koliko je to ks traktor..nekak mi se čini mali plug za njega:rolleyess:ja se držim one,nema gazde bez duboke brazde
barem traktor nije preopterečen, kao kod večine, što znači da će duže trajati i manje se kvariti.......:supz:
Ja sam pak utvrdio da što uža brazda, bolje se rastepe, tak bi bilo po nekoj logici...
Ajd okreni ti masni komad neke "slanine" u širini 20", garantiram da se nebude brazda raspala, a okreni ju u širini 12", bude se raspala sigurno.
Ja sam radije za brazdu više, a colaža manja.
a dobro 10 ,12 a i 14 coli je za jesensku možda premalo ali nemožeš ni duboko uzorat sa 12 colii.nekak 16 coli najljepše za to...rayer:dečki dragi bez zamjerki ali zimska brazda MORA biti što krupnija da ima gdje ulaziti kiša i snjeg i da može izmrznuti,optimalna brzina za zimsku brazdu 6-8 km,normalno da kod proljetnog oranja dolazi do efekta uža brazda radi lakše pripreme,ako sad zahladi krajem tjedna i ja obavim zimsko oranje2x 14 ,da može Indijac vuči volio bih 2x16
se vredu da je 16 cola najbolji ali ipak za neku nomalnu dubinu 30+cm idu i 12 i 14.naprimjer mi imamo visoki oltov plug koji se da proširiti(trenutno je na 14 cola ) i bez problema ide do dubine 45 cm. i nema potrebe da se baš ore jako duboko dosta je i 30-35 cma dobro 10 ,12 a i 14 coli je za jesensku možda premalo ali nemožeš ni duboko uzorat sa 12 colii.nekak 16 coli najljepše za to...rayer:
10'=25cm dubina oranja
12'=30cm #
14'=35cm #
16'=40cm #
eto ovo mi trenutno palo na pamet, možda ima kaj u tome, možda kao neko mjerilo...ili..
opet sve zavisi od tipa daske...
nije na odmet.