deutz fahr k110
Član
- Tu od
- 26 Sij 2012
- Poruka
- 150
Uf, neka žuta zemlja??....Na dobrom si položaju, zemlje su ocjedite...kod mene sve mokro od otapanja snijega, nema oranja do daljnjeg!
decki zato se prije poore
Uf, neka žuta zemlja??....Na dobrom si položaju, zemlje su ocjedite...kod mene sve mokro od otapanja snijega, nema oranja do daljnjeg!
Pozdrav ekipa! moze li mi netko rec kolika bi bila odprilike cijena oranja terena od nekih 6000 kvadrata, a kolika terena od 500kvadrata.. i kako se tocno naplacuje, po kvadratu.. ?
teren za oranje mi je brdovid, ali nista strmo, lagani pad..
hvala na odgovorima!
Po rali ti je 600 kn.
1 ral= cca 5700 kvadrata.
pooru oni koji stignu..a dok imaš puno zemlje onda radiš kak moreš a i uspiješ...znam kak je i kod mene bilo...isto uvijek kašnjena za ostalima ali se po cjele dane radilo dok se moglo...
kolko radis ha?
sad radim oko 10 ha...napisal sam kak je bilo prije dok sam radil oko 150 ha na 104 parcele pa sad ti zamisli kolko je to bilo vozikanjathink):..oralo i pripremalo se z jednim traktorom pa je trebalo kaj se sve napravi..z torpedijom sam samo sijal,šprical i kultiviral ajd ako je povekel koju prikolicu a ostalo je odmarao
Ma poorano je sve, al i sam si stočar i znaš da se mora ostaviti nešto za izvest gnoj u 2-3 mj pa onda orati....mislim, čemu uopće objašnjavati.
Ja danas orem cjelo popodne, ove malo više pjeskovite zemlje i mogu vam reći da se fenomenalno ore.
Nažalost bil sam prelijen izaći iz traktora napraviti koju sliku
oreš na mahove...
samo ti orji...