• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ORO INTERNATIONAL - Iznesite Vaša iskustva...

• Temu pokrenuo Seljo Beljo
  • Datum prvog posta

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Bobo kaže:
U svakom slucaju vas je manje zadovoljnih nego FAVORIT musterija...
Poucen mnogim losim iskustvima drugih ljudi, nema sanse da cu ORO ikada razmatrati kao firmu gdje bih otisao po traktor, a jednog dana cu ga i kupovati. Mnogo je ljudi dobilo onaj gorak okus u ustima od ORO firme, ja bome necu.

možda nije bitno ovo spomenut u svemu ovom, ali kad je došao moj traktor, došao je i kardan prednji i prednji hidraulik, i došao je sa utezima, ja nisam naručio utege, a taj hidraulik i kardan mi je ponuđen ako i kad ga god želim da ga uzmem, da me čeka, dogovor je kad dođu kapitalna.

kod nas svi veliki poljoprivrednici uzimaju maseye il same u oru, kod nas je deutz malo manje zastupljen i druge marke, mislim na nove traktore.

ma svako nek si kupi kaj želi i gdje želi i kolko komada želi, ima svakakvih iskustava kod ljudi, dobrih i manje dobrih, ali ustvari u cjeloj toj priči je jedino bitan traktor i on je taj koji mora bit dobar, tj odličan jer mu je namjena stvaranje drugih dobara

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mi smo donekle zadovoljni s orom, jedino im je problem u tom servisu, ujak mora biti jako dosadan da dođu, al kad dođu, cijeli dan je majstor kod traktora, provjeri sve živo, svaki nedostatakl mu pokažemu, sve nam pojasni, stvarno su jako uljudni serviseri, stvarno nema kaj, jedino ih treba zivkat da dođu! :mrgreen: ;)

M

mk770

Guest
favorit nije generalni zastupnik za massey ferguson.ja sam zadovoljan sa orom imam traktor mf 5465 dyna 4 i dosad su se pokazali korektni sto se tice servisa imam tek 300 sati i sve sljaka tako da nemam prituzbi

B

Bobo

Guest
Ne mora biti generalni zaastupnik, ali nabavlja traktore sa svom narucenom opremom, i bez ikakvih kemijanja...

Kod nas znam bar 4-5 ljudi koji su u ORO kupili traktor i nisu dobili na njemu placeni kompresor pod izlikom da onaj koji u tvornici ugradjuju nije dobar, te da ovaj koji oni stavljaju bolje radi. Na taj kompresor se cekalo i po mjesec dana, ako ne i vise... Ista prica i s prednjim hidraulikom... Kad narucis traktor, tek ga kasnije dobijes, jer ORO mlati vece pare kad ga oni naknadno ugradjuju...

narucis klimu, ne dobijes ju, narucis zracno sjedalo i ne dobijes ga... Mislim ono, mozemo po forumu pisati kojecega i svacega, ali kad se jave neki ljudi koji su s tom firmom super zadovoljni jer su blizu, pa im se nije tesko vozat da izadju na servis. Mi koji smo malo dalje, moramo cekati...

Favorit, ako nista drugo, ima sjediste u Bizovcu koji je idaljen sat vremena voznje od Pozege i serviseri dodju kad ih zoves.

U nasem kraju se Favorit puno bolje pšokazao kao firma nego ORO i to visestruko.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Bobo kaže:
Kod nas znam bar 4-5 ljudi koji su u ORO kupili traktor i nisu dobili na njemu placeni kompresor pod izlikom da onaj koji u tvornici ugradjuju nije dobar, te da ovaj koji oni stavljaju bolje radi. Na taj kompresor se cekalo i po mjesec dana, ako ne i vise... Ista prica i s prednjim hidraulikom... Kad narucis traktor, tek ga kasnije dobijes, jer ORO mlati vece pare kad ga oni naknadno ugradjuju...

narucis klimu, ne dobijes ju, narucis zracno sjedalo i ne dobijes ga... Mislim ono, mozemo po forumu pisati kojecega i svacega, ali kad se jave neki ljudi koji su s tom firmom super zadovoljni jer su blizu, pa im se nije tesko vozat da izadju na servis. Mi koji smo malo dalje, moramo cekati...
Favorit, ako nista drugo, ima sjediste u Bizovcu koji je idaljen sat vremena voznje od Pozege i serviseri dodju kad ih zoves.
U nasem kraju se Favorit puno bolje pšokazao kao firma nego ORO i to visestruko.

vidiš prijatelju, ja narčio goli traktor a dobio sve, dobio utege dobio hi shift mjenjač, jadino klimu platio, prednja hidraulika i kardan čekaju kapitalna u vrbovcu, meni sve paše :D
ja kad sam platio traktor oni su ga tek onda uvezli, sve je bilo ekspresno rješeno :D
neznam da li stvarno ima veze sa daljinom, jer ima ljudi koji su kupili jako puno skuplji traktor i kupili bi još, npr za cjenu ratarkovog traktora ja kupim kojih 3 moja, al ja se ne petljam u poslovanje tvrtke, bitno da meni sve odgovara :D

e da sad se zovu EUROZON, a ne oro, to je po novom :!:

B

Bobo

Guest
Picek kaže:
Bobo kaže:
Mi koji smo malo dalje, moramo cekati...
.
nisi nam rekao da si se ponovio.. :?

