• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ORO INTERNATIONAL - Iznesite Vaša iskustva...

• Temu pokrenuo Seljo Beljo
  • Datum prvog posta
M

marac

Guest
citao sam ove vase komentare o oru, nije bas sve tako .
Neke stvari su tocne da servis bas ne stima ali ja nemam bas toliko losa iskustva, tosno je da se moras malo se vise truditi dok ne dobijes servis ali budi i ti malo uporan,npr. meni ove jeseni nije htio upaliti traktor kad sam krenuo u noćno oranje jer po danu je bilo balto, u jutro damn nazvao servis i sutra dan su dosli i rijesili problem, traktor je bio pod garancijom a problem je bio u masi, samo se popustio vijak al j..... nisam mogao raditi dvije noći .
Dalje, imam dva masseya jedan star 4 god. drugi će sada godinu. imao sam par problema sa OROM pri isporuci i sve je rijeseno u moju korist.A sto se tice Favorita mozda ga ne poznajete pa on je zaj...... i Miskulina.

R

Ratarko

Guest
Marc samo još reci odakle si i sve mi je jasno :|
Nema tu " tako je i nije tako " ... pročitao si naša iskustva a i rekao si svoje , to je to .
Svatko za sebe donosi zaključke .

Koje traktore imaš ?
Vidim da imaš dva kao i Josip ... izgleda da je ključ u tome imati dva ili više pa te ORO voli ?

J

JOSIP.1

Guest
molim ljepo neka se ne aludira na moj utjecaj, jer uopce nemam pojma tko je marac, stovise, nisam htjeo ni komentirat, ali s mog kraja nije.

jel marac, odakle si prika, i mene zanima?

Ratarko kaže:
izgleda da je ključ u tome imati dva ili više pa te ORO voli ?
zadovoljni su kod nas i ljudi koji imaju jednog, isto kao i tko ima vise, mislim da to nije mjerilo.

evo i ja cu navest primjer jos jedan koliko su se angazirali sada da mi stignu uski tockovi, za dva dana smo pronasli i dimenzije i naruceni su, kroz desetak dana stizu, nema problema nikakvih, sto se mene tice ljudi su od rijeci, iako i oni naidju na probleme da se njima ne isporucuje na vrijeme, treba malo imat razumjevanja za njih.

R

Ratarko

Guest
JOSIP.1 kaže:
molim ljepo neka se ne aludira na moj utjecaj, jer uopce nemam pojma tko je marac, stovise, nisam htjeo ni komentirat, ali s mog kraja nije.

Ako misliš što sam te ja spomenuo nisam tu mislio ništa loše nego sam povukao paralelu da obojica imate po dva MF-a i da ste obojica zadovoljni sa njima i sa ORO-m .

Kada si spomenuo uske kotače i kako su ti brzo to riješili ...
Dakle trebaju mi neke tera gume za MF i normalno je da sam ih nazvao i pitao da li mi mogu pomoći . Ništa mi nisu javili do danas ( možda hoće ? ) a ono što su rekli je to da oni gume ne prodaju a za felge će mi javiti . Dakle dvostruki standardi za mušterije sigurno postoje a dalo bi se zaključiti i to da što si fizički dalje od njih da te manje "vole" jer meni da se pojave u dvorištu treba ih čekati i čekati .

Za razliku od ORE jedna druga firma koja prodaje traktore mi je već ponudila dvije ( po dimenzijama ) zamjenske tera gume ali nisam ništa naručio jer čekam još neke ponude .

J

JOSIP.1

Guest
opet prika, to razumijem da oni ne prodaju gume, i nema govora o dvostrukim mjerilima, obzirom da sam je te gume dobio, i oni meni njih trebaju isporucit do proljeca, da sam isao kupovat uske gume kod njih, mozda bi i meni rekli da mi ne mogu rijesit, ali ovako su mi rijesili, i to je ljepo.

prika neznam zasto bi prema tebi imali druga mjerila, ipak si ti ozbiljan kupac, potencijalni buduci.
necu ih vise branit, ipak su oni samo trgovci, ali ipak ne vidim teoriju zavjere u svemu tome.

sta ce ti te gume uopce???

