• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ORO INTERNATIONAL - Iznesite Vaša iskustva...

• Temu pokrenuo Seljo Beljo
  • Datum prvog posta
R

Ratarko

Guest
marac kaže:
Ratarko !
nisi mi odgovorio za tvoj 7495, jel preporucujes, koliko glava vučes s njm, na kakvoj zemlji?

Jel smijem ne odgovoriti ?
Ako mogu bilo bi dobro .
Pitaj Josipa ima ga i on .

J

JOSIP.1

Guest
ne radim servise sam nikako, ali nije mi bas toliko bitno hove li servis na 400 sati bit bas na 400 ili na 600, ak nema servisera bas kad treba , ja s traktorom moram radit, sta da radim, a on kad dodje nek radi servis, nije to bas toliko bitno, to hocu rec.
normalno servise moras radit ako hoces garanciju.
bitno je jedino da mi traktor ne stoji, tada hocu reakciju servisa odmah ako mi je posao hitan, i mislim da nebi bilo problema, nesmije bit.
to je sustina onog sta hocu rec, stvarno mi je glupo tu nesta pisat kad ce radit servise, nek ih rade kad hoce, bitno da meni traktor radi.

Ratarko kaže:
marac kaže:
Ratarko !
nisi mi odgovorio za tvoj 7495, jel preporucujes, koliko glava vučes s njm, na kakvoj zemlji?

Jel smijem ne odgovoriti ?
Ako mogu bilo bi dobro .
Pitaj Josipa ima ga i on .

ako pod glavama mislis brazde onda ide prika s 5 bez problema, evo odgovorit cu ja, ratarko ga malo spara s 4 brazde ja mu bome dobro ispusem dimnjak.
dobar je da, za te pare mora bit dobar.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Fala da ovoj cjeloj raspravi!
O tome vam ja pričam, a svi i sami znate kako to je zapravo i to bolje od mene!!!

B

bajki

Guest
Ratarko kaže:
JOSIP.1 kaže:
u ovom slucaju servis dogovaras u firmi, nista sa serviserom nemas, on samo dodje i napravi posao.

Nisi izgleda shvatio što sapat kaže ili sam ja drugačije shvatio ?

Dakle ako su ŠANANA IMT 565 rekli da samo vozi i da se ne obazire na servis te da će oni jednom doći kada uhvate vremena a čovjek tako vozi već 3 mjeseca dakle nije tu baš definirano tko bi snosio neku moguću financijsku posljedicu u slučaju kvara čak i pod uvjetom da je ŠANANA sam promijenio ulje i filter u motoru . Kada se radi servis moj serviser donese jedan papir koji ima puno "kučica" koje treba precrtati nakon što se pregleda ta stavka na traktoru . Ulje i filteri su samo jedna u nizu od točki pregleda pri servisu a tko to najbolje može pregledati do servisera koji je u ovom slučaju izostao . Postoji realna mogućnost da se u slučaju kvara samo ogluše na tvoju reklamaciju jer si tri mjeseca produžio servisni interval a ti to ne možeš dokazati . Dobro to su ekstremni slučaji ali po meni je i tri mjeseca nedolaska svojevrstan ekstrem . I još nešto što je bitno ... Ako se tako stalno produžuju intervali i pregledi traktora od strane stručne osobe koliko je to dobro za sam stroj koji ti mora raditi narednih +10 godina a ne samo onu jednu godinu gdje oni kažu " teraj baćo niš mu neće bit " jer ima garanciju ?

Neznam Ratarko kao ti njima najavljuješ servis (telefonski ili nekako drukčije). Mislim da bi bilo najbolje da ostane neki papirnati trag kada si naručio servis. najbolje bi bilo da dogovoriš telefonski i još da pošalješ faks sa zahtjevom za servis. Na taj način si se pokrio da si na vrijeme naručio servis, i prebacio rizik nastajanja kvara na njih.
Druga je stvar koliko traktoru šteti što radi sa starih uljem!

R

Ratarko

Guest
Bajki tu si u pravu ali ako sa ljudima koji su ti prodali traktor i obvezali se da će se brinuti o njemu ne možeš razgovarati normalno nego moraš pismenim putem ovjerenim kod javnog bilježnika zatražiti najobičniju izmjenu ulja onda k vragu i biznis .

B

bajki

Guest
Nažalost si osuđen na njih i nemaš izbora, kao ni nitko od nas. Svi oni ionako nežive od servisa, nego njim je servis teret kojeg im uvjetuje proizvođač.