Nisam se ponovio, nego samo krivo izrazio...

Kad budem kupovao veci traktor, tamo definitivno ne idem... Sad je kombajn prvi na redu, pa okrupnjivanje obradivih povrsina. Kad 549 zariba ili pukne po pola (sto se prvo dogodi), idem po traktor od nekih 90ks i onda cu nadam se biti miran neko duze vrijeme.

Za sada, nazalost, jos nista...

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Bobo kaže:
Picek kaže:
Bobo kaže:
Mi koji smo malo dalje, moramo cekati...
.
nisi nam rekao da si se ponovio.. :?
Nisam se ponovio, nego samo krivo izrazio...
Kad budem kupovao veci traktor, tamo definitivno ne idem... Sad je kombajn prvi na redu, pa okrupnjivanje obradivih povrsina. Kad 549 zariba ili pukne po pola (sto se prvo dogodi), idem po traktor od nekih 90ks i onda cu nadam se biti miran neko duze vrijeme.
Za sada, nazalost, jos nista...

pa zar niti na moj nagovor nečeš ići tamo :?: a vidiš kak sam te na sjetvospremač uputio :!: :D

L

linkic

Guest
Evo podataka o firmi Favorit
Favorit d.o.o.
K. Tomislava 149
31222 Bizovac
T: +385 31 675 087

Oni nisu generalni zastupnik već samo distributeri, ali puno organiziraniji i brži.
Za bilo kakva pitanja, dijelove pa i same traktore (Massey Ferguson) nazovite ih...

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
bogec kaže:
Bobo kaže:

vidiš prijatelju, ja narčio goli traktor a dobio sve, dobio utege dobio hi shift mjenjač, jadino klimu platio, prednja hidraulika i kardan čekaju kapitalna u vrbovcu, meni sve paše :D
ja kad sam platio traktor oni su ga tek onda uvezli, sve je bilo ekspresno rješeno :D
neznam da li stvarno ima veze sa daljinom, jer ima ljudi koji su kupili jako puno skuplji traktor i kupili bi još, npr za cjenu ratarkovog traktora ja kupim kojih 3 moja, al ja se ne petljam u poslovanje tvrtke, bitno da meni sve odgovara :D

e da sad se zovu EUROZON, a ne oro, to je po novom :!:

Drugi naziv firme, isti gazda ;)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Evo danas ujutro nam je došao serviser iz Ora, tj. Eurozona! :mrgreen:
Napokon, napravili smo taj veliki servis na Sameu!
Obrisan neispravan link.

Promjenjeno komplet ulje, oko 70 litara ukupno, svi filteri, štelanje ventila, provjera dizni, štelanje regulatora, pretresanje cijelog traktora :mrgreen:
Serviser je bio odličan, cijeli dan smo pomalo sve napravili, a bilo je valjda -5 celzijusa vani, al sad traktor radi ko bog, ima drugi zvuk, bilo je sitnih problemčiča s paljenjem, al sad pali ko mina!
Sve u svemu, posel za 5 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
3.200.00 kn je uplačeno na ponudu iz Ora, znači djelovi + posel +
ulja smo sva sami kupili:
Transhidrol = 50l = 275 kn/10l
Super turbo = 15l = 320 kn/10l (nisam siguran u tu cjenu, ujak je kupoval)
Hipenol za prednji most = 12l, cjenu neznam

Na kraju je ujak rekel, dok smo sve zračunali da je servis došel oko 6000 Kn ;)
Traktor več ima 1100 r.sati, moralo se :!:

Nego jel kod tebe bil na 1. servisu g. Siniša ili g. Vlado :?: :?:

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
ŠANANA IMT 565 kaže:
Nego jel kod tebe bil na 1. servisu g. Siniša ili g. Vlado :?: :?:

ja sam vozio u vrbovec na 1. servis

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Aha, mi nismo vozili!
Nego pitam zato jer smo negdje raspravljali ak se sječaš o tome dok je bil serviser kod tebe da ga je zval čovjek za veliki servis na raktoru(1000 rh), pa zato pitam koji serviser! :?:

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
ŠANANA IMT 565 kaže:
Aha, mi nismo vozili!
Nego pitam zato jer smo negdje raspravljali ak se sječaš o tome dok je bil serviser kod tebe da ga je zval čovjek za veliki servis na raktoru(1000 rh), pa zato pitam koji serviser! :?:

bili jesu, mjenjali su ulje u kočnicama, a moram pitat staru kok se čovjek zove ona ga pozna od prije, mislim da je iz slavonije iz orahovice, il tak nešt, mršaviji čovjek, višlji, između 45 i 50 godina, ak je to taj

Najnoviji postovi

Na vrh