R

Ratarko

Guest
Dvostruka mjerila iz razloga daljine , kužiš , daleko sam i dobijem lošiju uslugu u odnosu na nekoga tko je bilže njima . Da meni serviser dođe u dvorište to mora biti uprogramirano u dnevni red danima unaprijed a netkome tko je bliže može samo navratiti na povratku u ZG . Mislio sam da ta daljina neće imati toliku važnost u budućoj suradnji ali vidim da ima . Gume mi trebaju za finu pripremu tla , zar tebi ne trebaju ?

J

JOSIP.1

Guest
pa ima gume, jos da i to kupujem, al pripremat cu s 6480, nemam sjetvospremac za varia.
Ratarko kaže:
Dvostruka mjerila iz razloga daljine , kužiš , daleko sam i dobijem lošiju uslugu u odnosu na nekoga tko je bilže njima . Da meni serviser dođe u dvorište to mora biti uprogramirano u dnevni red danima unaprijed a netkome tko je bliže može samo navratiti na povratku u ZG
serviser je iz orahovice, pa koliko je blizu meni, toliko je i tebi prika. istini za volju, i ja ga rijetko vidjam, ali kad treba dodje. i za mene mora bit danima uprogramirano, ipak da je nesto hitno sigurno nebi bilo problema.

R

Ratarko

Guest
Recimo hitno kao kvar na kardanu u sezoni sjetve pšenice ?
Mjesec dana je traktor stojao zbog toga ... a riješio je za 10 minuta kada se pojavio .
Na koju adresu da pošaljem račun da mi se nadoknade gubitci zbog toga ?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mi čekamo na redovni servis, 3. po redu već oko 3mj. za Same-a.
Ujak svaki tjedan zove, oni samo kažu neka mi radimo i dalje da će doći i tako već 2 mj...
Nazvali su prošli tjedan de dolaze poslije 20 - tog. Baš me interesira hoće li doći...?

M

marac

Guest
Kao i ti, Slavonija i Baranja okolica Osijeka. Imam 6465 2003 g. i 5455 2007g.
Ja nisam rekao da su oni savršeni već da moramo malo i njih tolerirati i dati im sansu da se poprave,nije ni kod drugih bolje.
Ratarko jesi li im ti svoje misljenje rekao u lice,Zoranu ili Goranu? Mene zanima ovaj tvoj traktor 7495 ja u budućnosti planiram takav,jesi li zadovoljan?

J

JOSIP.1

Guest
ŠANANA IMT 565 kaže:
Mi čekamo na redovni servis, 3. po redu već oko 3mj. za Same-a.
Ujak svaki tjedan zove, oni samo kažu neka mi radimo i dalje da će doći i tako već 2 mj...
Nazvali su prošli tjedan de dolaze poslije 20 - tog. Baš me interesira hoće li doći...?

prika u cemu je tu problem, ako oni kazu tjeraj bez servisa onda tjeraj, ti si rekao da treba radit servis, servisera nema, oni su bili obavjesteni, ako se nesta na traktoru zbog toga pokvari ti si javio, oni ce odgovarat, a ti ljepo promjeni ulje i filtere, za to ti ne treba serviser i radi dalje.
koliko sam ja puta tako napravio, a imao sam na 4370 jos prije hitan slucaj da mi je stao na cesti u zetvi, serviser mi je dosao drugi dan ujutro, i raskopao cijeli traktor dok ga nije osposobio za rad, kasnije se ispostavilo da je klema bila otpustena, makar mu je dosta glavobolje zadala dok ju nije pronasao, i dan kasnije sam radio s traktorom, i kako da ja kazem da nesta ne valja?
rade ljudi svoj posao, sto kaze marac nije ni kod drugih bolje.

