johndeere5820
Član
- Tu od
- 6 Tra 2012
- Poruka
- 36
Imam "problem" sa vogel plugom, kada ga dizem iz zemlje ili okrecem nesto kvrca u njemu, nije mi jasno sta je to...
Imam "problem" sa vogel plugom, kada ga dizem iz zemlje ili okrecem nesto kvrca u njemu, nije mi jasno sta je to...
Kvrca i meni svasta pa se ne brinem :rolleyess: stegni sarafe ako i dalje nek kvrca,nije to motor. Nece kvrcat greda pa puknut.
Na 4-braznom okretacu Vogelu zna puknut greda izmedju 1. i 2. glave. Pukne ko staklo al to se desava samo zahvaljujuci majstorima koji se potrude strgati ga. Najvjerovatnije skripaju kugle ili bolcni zbog pretjeranog podmazivanja...
kolega gizdavi...ovo nije tema podrivanje..!!
Jel to 610.05?
Da plug ne bjezi u stranu treba ga najprije podesiti prema sirini traktora tako da prva brazda hvata isto kao ostale, ni manje ni vise jer u suprotnom nece slagati dobro zemlju i poznaju se sve po 3 brazde. Igra ulogu i stanje pluga tj koliko je poderan, daske, lemesi, plazevi. Plug se na plazevima upinje u neorano.
Primjetio sam da u vlaznijoj zemlji plug sam hoce u neorano dok isto postelan u suhoj zemlji ide ko curica za traktorom. Španeri moraju bit pritegnuti tek radi transporta da ne bjezi prevec.
Jucer sam zaoravo izmalciranu raulu a danas po neizmalciranoj, samo gas
pa rauola je više nego dolično izrasla...s obzirom kad je kiša pala..ja sam imal svega 1 ha takve , ostalo je bial velika i trebalo malčirat...
fino oranje fino...8)
Hvala 'markach', plug sada prati traktor, topling je na sredini.