Imam Priručnike od IMT-ovih plugova i tam poše 130 cm ! A plugovi su serije 755 i 610 ! ne znam više kaj bi napravil da olakšam muke sebi, medi i toj jadnoj i napačenoj zemlji koju rujem
Jozek,
1.koji je to tiler, može i kakva pikčr ako imaš
2. jel ima klinove ili noževe
3.kakav je u radu u usporedbi sa rotobranom tj. dal se vrti teže
4.kakav je u radu u vlažnijem tlu u odnosu na rotobranu, priprema tla bolja ili ne?
Hvala
Jesi probao zahvat prve brazde regulirat sa polugom na plugu?Gledam neke slike na forumu kak stoji plug ( kad se gleda odostraga ) u odnosu na traktor. I vidim da je top link po sredini, a zadnje ralo isto tu negdje pa čak i malo prema lijevom kotaču... Što je naravno u redu misleči na vučne sile ! međutim, kod mene je to sve drugačije i više nego očito krivo !!?!! Širinu kotača sam postavil na 130 cm mjereči od sredine do sredine gume ( kako stoji i u priručnicima i na filmičima ), međutim, ako postavim plug kako je na slikama, prva brazda ( ona bliže traktoru ) je definitivno preširoka ! I što da radim, ako širina kotača mora biti tako ??
tiler je rau 250 inače od prijatela pa nemam slike, ima klinove i lakše se tjera od rotobrane ali rotobranom zemlju bolje izmrviš nego ovim ali za pšenicu i kukuruz dušu dalo, a za povrtlarske kulture ipak po mojem rotobrana. ovo tvoje zadnje pitanje u vlažno bolje ne iči ničim dan dva bar je tak kod mene
Jesi probao zahvat prve brazde regulirat sa polugom na plugu?