nisam 100% siguran, al sa rusa bi trebali točkovi ići na torpedo.......
mislim da je stvar sto netko to gleda individualno..i to je sve.
Nego..odlicni argumenti i informacije u vezi toga kada se koriste spore brzine..koji traktori imaju koji mjenjac i kada u praksi primjeniti kornjacu(izlazak iz brazde je odlicna informacija..ako imas jos takvih samo se raspisi :-D ..volio bi vise to citati nego kako komplicirati ono sto je jednostavno)
Mene recimo zanimaju ti prijenosi omjera kod 892 jer mi se cini da je najbrzi od belarusa do njegove jacine..cca 90 ks.?Dali su ti omjeri mijenjani zbog velicine guma,pa uskladivani sa ovim ostalima da bude brzina priblizno jednaka ili su napravili jurilicu ?
E sad već ulazim u zonu koju kako sam rekao i ne poznajem najbolje , vezano za ovaj takozvani multi power , u većini slučajeva taj multi power usporava ali ako sam dobro čuo da ima i tih sprava koje ubrzavaju realne brzine , sve zavisi koji odnos zuba je stavljen na njega
Rusi su inače poznati po tim ''igrarijama'' sa zupčanicima u mjenjaču :icon_anal:
ti si te mjere napisao tamo u rubrici potražnja dok je neko tražil felge 34 ili 38...pa valjda onda i imaju tak razmak ako si dobro napisal...
zna li netko koliko goriva troši belarus 82 po satu pod punim opterećenjem?
nezna rado nitko, a to znači da je rus veliki potrošač!!!!
ja znam da dok sam s njim orao, a davno već ne orem, trošio je oko 12 lit. po jutru, sa 3x14" ravnjak, oko 2000 obrtaja uvijek, neznam koliko je to bilo vremenski, oko 1:15 za jutro rado skupa s voznjom od parcele do parcele.
pa kaj ti to imaš za zemlju kaj traktor od 80 ks vuče 105 cm brazde(3x14) i manja mu je potrošnja nego kod ivana koji vuče plug 70 cm(2x14)..sad je pitanje ili je kod tebe tak laka zemlja ili je kod @ivanz tak teška jer nekak mi se prevelike razlike čine...
nemoramo se raspravljati, ja sam svoje rekao i to je tako. gle, plavi, ako gledaš po svojoj logici, onda bi traktor sa tri brazde trebao trošit više neg onaj sa dvije? nema logike. istina je isto da mi ovdje u podravini nemamo tako teške zemlje kao u baranji, nađe se i kod nas jako teške zemlje, al u prosjeku su lakše no nisu pijesci kako neki misle.
Belarus 82 je taman za 2/16, al ide i sa 3/14, a ne oru se nikakvi pijesci. Za baranjce neznam kako oni oru, sa dvije il sa tri brazde. I ne gledam odnos zahvat pluga/snaga traktora, nego gledam da treba 40 ks po brazdi od 14" i nemaš problema, za neku jako tešku zemlju treba i 50 konja po brazdi, pa je traktoru lakše a s tim i manja potrošnja. Zato je mom rusu bilo teško, nije orao pijesak, a trebao je potrošit još manje od tih 12 litara po jutru.
Šteta što nemam snimljeno oranje sa tim mojim rusom, al ustvari još nije bilo ni mobitela s kojim bi mogao snimati dok sam ja zadnji puta orao s belarusom!