S

sapat

Guest
JOSIP.1 kaže:
[quote="ŠANANA IMT 565":3c2b0lft]Mi čekamo na redovni servis, 3. po redu već oko 3mj. za Same-a.

prika u cemu je tu problem, ako oni kazu tjeraj bez servisa onda tjeraj, ti si rekao da treba radit servis, servisera nema, oni su bili obavjesteni, ako se nesta na traktoru zbog toga pokvari ti si javio, oni ce odgovarat, a ti ljepo promjeni ulje i filtere, za to ti ne treba serviser i radi dalje.
koliko sam ja puta tako napravio, a imao sam na 4370 jos prije hitan slucaj da mi je stao na cesti u zetvi, serviser mi je dosao drugi dan ujutro, i raskopao cijeli traktor dok ga nije osposobio za rad, kasnije se ispostavilo da je klema bila otpustena, makar mu je dosta glavobolje zadala dok ju nije pronasao, i dan kasnije sam radio s traktorom, i kako da ja kazem da nesta ne valja?
rade ljudi svoj posao, sto kaze marac nije ni kod drugih bolje.[/quote:3c2b0lft]

Nije moje da se petljam u ovoj temi o Ori, ali ću ovo probati komentirati kao da se radi o svim serviserima… O.K. serviser usmenom predajom kaže "teraj", ali šta ako dođe do nekog kvara koji je uzrokovan ne dolaskom servisera… tko snosi onda troškove… serviser koji je rekao "Teraj"??? Nebi baš rekao, nisu baš svi tako pošteni… to bi mi teraj bilo razumljivo i prihvatljivo, da je serviser izdao neko pismeno očitovanje ili zapisnik, pa nek se zna tko će snositi troškove ako dođe do kvarova…

J

JOSIP.1

Guest
u ovom slucaju servis dogovaras u firmi, nista sa serviserom nemas, on samo dodje i napravi posao.

R

Ratarko

Guest
JOSIP.1 kaže:
u ovom slucaju servis dogovaras u firmi, nista sa serviserom nemas, on samo dodje i napravi posao.

Nisi izgleda shvatio što sapat kaže ili sam ja drugačije shvatio ?

Dakle ako su ŠANANA IMT 565 rekli da samo vozi i da se ne obazire na servis te da će oni jednom doći kada uhvate vremena a čovjek tako vozi već 3 mjeseca dakle nije tu baš definirano tko bi snosio neku moguću financijsku posljedicu u slučaju kvara čak i pod uvjetom da je ŠANANA sam promijenio ulje i filter u motoru . Kada se radi servis moj serviser donese jedan papir koji ima puno "kučica" koje treba precrtati nakon što se pregleda ta stavka na traktoru . Ulje i filteri su samo jedna u nizu od točki pregleda pri servisu a tko to najbolje može pregledati do servisera koji je u ovom slučaju izostao . Postoji realna mogućnost da se u slučaju kvara samo ogluše na tvoju reklamaciju jer si tri mjeseca produžio servisni interval a ti to ne možeš dokazati . Dobro to su ekstremni slučaji ali po meni je i tri mjeseca nedolaska svojevrstan ekstrem . I još nešto što je bitno ... Ako se tako stalno produžuju intervali i pregledi traktora od strane stručne osobe koliko je to dobro za sam stroj koji ti mora raditi narednih +10 godina a ne samo onu jednu godinu gdje oni kažu " teraj baćo niš mu neće bit " jer ima garanciju ?

R

ROKI

Guest
Ne tiče me se ova tema no moram odgovoriti. Josipe lupaš gluposti. TRI MJESECA čekanja servisera je uredu? Samo "teraj" je uredu? Ma daj molim te, gdje ti živiš? I onda kad se nešto dogodi, šta onda? Onda će bit: Samo ga "došlepajte" u servis da ga rastavimo. ;)

Ili je i šanana trebao kupit još jedan traktor. ;)

