mislim nemogu vjerovati da je kod vas tako skupa zemlja koju uzimate u zakup???kod nas bez pozicaja 400 a sa poticajem 500 kuna opo jutru..ja mislio da je kod vas opuno povoljnije..čujem da je u novoj kapeli zemlja po ništa,u biti kolega kaže da je nitko neće obrađivati..rayer:artyman:
Otimacina,otimacina...ponos i dika ko da vise samo da se izbije nekom drugom.
Boze mili da se da đaba,nema kvadrata koji nije uzoran...orali i minska polja pa izorane mine bacali na pola polja,bilo razbacanih ruku,nogu,glavi,popolovljenih traktora...ako vidite u pola njive travu znate sta je
Tako i meni stoji poteznica,a spaneri otpusteni....Antonio...ovo je avion od oranja
NE.al desni španer mora biti točno našpanovan, jer određuje širinu brazde, a lijevi ostavim da bude malo labav......radi se u jednobraznom i dvobraznom običnom plugu.....ako bi i desni bio labav, onda bi uhvatio široku brazdu, i opet bi se do te mjere zategnuo......ili????
Treba imati tak dobar plug da ljepo rasipapreviše lijepo se rasipa, to uopće nebi trebalo orati
Stari Švicarac po imenu ALTHAUS!marko, koji plug imaš?
A jeste se raspisali jedva popratio komentare:drinkers:.Ja oranje shvačam kao umjetnost.Isto tako kako svi ljudi nemogu biti dobri umjetnici tako ni svi nemogu ljepo orat i da bude po PS-u..
I kad orem pokušavam izvest što najbolje mogu,jer izorana zemlja je na kraju jedna slika koja ukazuje na rad "umjetnika"..
U ovoj mojoj zemlji sa slike če svaki,ali ama baš svaki plug ljepo orat jer je lagana,isto kao i sa slika od člana @Antonio.Ali u teškoj zemlji se prepoznaju oni pravi i iskusni umjetnici oranja..To su oni malo stariji i sa više iskustva..
Treba ima i dobar alat za dobro umjetnicko djelo Mozes biti neznam kako dobar ako plug lose ore i ako trenutak oranja nije pogodan. Bio sam tek pocetnik kad sam orao sa 4 br kvernerlandom okretacem,vario,sa 6 hidr crijeva,to je bila milina...sta god mu radim slagao je brazde fantasticno.
Kad sa lošim alatom napraviš dobar posao,to je onda vrhunac rada:supz:
Lako je počet sa "finim" strojevima,svaka čast tko si to može priuštit odma na početku,al ja sam počeo sa IMT i OLT plugovima orat....