudi prije spominjali da je 9-a uvijek direktna, na to se mislilo samo ak si u reduktoru.
Mister No, ako gledaš matematički, na primjer imaš u onoj shemi brzine 1/2, 3/6, 5/8, 4/7 a s devetom dobiješ to isto, tako bi je ja označio sa 9/10. No uvijek se govori "deveta", i kad kažeš tu riječ negdje čovjek odma zna da se radi o belarusu!
Pa jel nije ovo forum da se raspravlja o svemu bar nije dosadno, makar i ovako bezveeznim stvarima. kome je glupo nemora čitati, ko što ni ja ne čitam nešto u nekoj temi.
savoris e sad si već počeo vrijeđati
pa jel ti ne čitaš što ja pišem ili što? lijepo kažem da se s ručicom koja se nalazi lijevo pored glavnog mjenjača mjenja kornjača/zec, a s glavnim mjenjačem I i II.
Neznam kak možeš tvrdit suprotno? Čitaj post do kraja ak si "super" moderator.
Dobro shema je ok. Jel imaš tog rusa? Ak netko ima nek objasni mjenjanje brzina. Nemogu zamisliti nekog da mjenja brzine tako kako je na shemi, odnosno da u vožnji prebacuje u I i II, kako kada, i onda s tom istom ručkom mora ubacit u pravu brzinu još. Znači dva lomantanja s mjenjačem.
Ja vozim s glavnim mjenjačem i samo prebacujem kornjaču/zec. Na taj način imaš 10 brzina
.......ja dok sam imao rusa, nisam više ni morao gledati u shemu, sve sam znao napamet......