• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Nije Tehnostroj, ali...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dali je bolje vuči jednoosovinsku prikolicu na donjoj klatečoj poteznici ili na gornjoj namjenjenoj za vuču dvoosovinskih prikolica :?: :?: :?: , pitam zbog sila koje se javljaju na traktoru pri vuči u brdo ili spuštanju u dol, odnos gore - dole :scratch :?:

B

Bobo

Guest
Koliko znam da je bolje kopcati jednoosovinku dolje...

Recimo, prikolica za stajnjak kao najocitiji primjer kopcanja "gore"

Dugacka, osovina dosta iza, i kad je puna, mali traktor (539 i kompanija) ju ne mogu tjerati u rikverc ako je imalo vlazno ili uzbrdo. Dok isti taj traktor natovarenu kipericu, ili sumsku prikolicu u rikverc tjera gdja god zelis, jer se dolje kopca i pritisce traktor.

nadam se da shvacas sto zelim reci...

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
dosta traktora uopče nema klateču kuku, tako da su ove rude prilagođene kopčanju na gornju poteznicu kad je u najdoljnjem položaju.

gdje si to slikao, to je u nekoj trgovini, te su prikolice ko što prodaje slafko :D

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
ŠANANA IMT 565 kaže:
Pa tu je sliku slafko stavio danas! :mrgreen:

gle stvarno, kad sam gledao prošlu stranicu nije mi uopče otvorilo sliku, sad sam ponovo išao gledat sad je otvorilo :D

sorry na glupom postu, a kaj ču :mrgreen: al ipak sam prepoznao prikolice, zapala mi je u oko ona plava kaj ju je new holand imao zakopčenu :D

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275
Bobo kaže:
Ruda visoka, pod jos vislji...
Od zemlje do poda je otprilike 100 cm (101,102)

Bobo kaže:
Znaci.
4t trostrani kiper, povisice, rinfuz stranice

5t trostrani kiper, povisice, rinfuz stranice

Pretpostavljam da hoćeš zračne kočnice.
4T, zračne kočnice,balonke 12,5×80×15,3,šuber,povišetak 25 cm, osnovna 40 cm - 26.700 kn (PDV uključen)
5T, zračne kočnice,balonke 12,5×80×15,4,šuber,povišetak 25 cm, osnovna 45 cm - 30.088 kn (PDV uključen)

Mogući su i povišetki tako da budu isti kao i osnovna stranica (npr. 40 osnovna + 40 povišetak).

Samo bih još naglasio da prikolice imaju stupove (4 stupa) tako da stranice ne mogu "odletjeti". Ovo možda i nije toliko bitno, ali čisto da napomenem.

Jel mi možeš samo pojasniti rinfuz stranice ? Tu kod nas dok mi vele rinfuz stranice misli se na otvaranje donje stranice na polugu. Nisam 100 % siguran dal si i ti mislio na to...

Bobo kaže:
Detaljnije slike svakako dobrodosle.

Sutra ću napraviti galeriju sa detaljnim slikama.

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275
bogec kaže:
sorry na glupom postu, a kaj ču :mrgreen: al ipak sam prepoznao prikolice, zapala mi je u oko ona plava kaj ju je new holand imao zakopčenu :D

Vidi se što je iskusno oko... :D :D

Btw. ta plava koju je imao new holand se sad zasluženo odmara, ta je bila prva i na njoj smo testirali izdržljivost i vozne osobine. Konstrukcija je izdržala, vozio se krumpir i kukuruz (čak 12 tona iako je deklarirana na 10 tona). Bili su nedostaci na njoj, ali zato nam je i poslužila - da se isproba i uklone nedostaci za ubuduće prikolice. Vozi se jako dobro jer su široke gume (400×60×15,5), a i šasija je dosta robusna... (Turcima sam objasnio da smo mi ko Rusi, volimo čvrsto i robusno, nek se nađe materijala... :lol: )

B

Bobo

Guest
Da, zracne kocnice me zannimaju...

Rinfuz stranice znaci da se mogu otvarati dolje na rucku, bas kao sto si i napisao...

Gledam jos i ne mogu progutat kako je ta ruda tako visoko postavljena... Prikolice OK izgledaju, ali mislim da cu se ipak drzati Majevice na koju sam naumio, jer ju imam pod nosom za kupiti, jeftinija je, svatko koga sam pitao nema s njima nikakvih problema...

Da ove majevice nisu u mom kraju poceli dovoziti, svakako bih i do tebe dosao da pregledam prikolice sto se nude... Mozda se cujemo i za neku dvoosovinku ove ili iduce godine, nikad se ne zna ;)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
slafko kaže:
(Turcima sam objasnio da smo mi ko Rusi, volimo čvrsto i robusno, nek se nađe materijala... :lol: )

Ovo je sasvi točno, govori iz vlastitog iskustva, je da imam TV za traktor, ali uvjek nakladnjm na njega kolko ima za uzet,a ne kolko on može vozit. Prikolice moraju biti za nas Hrvate čvrste i robusno jer uvjek vozimo u pretovaru!!

