Joža85
Član
- Tu od
- 5 Lip 2011
- Poruka
- 171
teško se tu kod mene ilovača rasipa,nisam htel pretjerivati sa dubinom max 25cm,
Imam i ja ilovače ! Obavezno u jesen to oremo inače nama tu sjetve...!
teško se tu kod mene ilovača rasipa,nisam htel pretjerivati sa dubinom max 25cm,
Ja izvezo gnoj neki dan, pa jučer i danas malo oranja, a bude i sutra malo...svaki dan po malo koliko stignem između sjetve zobi.
Uglavnom, to kaj se ore sad, tu bude išla kukuruza...
SAME i IMT FOP 2x14"
NEMOJ CITIRATI SLIKE BEZVEZE!!! ŠANANA
Ide ko bog, vlage taman, blato nije, dubina oko 25.
Kao prvo, traktor je 95 ks! Drugo, orem s dvije brazde jer nemam trobrazni plug, a i s ovim sam zadovoljan, lijepo ore i dobro zaorava i bez problema ga vučem u bilo kojem tipu tla i po lošijim uvijetima.
Kod nas traktori do 50 ks večinom oru s jednom brazdom 16", traktori oko 60 ks oru s 2x12", a sve iznad 70 - 80 ks ore s dvije brazde večinom...malo je trobraznih plugova u selu...večinom ovi kaj imaju 105 ks 6-ake motore, ti oru s 3x14"...no jednog dana budem i ja orao s 3x14"...samo polako
Što se tiće spremanja, možeš kak hočeš, zimske brazde su dobro promrzle, prvi prohod kod zatvaranja brazde, kasnije još jednom sjetvospremačem i odmah sadnja kukuruza...proljetne brazde se isto sad pozatvaraju i još jedan prolaz kasnije prije sjetve i to je to.
To se zove oranje.evo malo posla od danas, nekih 10kj sam danas preorao,
da kiša natapa 3 dana malo bi bilo