J

JOSIP.1

Guest
samo tjeraj je u redu ako promjenis ulje i sve je u redu s traktorom , a servis ti iz bilo kojeg razloga nemogu napraviti, sta ces s traktorom, gledat ga?
vi ste malo previse sitnicavi.
kod masseya je najbitnije da radis servis na 1000 sati i to je bitno da ga napravis jer se mjenjaju ulja i filteri iz hidraulika i mjenjaca, a jel ga radis s 1000 ili 1200 sati nije uopce bitno. a oni manji servisi gdje ti mjenja ulje i provjerava jer ti rade svijetla i neznam sta i za to ti uzme tisucu dvije kuna, sto se mene tice njih ne moraju ni radit.
zato ne pizdi!
sta mislis da sad servis ako ne napravis tocno u sat da ce se neznam sta dogodit? ti sigurno bi zvao servis i kad ti zarulja pregori.
JOSIP.1 kaže:
ako oni kazu tjeraj bez servisa onda tjeraj
evo opet citiram sam sebe, pa prika molim te ne izvrci moje rijeci, napisao sam tjeraj bez servisa ako si trazio servis, obavjestio ih a on nemoze doc i ONI kazu tjeraj s tim da je s traktorom sve u redu i da sam izmjenis ulje.
sta ti nije jasno?

J

JOSIP.1

Guest
i nije u redu cekat tri mjeseca na servis niti sam ja to rekao.

i ne mora kupit jos jedan da mu dodje servis.

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
Ja nemam pravo da govorim posto necu kopovati,ali cu reci,tko daje pravo nekom da prodaje ,i jos na to da daje garanciju sa obavezom servisiranja ,kada nema resurse za to?
On moze neogranicen broj jedinica da proda,a ima ogranicne resurse( broj terenskih servisera).
Najzalosnije je to,da isti nema uljni filter na lageru...a uvjet garancije je to da mora biti servisiran,i jos dobro zna,kada kojem prodanom traktoru slijedi servis.To se kaze,crkni vole dok trava nenaraste,po meni ste sami krivi.Sjetite se slucajeva sa Mercedes liminuzinama,prvo su ih odjebali,a kada su rekli da ce biti vozila zapaljenja,cetrala je rekla,hitno im dajte sto zele.
Ima osjecaj da genralni uvoznik uopce neuvozi traktore po porudzbi,nego ih skida djuture sa trake,pa ih sam kompletira...,ja znam kako to ide kod automobila(nije isto al,recimo, po meni to mora biti slicno)BMW automobila koji su poruceni iz CH,u ovom slucaju to radi moj brat,on tocno zna sto se desava sa narucenim automobilom,ima rok dokle se smije predomislit za boju i neko drugu opremu,on moze pratit kada je krenuo na traku,kada se tovari,kada je na carini i samo ujutro na kompu da dozvolu da se dekonzervira ida da se doveze,moze odrediti i vrijme u pola sata kada cemu biti dvoristu auto kuce,a ko dnas,te pise jedo,te dovezu nesto trece.

R

Ratarko

Guest
JOSIP.1 kaže:
... ti sigurno bi zvao servis i kad ti zarulja pregori...

Recimo imaš koliko hoćeš žarulja u kontrolnoj ploči a ako koja krepa jedino ti serviser to može zamijeniti .
Meni je serviser promijenio i zadnju stop žaruljicu a ja sam mu rekao da se pravi "lud" kada me je na servisu tražio da mu palim sva svjetla i žmigavce da vidi da li je sve ispravno . Ipak je serviser tata-mata svog zanata i sigurno da nije isto ako ti on dođe u dvorište i napravi servis ili ako ti to sam radiš . Serviser sve ima u malom prstu , svaki traktor je već puno puta vidio , zna svaku sitnicu na pamet koja se kvari , koja bi se mogla pokvariti i kako da se to ne dogodi .

Ti radiš servise sam vidim , samo onaj na 1000 sati ne ?

M

marac

Guest
Ratarko !
nisi mi odgovorio za tvoj 7495, jel preporucujes, koliko glava vučes s njm, na kakvoj zemlji?

Najnoviji postovi

Na vrh