R

ribar

Guest
Ratarko, ako se nevaram uskoro ti istiće garancija, jel tako ili se varam?

R

Ratarko

Guest
ribar kaže:
Ratarko, ako se nevaram uskoro ti istiće garancija, jel tako ili se varam?

Uskoro , traktor sam preuzeo 28.3.2007. tako da ima još malo više mjesec dana garancije .

R

ribar

Guest
eH stari znam imas moj broj za bilo kakvu pomoč stojim ti na raspolagsnju

R

Ratarko

Guest
ribar kaže:

Eh , pazi sada , krepala mi klima na MF-u !
Kao da je hladila malo lošije od neki dan ali nisam zbrojio 2 i 2 .
Danas ništa ne hladi , ja pojačavam ali opet ništa ... odjednom počelo nešto cviliti ispod haube pa onda škripati ... ugasim ja klimu kada ono mir i tišina ... ne škripi više ništa . E sada još samo da skupim hrabrosti nazvati ORU i prenijeti mu vijesti :|

T

TOMY

Guest
Ratarko kaže:
ribar kaže:

Eh , pazi sada , krepala mi klima na MF-u !
Kao da je hladila malo lošije od neki dan ali nisam zbrojio 2 i 2 .
Danas ništa ne hladi , ja pojačavam ali opet ništa ... odjednom počelo nešto cviliti ispod haube pa onda škripati ... ugasim ja klimu kada ono mir i tišina ... ne škripi više ništa . E sada još samo da skupim hrabrosti nazvati ORU i prenijeti mu vijesti :|

Jesi digao haubu mozda? Puko ti je remen od klime?
P.S. do ponedjeljka skupis hrabrosti, cim prije tim bolje.

R

Ratarko

Guest
ribar kaže:
Ratarko jesi riješio klimu?

Riješio ? Hehe :blackeye
Danas otac prijavio kvar ORI i ujedino smo se najavili za servis .
Rekli su da stižu , jelte ... možda pomogne što smo najavili servis pa dođu malo prije nego obično što bi bilo poželjno jer danas sam za dlaku vozio sa otvorenim vratima ... veljača je a grije u kabini kao da sam na Bahamima ... osušilo me kao pršut :|

R

ribar

Guest
Ajde siguran sam da ce brzo doc, i oni citaju ovo neboj se...
:blackeye :mrgreen:

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
RATARKO možda ti prvo pošalju ponudu kolko će koštati ko meni pa kad platiš onda će doći ;) inače izmjena filtera goriva i ulja traje-naplaćuje se tri sata :evil:

J

JOSIP.1

Guest
ti ratarko imas stari spaner za remen od klime, koji stalno cvili i popusta, kao kod mene na 6480, vjerovatno se otpustio, na mom su to promjenili i stavili novi spaner samozatezajuci, i s tim nema problema.

to mi je bas serviser bio rekao da ja na tvom drugacije.
stegni remen.

R

Ratarko

Guest
Kompresor od klime ide preko glavnog remena koji se vrti oko svega živog na traktoru tako da tu nema mrdanja ili je OK ili je traktor komplet u defektu .

R

ROKI

Guest
JOSIP.1 kaže:
ti ratarko imas stari spaner za remen od klime, koji stalno cvili i popusta, kao kod mene na 6480, vjerovatno se otpustio, na mom su to promjenili i stavili novi spaner samozatezajuci, i s tim nema problema.

to mi je bas serviser bio rekao da ja na tvom drugacije.
stegni remen.

Pa ti sve znaš o i šta se događa sa Ratarkovim MF-om. :lol:

J

JOSIP.1

Guest
za taj remen i govorim, da, imas spaner na njemu i stegni ga samo, kod mene nije bas zgodno to za napravit, kod tebe vjerovatno ima vise mjesta.

ROKI kaže:
Pa ti sve znaš o i šta se događa sa Ratarkovim MF-om.

ti roki volis malo da nebudem prost stalno podjeb....
jesi ti tu nekakav ratarkov backup, osobni cuvar ili sta???
uvijek se imas nesto (nesmisleno) nadovezat dok mi polemiziramo???

takva traktora zasad ima dva u hr, ratarkov i moj, i normalno da znam sta se dogadja,doboga ne zivim u indiji.

Najnoviji postovi

Na vrh