:lol: :lol: :lol:

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
slafko kaže:
Vidi se što je iskusno oko... :D :D

Btw. ta plava koju je imao new holand se sad zasluženo odmara, ta je bila prva i na njoj smo testirali izdržljivost i vozne osobine. Konstrukcija je izdržala, vozio se krumpir i kukuruz (čak 12 tona iako je deklarirana na 10 tona). Bili su nedostaci na njoj, ali zato nam je i poslužila - da se isproba i uklone nedostaci za ubuduće prikolice. Vozi se jako dobro jer su široke gume (400×60×15,5), a i šasija je dosta robusna... (Turcima sam objasnio da smo mi ko Rusi, volimo čvrsto i robusno, nek se nađe materijala... :lol: )

e E , svidla se meni ta plava
gume su baš bucmaste, i to onda nemre propadat u zemlju, i ima male blatobrančiče :D

pitanje vidio sam da stranice bočne su podjeljene popol na sredini prikolice, da li se onda otvara polovica po polovica, ili se otvara standardno npr lijeva strana pa se otvori cjela stranica , jer vidim ima pregradu na sredini

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275
Bobo kaže:
Gledam jos i ne mogu progutat kako je ta ruda tako visoko postavljena... Prikolice OK izgledaju, ali mislim da cu se ipak drzati Majevice na koju sam naumio, jer ju imam pod nosom za kupiti, jeftinija je, svatko koga sam pitao nema s njima nikakvih problema...
Slažem se, Majevice su dobre i isto tako nisam čuo da netko ima nekih većih problema sa njima.

Bobo kaže:
Da ove majevice nisu u mom kraju poceli dovoziti, svakako bih i do tebe dosao da pregledam prikolice sto se nude... Mozda se cujemo i za neku dvoosovinku ove ili iduce godine, nikad se ne zna ;)

Ma nema problema, bitno da ti kupiš prikolicu i da te služi uvijek i svagda, a sad da li ćeš kupit ko ovog ili onog, to je sporedna stvar. Ako ništa drugo bit će prilika vidjeti ih uživo u Gudovcu. Kad god si u prilici ti samo svrati, pa makar samo da se dobro najedemo i popijemo neko dobro međimursko vino! :D Moram promovirat međimursko, kaj ću kad sam takav... :mrgreen:

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275
bogec kaže:
gume su baš bucmaste, i to onda nemre propadat u zemlju, i ima male blatobrančiče :D
Je, to je odlično za zemlju. A da ih samo čuješ po asfaltu, jedan moj prijatelj ih se ne može naslušat... :p

bogec kaže:
pitanje vidio sam da stranice bočne su podjeljene popol na sredini prikolice, da li se onda otvara polovica po polovica, ili se otvara standardno npr lijeva strana pa se otvori cjela stranica , jer vidim ima pregradu na sredini

Na sredini je pregrada, ali se stranice otvaraju u jednom potezu sa ručkom koja je na prednjoj strani. Ali moguće je da stranice budu u jednom komadu ako netko želi. Naravno, cijena se NE mijenja (jer niti nema logičnog razloga za to).

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Slafko, trebam jednu ponudu za prikolicu, evo podataka:
-----------------------------------------------------------------------------
dvoosovinska
6 t nosivosti
trostrani kiper
šuber iza
balonke gume malo širje (bucmaste)
zračno kočenje, jednokružno, naletno na rudu (jel može i dvokružno i jednokružno skupa :scratch )
jedan red povišenja na stranicama
stupovi u kutevima
priključci za kipanje, zrak i vuču druge prikolice iza
ljestve naprijed i ostale sitnice na prikolici
boja crvena ili plava
---------------------------------------------------------------------------

Koliko bi to sve skupa koštalo :?:

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275
ŠANANA IMT 565 kaže:
Slafko, trebam jednu ponudu za prikolicu, evo podataka:
-----------------------------------------------------------------------------
dvoosovinska
6 t nosivosti
trostrani kiper
šuber iza
balonke gume malo širje (bucmaste)
zračno kočenje, jednokružno, naletno na rudu (jel može i dvokružno i jednokružno skupa :scratch )
jedan red povišenja na stranicama
stupovi u kutevima
priključci za kipanje, zrak i vuču druge prikolice iza
ljestve naprijed i ostale sitnice na prikolici
boja crvena ili plava
---------------------------------------------------------------------------

Koliko bi to sve skupa koštalo :?:

Nema problema... ajde mi samo ostavi mail na PP pa da ti pošaljem na mail kompletnu ponudu u PDF-u, a ovdje ćemo samo staviti cijenu tako da i drugi mogu vidjeti.

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275
Evo galerije sa detaljnim slikama 4-tonke.

Obrisan neispravan link.

Napomena:slikano je jutros pa su stranice malo smrznute. Da ne mislite da je boja oštećena... :D

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
slafko može pitanje men zanima tandemka od 6-8tona od prilike. al da ima naletnu kočnicu ako je moguče i hidraulične kočnice da ima šubler otraga i balonke gume. kolko bi otprilike to koštalo i da trostrani kiper a moguče i samo nazad nije tolko bitno

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,572
zbalija4 kaže:
slafko kaže:
(Turcima sam objasnio da smo mi ko Rusi, volimo čvrsto i robusno, nek se nađe materijala... :lol: )

Ovo je sasvi točno, govori iz vlastitog iskustva, je da imam TV za traktor, ali uvjek nakladnjm na njega kolko ima za uzet,a ne kolko on može vozit. Prikolice moraju biti za nas Hrvate čvrste i robusno jer uvjek vozimo u pretovaru!!

:lol: :lol: :lol:

Istina ;)
kad stajski vozimo(znaš...slavonac, ručno tovarimo ;) ) onda kad natovarimo, mislimo da je gotovo, tata se popne i onda napravi još da trečina stane kolko smo natovarili :D

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Slafko, zaprimio sam ponudu, Hvala Vam!

Pitanjce: Jeli ima jednokružni ili dvokružni sistem kočenja???

Najnoviji postovi

Na vrh