mladenmaso
Član
- Tu od
- 29 Sij 2010
- Poruka
- 274
Druze Savo
a odakle si doveo gorivo na grijac i kako fercera
clap):clap):clap):
a odakle si doveo gorivo na grijac i kako fercera
clap):clap):clap):
Pa grejac ima svoju posudu za gorivo na Rusima...
Probaj lajtung tako postaviti da nemaš zračnog čepa kod grijačaDošla zima došlo vrijeme za grijač , možda će neko reći da sam oskrnavio rusko gvožđe ugradnjom IMTovog grijača ali cijena je rekla svoje , ovaj nesretnik je tri puta jeftiniji a grije i on
Prvo sam ga montirao na mjesto gdje stoji fabrički ali ovaj grijač nemože da radi u vertikalnom položaju , jednostavno neće da se upali jer mu fali zraka a i nafta samo prođe kroz spiralu cekasa i nigdje je ne dodirne
E onda sam ga montirao sa strane tamo gdje bude usis vazduha za kompresor , pošto je u mene on montiran na mjenjač samo sam izvrnuo onaj nepovratni ventil i urezao navoj 22X1,5 , odsjekao sam onaj višak aluminijuma sa grane da mogu uvrnuti grijač i to je to
Majstorski je slikano da ne vidite kako je žica samo zamotana na grijač jer nema ni stopice na kablu a ni vijka :icon_butt:
grijač dobije tlak od ac pumpe kad krene startanje ..tako je na večini motora ..tada se plaemn pojačaIskoristio sam njegovu posudu ali mislim da bi bilo bolje ako bi ta posuda bila na većoj visini , mali je pritisak nafte i mala vatra
A fercera dobro , grijač k'o grijač , njegov je posao da ugrije granu i vazduh u njoj
@kiki , možeš li da mi prebrojiš zube na ovome multipoweru koji se nalazi na 82 i ako ti je rasklopljen i 952
Znači to su ova 4 zupčanika prije mjenjača , interesuje me neko poređenje a i slika bi pomogla
Kiki, pitaj ga kolko je cijena prednjega mosta.... ili koliko mu bude cijena ako ti uzmeš cijeli traktor. rofl):
Ja sam blizu Ludbrega, sam s druge strane nego ti. hi):
Ali nije tako kod rusa , on ima svoju nezavisnu posudu u koju naspeš (ručno) par dl nafte , znači pritisak je konstantagrijač dobije tlak od ac pumpe kad krene startanje ..tako je na večini motora ..tada se plaemn pojača
Ma nije uopšte nikakva žurba , samo radoznalostPrijatelju Savo rado bih ti trenutno pomogao ali nisam više kod starog u radionici ali ću ti pokušat dobavit fotografije koje će mi uslikat jer nisam u mogućnosti osobno te nemam više fotografija.
Strpi se ako ti nije hitno do utorka.:icon_thumright:
tebi ne bi bil problem da ga spojiš prije tlačnog ventila , još bolje nek ima svoju pumpu ....Ali nije tako kod rusa , on ima svoju nezavisnu posudu u koju naspeš (ručno) par dl nafte , znači pritisak je konstanta
Od kakvih lanaca napraviti precanke na lancima za sneg na mtz i koliki je obim gume 15.5 38
Od kakvih lanaca napraviti precanke na lancima za sneg na mtz i koliki je obim gume 15.5 38