Nemožeš vidjet jer sam obrisao album, reci šta treba?
Ma pročitao sam cjelu temu o oranju i nigdje nisam vidjeo ni jedne tvoje slike ni videa, a ima ih na to mislim reko dali nešto kod mene nije uredu.
Nemožeš vidjet jer sam obrisao album, reci šta treba?
ovdje je riječ o 10 cola,a guma široka 20cola
pa širina gume je u colima
a bila guma npr. 18.4 r 30 ili 18.4 r 38 one budu uvijek isto široke..
Bobo nema kod nas ništa od plitkog proljetnog oranja,ako nije duboko izorano nema na toj zemlji uroda,osuši se gornji sloj a dole tvrdo pa korijen ne može probiti do vlage,tu sam školu odavno prošao i to dobro usavršio.Samo za pšenicu orem oko 25 cm inače za kuruzu i ostalo oko 30-35 cm dobina,i normalno kada je proljetna brazda grubo izorana pređem jedan trak tanjuračama,i pred sijetvu roto drljačom,i tanjurače inače za druge svrhe u opče ne koristim.Tanjurača okreče zemlju.pa kad s njom pripremate za sijetvu vlažnu zemlju okrene gore a suhu dole i što se više po njivi vozate i okrečete zemlju ostajete sve više bez vlage.Kod nas su tanjurače prošlost a roto drljača zakon za pripremu,s njom idem u pripremu do 6 ili 7 cm dubine i dole vlagu ne diram u opče,što je jako bitno za sijetvu.
kakvih 20 cola??nekaj si ti to pobrkal,kaj misliš da traktor od 75 ks ima gume 20,8 r xx
mi smo probali orati sa 18.4 gumama i olt 10 cola i išlo je bez brige..
Meni nema odgovor
Traktorska freza ide dublje i bolje usitni,al je sporo,dok roto drljaca je brza i ak si bacil stajski gnoj roto drljaca ga samo zmesa na povrsini dok freza dublje ufreza gnoj.
Radim frezu zato pitam.
guma širine 20 cola ne postoji,imaš 18.4 koje su široke 46 cm i 20.8 koje su široke 52 cm
Traktorska freza ide dublje i bolje usitni,al je sporo,dok roto drljaca je brza i ak si bacil stajski gnoj roto drljaca ga samo zmesa na povrsini dok freza dublje ufreza gnoj.
Da kaj sve sam ili imas bazu?
Za koji traktor?
Freza nije dobra za zitarice jer napravi presitno pa prva kisa i imas koru koja ispuca,a pukotine idu do 30cm u zemlju i kroz njih vlaga isparava i sve se osusi brzo.
Za vrt i krumpir je freza zakon.