• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...2

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ivan.m

Član
Tu od
2 Sij 2011
Poruka
54
Jozek,
1.koji je to tiler, može i kakva pikčr ako imaš
2. jel ima klinove ili noževe
3.kakav je u radu u usporedbi sa rotobranom tj. dal se vrti teže
4.kakav je u radu u vlažnijem tlu u odnosu na rotobranu, priprema tla bolja ili ne?
Hvala

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Gledam neke slike na forumu kak stoji plug ( kad se gleda odostraga ) u odnosu na traktor. I vidim da je top link po sredini, a zadnje ralo isto tu negdje pa čak i malo prema lijevom kotaču... Što je naravno u redu misleči na vučne sile ! međutim, kod mene je to sve drugačije i više nego očito krivo !!?!! Širinu kotača sam postavil na 130 cm mjereči od sredine do sredine gume ( kako stoji i u priručnicima i na filmičima ), međutim, ako postavim plug kako je na slikama, prva brazda ( ona bliže traktoru ) je definitivno preširoka ! I što da radim, ako širina kotača mora biti tako ??

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Imam Priručnike od IMT-ovih plugova i tam poše 130 cm ! A plugovi su serije 755 i 610 ! ne znam više kaj bi napravil da olakšam muke sebi, medi i toj jadnoj i napačenoj zemlji koju rujem

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Stjepan 168 ,svaka čast neki zmalčirano ovak ljepo ne zaoru , i ja sam ove godine prvi put probal ovak na rastu z jednobraznim IMT plugom i del sam mu novi metalni deflektor ...išlo je odlično -za ne povjerovati kak ljepo zaore cijelu kukuruzovinu.

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,392
Imam Priručnike od IMT-ovih plugova i tam poše 130 cm ! A plugovi su serije 755 i 610 ! ne znam više kaj bi napravil da olakšam muke sebi, medi i toj jadnoj i napačenoj zemlji koju rujem

e da imam auto,sad si sel h njega i dosel do tebe da ti to narihtam ;)

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422
Jozek,
1.koji je to tiler, može i kakva pikčr ako imaš
2. jel ima klinove ili noževe
3.kakav je u radu u usporedbi sa rotobranom tj. dal se vrti teže
4.kakav je u radu u vlažnijem tlu u odnosu na rotobranu, priprema tla bolja ili ne?
Hvala

tiler je rau 250 inače od prijatela pa nemam slike, ima klinove i lakše se tjera od rotobrane ali rotobranom zemlju bolje izmrviš nego ovim ali za pšenicu i kukuruz dušu dalo, a za povrtlarske kulture ipak po mojem rotobrana. ovo tvoje zadnje pitanje u vlažno bolje ne iči ničim dan dva bar je tak kod mene

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,918
Gledam neke slike na forumu kak stoji plug ( kad se gleda odostraga ) u odnosu na traktor. I vidim da je top link po sredini, a zadnje ralo isto tu negdje pa čak i malo prema lijevom kotaču... Što je naravno u redu misleči na vučne sile ! međutim, kod mene je to sve drugačije i više nego očito krivo !!?!! Širinu kotača sam postavil na 130 cm mjereči od sredine do sredine gume ( kako stoji i u priručnicima i na filmičima ), međutim, ako postavim plug kako je na slikama, prva brazda ( ona bliže traktoru ) je definitivno preširoka ! I što da radim, ako širina kotača mora biti tako ??
Jesi probao zahvat prve brazde regulirat sa polugom na plugu?

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
zgzac ,pusti filmove, stani svakih 10-20 m i rihtaj. Kad se navčiš ,taman buš gotov sa oranjem;)

Posljednje uređivanje:

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,392
heheheh tak smo ja i tata prekjucer,veli on da taman bumo plug naštelali kad bu njiva zorana :p:icon_lol:

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,392
mahh,rihtali smo nagib a ja neznam zakaj se po plugu ona poluga štela svaki put nek svake godine isto...al mene niko ne posluša ...

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,392
mozda i ne...idem h njemacku za godinu i pol kad bum punoljetan...al to nije tema,vrnimo se na oranje ;)

evo dubine,još uvjek je ta kuruznica u autu i ceka da ju izmjerim da vidim kolko je duboko islo

1378486_601649549881539_1846943230_n.jpg

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
Pa ne znam zakaj ju ne prisloniš na zid ( okomiti dio brazde) , a i kome treba dubina tvojeg oranja ,ak si ti zadovoljan .

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
Imal sam ga ja , i ide , neko je već metnul slike ( možda Kumic, ili neko drugi). Muka je ,al se može radit.Taj plug je po pričanju starijih pripasan na 533, i navodno je on najbolje radio s njim.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,752
tiler je rau 250 inače od prijatela pa nemam slike, ima klinove i lakše se tjera od rotobrane ali rotobranom zemlju bolje izmrviš nego ovim ali za pšenicu i kukuruz dušu dalo, a za povrtlarske kulture ipak po mojem rotobrana. ovo tvoje zadnje pitanje u vlažno bolje ne iči ničim dan dva bar je tak kod mene

S koliko ks tjeras tiler? Gledao sam neki dan 200 ks traktor s tonu i pol tegova naprijed pa ga ljulja. Na tileru je imao nadograđenu sijacicu. Tiler i sijacica su marke rau 4 metra. Da ne spominjem koliko je stenjao pod njim.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Jesi probao zahvat prve brazde regulirat sa polugom na plugu?

Ma jesam . . . nema kaj nisam probal . . . Al ocito da nekaj nisam kad nejde !!?sutra krecem opet !!
Ak popi . . . . serafil bum kotace na uze . . .

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh