koliko je to ks traktor..nekak mi se čini mali plug za njega:rolleyess:ja se držim one,nema gazde bez duboke brazde![]()
barem traktor nije preopterečen, kao kod večine, što znači da će duže trajati i manje se kvariti.......:supz:
Ja sam pak utvrdio da što uža brazda, bolje se rastepe, tak bi bilo po nekoj logici...
Ajd okreni ti masni komad neke "slanine" u širini 20", garantiram da se nebude brazda raspala, a okreni ju u širini 12", bude se raspala sigurno.
Ja sam radije za brazdu više, a colaža manja.
a dobro 10 ,12 a i 14 coli je za jesensku možda premalo ali nemožeš ni duboko uzorat sa 12 colii.nekak 16 coli najljepše za to...dečki dragi bez zamjerki ali zimska brazda MORA biti što krupnija da ima gdje ulaziti kiša i snjeg i da može izmrznuti,optimalna brzina za zimsku brazdu 6-8 km,normalno da kod proljetnog oranja dolazi do efekta uža brazda radi lakše pripreme,ako sad zahladi krajem tjedna i ja obavim zimsko oranje2x 14 ,da može Indijac vuči volio bih 2x16
se vredu da je 16 cola najbolji ali ipak za neku nomalnu dubinu 30+cm idu i 12 i 14.naprimjer mi imamo visoki oltov plug koji se da proširiti(trenutno je na 14 cola ) i bez problema ide do dubine 45 cm. i nema potrebe da se baš ore jako duboko dosta je i 30-35 cma dobro 10 ,12 a i 14 coli je za jesensku možda premalo ali nemožeš ni duboko uzorat sa 12 colii.nekak 16 coli najljepše za to...rayer:
10'=25cm dubina oranja
12'=30cm #
14'=35cm #
16'=40cm #
eto ovo mi trenutno palo na pamet, možda ima kaj u tome, možda kao neko mjerilo...ili..
opet sve zavisi od tipa daske...
nije na odmet.