Nakon tjedan dana čitanja, konačno sam prošao svih 100 stranica foruma :cool2: Svašta sam naučio, ali vidim da se većina ipak uči u praksi!
Odlučio sam se na 1,5-2ha oraha sljedećeg proljeća ili jeseni! Dotle ću pokušati što više naučiti da ne napravim početničke greške koje moram kasnije ispravljati!
Moje je pitanje - postoji li netko iz slavonije voljan provesti kroz svoju plantažu jednog totalnog početnika u poljoprivredi, posebice u voćarstvu! Pa da vidim kako to izgleda i da dobijem bolji dojam oko rada tijekom godine, ali i oko višegodišnjih uloga, napretka plantaže i, jednoga dana, obrade i plasiranja samoga ploda :smile: Vidio sam kako je nekada spyder bio susretljiv oko takve ideje, ali ga više nema na forumu?
U svakom slučaju, neovisno o volji, zahvaljujem svima koji su sudjelovali u zadnjih 100+ stranica i koji su stvarali popriličan fond vrijednih informacija o uzgoju oraha :drink:
EDIT: Jedno pitanje - jesu li se mijenjale zadnjih godina politike oko poticaja? Zadnje što sam pročitao je da nema više poticaja za podizanje nasada, samo 2500kn/ha za održavanje? Je li tome i danas tako?