Pošto su dosadašnje teme o rusima mnogo ''zaprljane'' evo otvaramo novu samo za ova dva modela pošto su oni srodni
one stare teme će biti sastavljene i preimenovane u ''BELARUS opća rasprava''
Po potrebi za različite i novije modele mogu se ovarati i nove teme o ostalim modelima
ja imam MTZ 52 , uzeo sam ga prije 10tak godina u prilično devastiranom stanju i doveo u neko normalno upotrebljivo stanje , služi me kao rob i to mi je najkorisnija mašinu u životu koju od svih koje sam imao ili imam
uradio sam mu generalku i stavio glavu od 82ke tako da sam dobio direktno ubrizgavanje odnosno motor kao u modela 552
razlika u snazi i odazivanju motora je i više nego primjetna
iskreno nema šanse da bi moja kuća bila bez rusa , shvatam i razumijem da ima mnogo moderniji,bolji,noviji,elegantiji...... traktora od ovih ruski mrcina ali onaj ko se navikne na njega jednostavno se vjenča sa njime za života :heart:
jeftini dijelo i jednostavan za održavanje , o poteznoj može neču ni da pričam , u prohodnosti kroz teške terene (blato) mnogo ''bolji'' traktori mogu samo da sanjaju
uglavnom i ako bi imao mogućnost da uzmem neki noviji ili bolji traktor to bi strogo bio samo rus i nijedan drugi
imam potrebu i za manjim traktorom i to može biti neki drugi ali onaj ''glavni'' MORA biti rus
rayer: