• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ORO INTERNATIONAL - Iznesite Vaša iskustva...

• Temu pokrenuo Seljo Beljo
  • Datum prvog posta
R

Ratarko

Guest
krx pozega kaže:
Ratarko kaže:
Sada mi je traktor ispravan , čeka prvi servis sa izmjenom ulja na 400 sati ... čekam oko 10 dana ..

...Ratarko moj stroj također ima blizu 400 sati 8) .....samo što sam ja kvazi poljoprivrednik i moram držati jezik za zubima jer će mi netko opaliti čveger :scratch :blackeye :mrgreen: :mrgreen:

Ide te , to je dobro ... stroj je ispravan pa zašto ne i više od toga .
A koga se ti to bojiš , tko dijeli čvegere :lol: :?:

K

krx pozega

Guest
Pa nekad si zbilja nabijem komplekse jer si mislim možda sam zbilja ja u krivu što uopće pišem o ORU....ali za jedno sam uvjeren i sto posto siguran za čega sam kriv...što sam kupio traktor kod njih.....a to što je traktor mali manji je i zajeb..nema veze sa nikakvom kvazi ili poljoprivredom gdje ću imati novaca pa bacati svoj novac...
....a ti si ratarko svejedno najbolje odigro to u smislu da si otišo po predračun pa im podturio pod nos...a neki nisu :roll: ...pa možda bih ja trebao biti onda doista zadovoljan..hm..pa ja i jesam super zadovoljan traktorom...da....
...ALI SVEJEDNO LJUDI PAZITE GDJE KUPUJETE JER JA SIGURNO NEĆU TAMO NIKAD VIŠE NIŠTA U ŽIVOTU KUPITI...(neplaćeni oglas ;) )

J

JOSIP.1

Guest
neka se krivo ne interpretiraju moje rijeci, ne smatram kvazipoljopr. onog tko ima mali traktor, nega nekoga tko pametuje oko necega u cemu nema iskustva.
i sa malim traktorom mozes posteno raditi.
ja se ispricavam ako se netko nasao povrijedjenim, ali i mene se proziva zato sto govorim svoje misljenje.
takodjer i dalje stojim iza svega sto sam napisao.
tebi ratarko svaka cast, cuo sam puno pozitivnog o tebi, da ti je poljoprivreda pedantna... , zacudio bi se od koga. tvoja rijec ima tezinu.

B

Bobo

Guest
Ja ne mogu vjerovati sta citam...

Josipe, kao prvo, s foruma te izbaciti necu, jer za to nema nikakve osnove... Sta me boli briga za koju firmu, jer sam ja jos uvijek mali i neprimjetan... Cak ne virim iz misje rupe sto se poljoprivrede tice.

Kad se radi o ovoj "firmi" i kad cujem sto ljudi oko mene pricaju, dodje mi da si jaja pojedem od muke...

Ratarko je covijek, kao i svi mi ostali. Zato sto je bio pametan, i otisao po predracun i pokazao im, sad su oni ljuti sto ga nisu OPLJACKALI kako su namjeravali, pa mu vracaju drugom mjerom.

Poklapanje slusalice, ne bih tolerirao niti najmanje, vec bih svaki iduci razgovor snimao pa da vidim tko bi izvukao deblji kraj... Ne moze se niti jedna trgovina/zastupnistvo tako ponasati. To je jednostavno neoprostivo...

Nadalje, Ratarko je narucio i platio koliko ono elektricno upravljanih daljinskih komandi, a koliko je ono dobio? Ratarko je narucio i platio kakav ono mjenjac, a kakav je dobio?... I da li su mu se ispricali ili nesto mu bar rekli... Nista...

Takodjer mi se zgadilo sto bas oni moraju ugraditi neki svoj kompresor, jer original MF ne valja i nije dobar kao ovaj koji oni ugradjuju... Daj, molim te, kog oni farbaju?

Dogovor je bio da se traktor ne izlaze na sajmu, a ako se bas mora, da bude zakljucan, NE! Oni moraju pustati kojekakve bilmeze u TUDJI traktor radi samoreklame. Takodjer je dogovor bio da se traktor isporuci na kucnu adresu i da se pruzi odgovarajuca obuka za rad na istom. Spominjala su se i uputstva na hrvatskom jeziku... Da li je ista od tog ispostovano? Naravno da nije...

Krx je narucio i platio klimu, radio, zracni sic. PLATIO JE, a nije ocekivao besplatno, kao sto Josip pise... Takodjer su mu rekli da ce dobiti hidraulicni top-link, a dobio je frisku figu... I sad mu malo po malo nadogradjuju stvari na traktor. To niti s IMT-om ne rade...

Kod njih NIKADA necu kupiti nista. Vjerujem da ce doci vrijeme da i ja trebam kupiti novi traktor, i to ce vjerovatno biti neki MF. Idem direktno u FAVORIT po nejga. bar znam da ce oprema biti kompletna, da ce se servisi i mozebitne reklamacije rijesavati u nekom normalnom roku.

Stp citam po forumu o ORO firmi, sve mi se manje svidja. To sto ti Josipe kod njih ostavljas hrpu novaca, naravno da te vole. Ratarko je ispao pametan, pa ga na silu hoce napraviti budalom...

Ja nikada nisam bio placen da reklamiram ista, a kamo li traktore ili neke firme. Ja nit s OROm nit s FAVORITOM nemam nikakve veze, samo poznam ljude koji su tamo kupili traktore...

Sve mi se vise cini da je Josip placen da reklamira ORO i da ga prikaze u sto boljem svijetlu. Svemu ce jednog dana doci kraj, pa tako i njima. Znam da su izgubili bar 2-3 musterije preko ovog foruma, ali su si oni sami krivi. Sama cinjenica da je samo o ovoj firmi otvorena posebna tema govori dovoljno samo po sebi.

Lijep pozdrav.

R

ROKI

Guest
JOSIP.1 kaže:
sta se pjenis odma, i ti si izgleda neki kvazipoljoprivrednik, ja s traktorima radim, treba ih netko odrzavat, servisirat i ostalo, to sve mi radi oro, potpuno korektno rade svoj posao.
ljudi su nerealni ocekuju previse od trgovaca, kupe jedan traktor pa ocekuju da ce im ovi stalno skakat oko njih.
od svih tih sto nemaju internet kod nas su svi 100 % zadovoljni, to valjda bas zato sto nemaju internet pa do njih ne dopiru ovakvi povjetarci.

A što je to kvazipoljoprivrednik? :scratch Pa šta sad ako ja nemam potrebe za više od jednog traktora onda me treba vuć za nos sa servisom i svim ostalim. Mile moj ti si malčice pritero. ;) Nisi jedini na forumu koji imaš par novih i novijih traktora pa da moš drugima pamet solit. Znači ja trebam kupit 2 ili više novih traktora da bi imao pravovremen odaziv servisera?

J

JOSIP.1

Guest
Da tako je! nazalost to je bolna istina koja nekome na forumu ovdje smeta.
jebiga, neces iste rabate ostvarit na repromaterijal ako ugovoris 5 ha neke kulture ili 105 ha, tako je i s traktorima, meni je zbog toga zao.
mozda je ratarko upravo zbog toga postigao nizu cijenu traktora nego ja zbog toga sto mu je tvornicka cijena niza zbog manje opreme, jedino sto ima prednji kardan i hidraulik, a ja sam za tu protuvrijednost dobio uske tockove za 4370 koji vrijede 5000€.
moj je traktor bez greske, nista mu ne fali.
sto se kompresora tice, meni na sva 3 mf su ugradjivali naknadno, kompresor je wabco, ili kako se vec zove, vrhunska firma kamionskih kompresora, jos uzvimo u obzir da je tvornicki ugradjen kompresor tako nakaradno namontiran, i viri iz haube da zahvaljujem Bogu sto su naknadno ugradjivali, radi odlicno, i nikakvih problema nema.
sto se prevoda na hrvatski tice, bolje da nisu ni prevodili, vec sam to bio napisao, blazeni engleski, bolje se razumije.
sto se tice sajma, moj ni jedan traktor nije bio na sajmu, da makar je, nemas veceg ponosa nego da na traktoru pise PRODANO TOME I TOME.
kvazipoljoprivrednik je nevaljalac koji sad nemoze izac iz dvora van od blata jer ima kolotecine do koljena, a kakvi su mu usjevi da ne govorim. ima takvih ovdje medju nama barem 50%, ako ti nisi medju njima, ja se ispricavam.
ljudi se moraju naucit kupovat traktore, prvo sto pitaju je za cijenu. pa kad ovaj kaze neznam, 50000€, onda auuu skupo, onda ti napravi on traktor i za 45000€, a za opremu masa ljudi uopce i ne pita, pa onda kad susjed dobije traktor koji ima ovo i ovo, onda na oro zasto njegov ima a moj nema, zato , zbog 5000€.
nisam placen ni od koga, nego iznosim svoja iskustva, vidis da jos skuplje platim traktor nego drugi.

radio kupis za 500 kn, bolje nego se s njima pretjerivat, drugo, danas je teze kupit traktor bez klime nego s klimom, isto i s zracnim sicom, ja sam ga dobio u seriji na 4370 prije 7 godina.
o kojem se traktoru radi tocno? i o tom sam vec bio napisao, ko da se ja zalim na zetora sto nisam dobio neznam sta.

izgleda je na ovom topicu stvarno dozvoljeno iznositi samo negativne stvari , a pozitivne nisu dobrodosle, cim izazivaju tako burnje reakcije.
da sam napisao kako oro nist nevalja, svi bi pisali bravo ti si pravi, ti si najbolji, a ovako nevaljam. al nema veze, makar se dobro zabavljam u ovom pretjerivanju.
izgleda cu morat i ja prodat dva traktora pa da ostanem na jednom, pa da i ja skupa s vama budem nezadovoljan.

R

ROKI

Guest
JOSIP.1 kaže:
jebiga, neces iste rabate ostvarit na repromaterijal ako ugovoris 5 ha neke kulture ili 105 ha, tako je i s traktorima, meni je zbog toga zao.
mozda je ratarko upravo zbog toga postigao nizu cijenu traktora nego ja zbog toga sto mu je tvornicka cijena niza zbog manje opreme, jedino sto ima prednji kardan i hidraulik, a ja sam za tu protuvrijednost dobio uske tockove za 4370 koji vrijede 5000€.
moj je traktor bez greske, nista mu ne fali.
sto se kompresora tice, meni na sva 3 mf su ugradjivali naknadno, kompresor je wabco, ili kako se vec zove, vrhunska firma kamionskih kompresora, jos uzvimo u obzir da je tvornicki ugradjen kompresor tako nakaradno namontiran, i viri iz haube da zahvaljujem Bogu sto su naknadno ugradjivali, radi odlicno, i nikakvih problema nema.
sto se prevoda na hrvatski tice, bolje da nisu ni prevodili, vec sam to bio napisao, blazeni engleski, bolje se razumije.
sto se tice sajma, moj ni jedan traktor nije bio na sajmu, da makar je, nemas veceg ponosa nego da na traktoru pise PRODANO TOME I TOME.
kvazipoljoprivrednik je nevaljalac koji sad nemoze izac iz dvora van od blata jer ima kolotecine do koljena, a kakvi su mu usjevi da ne govorim. ima takvih ovdje medju nama barem 50%, ako ti nisi medju njima, ja se ispricavam.
ljudi se moraju naucit kupovat traktore, prvo sto pitaju je za cijenu. pa kad ovaj kaze neznam, 50000€, onda auuu skupo, onda ti napravi on traktor i za 45000€, a za opremu masa ljudi uopce i ne pita, pa onda kad susjed dobije traktor koji ima ovo i ovo, onda na oro zasto njegov ima a moj nema, zato , zbog 5000€.
nisam placen ni od koga, nego iznosim svoja iskustva, vidis da jos skuplje platim traktor nego drugi.

radio kupis za 500 kn, bolje nego se s njima pretjerivat, drugo, danas je teze kupit traktor bez klime nego s klimom, isto i s zracnim sicom, ja sam ga dobio u seriji na 4370 prije 7 godina.
o kojem se traktoru radi tocno? i o tom sam vec bio napisao, ko da se ja zalim na zetora sto nisam dobio neznam sta.

izgleda je na ovom topicu stvarno dozvoljeno iznositi samo negativne stvari , a pozitivne nisu dobrodosle, cim izazivaju tako burnje reakcije.
da sam napisao kako oro nist nevalja, svi bi pisali bravo ti si pravi, ti si najbolji, a ovako nevaljam. al nema veze, makar se dobro zabavljam u ovom pretjerivanju.
izgleda cu morat i ja prodat dva traktora pa da ostanem na jednom, pa da i ja skupa s vama budem nezadovoljan.

E moj bajice...

R

Ratarko

Guest
JOSIP.1 kaže:

Mislim da moj traktor ima više opreme ( prednji hidraulik , prednji kardan , prednji izvodi za hidraulične priključnice i prednja elektro instalacija ) od tvoga ?
Zar nismo već pričali o tome ?
Iako to nije bitno za ovu temu ...

Cijenu traktora sam imao nižu nego li su mi ju prije ponudili zbog onoga predračuna iz Austrije .

K

krx pozega

Guest
Moram i ja završit...a reko sam da neću...

...Josipe...srce tatino...jel može ovako...neka tata plati ono što su meni ovi iz ORA ostali dužni i svi sretni i zadovoljni...jel to ok?

...koliko košta klima i zračni sic za traktor 4400?..da nije otac zvao njih tamo svaki tjedan na moje inzistiranje baš zbog iskustva ovih forumaša jebo ja svoju mater ako bi ikad i klimu vidio...
...i nemoj me više uopće uzimati u kontekst..meni je i radio puno..znaš nisam ja megapoljoprivrednik( :roll: )...ali neće meni mazati oći sa obećanjima niti mi treba radio..radio su poslali eto samo tako da mi baš malo...da nekažem šta...ali ja opet kažem što sam bio platio...nadoplatio...nisam dobio..i nemoj mi tu srati u moje ime više...jel jasno?a to što su obećavali pa odmah sam ih prokužio ali sam svejedno mislio neka mi daju ono što sam platio...a oni mislili seljobeljo..dat ćemo mu par tih cica boca pa neće ni skužit kud mu je otišlo 3000eura..A ONO NI CICABOCA A NI NADOPLAĆENOG A NI SERVISA...

...e sad mi reci što si ti megapoljoprivrednik znao da uopće postoji u tom tvom traktoru od opreme i koliko ćeš dobiti i šta ćeš dobiti...ku...c eto šta si znao..pa izvaljali su te negdj ko budalu...gazda ORA je od tvoja tri traktora kuću bez jebemti napravio i to kaku...pa ti deri po blatu do pasa...i da vidjet ćemo kad krene iz tvog džepa, a ne tatinog...(SAMO ISTINA)

...mene je traktor točno koštao 33000+PDV...ako je to dijete drago malo novaca ili mali traktor da se zanemari vrijednost njegove opreme...onda sam ja definitivno u krivu

R

ROKI

Guest
krx pozega kaže:
Moram i ja završit...a reko sam da neću...

...Josipe...srce tatino...može ovako da tata plati ono što su meni dužni ovi iz ORA...pa svi sretni i zadovoljni...jel to ok?
...koliko košta klima i zračni sic?

:lol: :lol: :lol: :lol:

B

Bobo

Guest
Nije nigdje napisano da su nedozvoljeni dobri komentari, ali se Jospie, vasa iskustva definitivno kose s onime sto drugi korisnici pricaju. Istices se u gomili, doslovce.

Gledaj, ti njima podilazis, i pristajes ocito na njhove uvijete, pa su i oni prema tebi dobri. Postoji svasta na ovome svijetu.

Zasto bi Ratarko trebao dati vise novca, nego sto taja traktor zbilja vrijedi? On ima vise opreme nego ti PLACENE nego ti, a za iste novce... ja mislim da tu ipak nesto ne stima. Od opreme definitivno nije dobio sve sto je platio, i po zakonu on moze taj traktor njima vratiti i traziti ono sto je platio. Krx takodjer nije dobio svu placenu i obecenu opremu. O obecanjima necemo, ali kad se nesto plati, to se treba i dobiti.

Ljudi su nezadovoljni bas iz tog razloga, jer placeno im nije isporuceno i dogovoreno nije ispostovano. Da je Ratarko dobio svu opremu koju je trazio, vjerujem da se ne bi niti bunio, kao niti Krx...

Sto se sajma i izlaganja tice, na traktoru nije nigdje pisalo PRODANO TOM I TOM, nego je traktor bio otkljucan sve dane sajma i unutra su ulazili ljudi o 6 do 66 godina i prckali po traktoru. netko je iz objesti mogao odlomiti nesto, pokidati, ili jednostavno izderati tapacirung ili nesto slicno. Da stvar bude gora, kljuc je bio u bravici, pa su ga cak i palili i gasirali tamo. Ako je covijek lijepo rekao da traktor treba za vrijeme sajma biti zakljucan i da nitko unutra ne ulazi i da ga prlja, oni kazu "Dogovoreno!", da bi kolega sutradan nazvao Ratarka i rekao mu, "Ej je upravo sjedim u tvom traktoru, i nitko me ne nadgleda... mogu napraviti stete 15 000 Kn najmanje i nitko ne bi skuzio..." Netko je mogao ukrasti poklopac sa znakom s volana (na sajmovima se to masovno krade ako nisi znao), i eto ti sad. pa ti gledaj cijeli dan u onaj vijak sto drzi volan na mijestu...

Kad neka firma ispostuje dogovorene uvjete, o njoj se nece pisati nista lose. Nigdje. Uvijek ce postojati pojedinci koji ce se buniti, ali kao sto je Picek rekao da ima ljudi koji su duzni nekoj firmi, pa je normalno da im ta firma nece izaci u susret. No, to je vec drugi par opanaka...

Tebe bas briga, ti si rekao, Zelim u traktoru ovu opremu: to, to, to , i to... U njemu si dobio to, to, to i to i normalna stvar da se neces buniti. Ratarko je takodjer trazio to, to, to i to, ali je dobio to, nesto, nesto drugo, i nesto tamo... a platio je naruceno i po narucenoj opremi se formirala cijena traktora.

Razumijem i Josipa i Ratarka i Krx-a u njihovim stajalistima, ali neke stvari jednostavno moraju biti recene, i to javno. Koja je svrha pisati samo dobre stvari, kad losih ima puno vise. Dobar glas daleko se cuje, a losi jos dalje! Niti jedan od nas nema razloga da pise nesto sto nije istina.

Drago mi je cuti da ima i ljudi prema kojima se i ORO dobro odnosi, ali kako mi se cini da imaju manje zadovoljnih nego nezadovoljnih musterija.

Kako sam i prije pisao da ce i meni doci dan da si kupim malo bolji novi traktor, ali tamo sigurno ne cu ici...

A

Ante

Guest
Nisam mogao izdrzati da se ne oglasim na Josipov post.
Tamo se spominje da tko je kupio traktor u Favoritu moze da ostane bez kapitalne invetsticije?!!! Neznam zasto.

P

Picek

Guest
Ante kaže:
Nisam mogao izdrzati da se ne oglasim na Josipov post.
Tamo se spominje da tko je kupio traktor u Favoritu moze da ostane bez kapitalne invetsticije?!!! Neznam zasto.
Nema razloga...
tko je ili nije generalni zastupnik nema apsolutno nikakve veze..
mora se dobiti račun kojim se potvrđuje da je traktor najviše 2 godine star (ali i dalje novi traktor, eventualno ako je netko imao na lageru) i kredit mora ići preko banke registrirane u Hrvatskoj..
imao bih ja jednu priču za jedan Fendt koji je prodala jedna firma u Bošnjake prije par godina..
i probleme koje je čovjek imao sa povratom kapitalnih, ali ću se suzdržati kao što se uspijevam suzdržavati zadnjih dana.. :mrgreen:

J

JOSIP.1

Guest
Ratarko, ja nisam htjeo pred hidr, izvode, i kardan, jer mi ne treba, u protuvrijednosti toga sam dobio uske tockove, vec sam napisao, sad mi reci osim toga sta je tvoj traktor opremljeniji?
nije opremljeniji, dobio si manje opreme, i nizu cijenu traktora, ocito nisi dovoljni razradio dodatnu opremu, jer to kad kupujes traktor moras jako dobro naglasit, a ocito nisi. ja nisam prilikom kupovine traktora dobio niti jedan papir gdje pise kompletan popis dod opr u detalje po kojem mozes vidit da si nesta platio a nisu ti isporucili, to na racunu ne pise.
ponavljam na kojem racunu, papiru to pise koja je oprema placena, da se vidi da je netko nesta platio a nije dobio?
ali sam par puta naglasio sta traktor mora imati, i to sam i dobio.
nema tu nikakvog muljanja.
popis opreme dobijes onaj koji navedes prilikom sastavljanja ponude, a tada masa ljudi govori ne treba mi ovo, ne treba mi ono da traktor bude jeftiniji. tako da se oprema ne dobiva po necijim obecanjima, svaka dod oprema ima i svoju cijenu, koju ocito neki nisu spremni platit, ratarko, pri tom ne nislim na tebe.

nadalje ako ima trojica nezadovoljnih koji su svaki kupili po jedan traktor, a ja sam kupio tri s kojima sam zadovoljan, to govori da ima jednako zadov i nezadovoljnih, samo sto trojica valjd mogu napisat vise postova nego ja sam.

B

branko

Guest
JOSIP.1 kaže:
nadalje ako ima trojica nezadovoljnih koji su svaki kupili po jedan traktor, a ja sam kupio tri s kojima sam zadovoljan, to govori da ima jednako zadov i nezadovoljnih, samo sto trojica valjd mogu napisat vise postova nego ja sam.

hebiga ali i to je puuuuuuno previse znaci 50% , inace sam dosta stari bik koji je sve i svasta kupoval i moje opcenito misljenje o zastupnicima (tu se ne misli samo na traktore) da su velika vecina njih muljatori (da ne kazem lopovi) kojima je jedini cilj sto lakse, jednostavnije i brze zgrnuti lovu a same njihove musterije nek se kasnije snalaze kako znaju i umiju (kako ona stara kaze "snadji se druze") da jos napomenem (da se picek opet ne nadje uvrijedjenim) to se odnosi na uvoznike tj. zastupnike a ne na njihove sljakere.
na kraju cu opet spomenuti bratov slucaj koji je BTW kupio rabljeni traktor, traktor je nakon dva tjedna kod prvog oranja pokazivao neke anomalije u radu (pritisak ulja) , na vecer je nazvao covjeka kod kojeg je kupio traktor, drugi dan ujutro je dosao njegov mehanicar ali nije uspio rijesiti kvar te je dosao i slijedeci dan kad je kvar otklonjen (lose pritegnuta uljna pumpa ) znaci ovaj prodavac koji po zakonu nije duzan dati nikakvu garanciju mu je rijesio problem za dva dana nakon prijave kvara, dok na ovlastene zastupnike koji moraju otkloniti kvar u garantnom roku moras cekati vise tjedana da ne kazem i mjeseci. i jos jedna napomena da je taj prodavac bratu odmah drugi dan ponudio povrat novca ili zamjenu za drugi traktor.

P

Picek

Guest
branko kaže:
da jos napomenem (da se picek opet ne nadje uvrijedjenim) to se odnosi na uvoznike tj. zastupnike a ne na njihove sljakere.
s obzirom da smo privatna firma a otac većinski vlasnik onda mi dođe na isto :mrgreen:
ali sve o.k., samo šibaj..

R

Ratarko

Guest
Josipe moj odgovor tebi je bio upućen zato što si rekao da imam manju cijenu traktora zato što mi je traktor došao sa manje opreme . Kažem ti da nije došao sa manje opreme , došao je sa svime onim što sam naručio ... osim sa još druga dva elektronska hidraulična priključka odozada koja sam tražio/platio a nisam ih dobio i mjenjačem od 50 km/h koji sam također naručio/platio ali nisam dobio .
Dakle po meni moj traktor ipak ima više opreme baš zbog kompliciranijeg prednjeg kraja ... to je ipak dodatna oprema ( vrlo skupa ) koja se naručuje i plaća a koju tvoj traktor nema jer ti ne treba ali opet je nebitno koliko tvoj traktor ima opreme a koliko moj ( svatko je uzimao što mu treba za rad ) ... Bitno je da se dobije ono što je naručeno/plaćeno . Ti si svoje sve dobio a ja nisam .

A

Axial

Guest
Dečki i cure potrebna mi je mala pomoč.

Čovjek ovdje lokalno kupio je kod gore navedenih 'novi' MF 4455, ali traktor izgleda da je bio kod nekog prije njega. Ili je vraćen ili se na neki drugi način vratio natrag u ORO, pa ga čovijek od njih kupio. To se sve izgleda odvijalo ljetos, da li mi možda netko može pomoći oko adrese prethodnog (sretnog) vlasnika? Čini se da je prethodni vlasnik negdje u Slavoniji, a čini se i da dvoje ljudi otplaćuje kredite za isti traktor. Sadašnjem vlasniku je bitno jer mora nekako izbaviti prave papire za traktor. A možda još jedna muljaža izađe na površinu. Molim poruke na PM.

S

Seljo Beljo

Guest
JOSIP.1 kaže:

grey.gif

Moja malenkost "kvazipoljoprivrednika" mi dozvoljava kazati da su ovo gore napisane gluposti :roll: :roll: :roll:
Takvih kao što si ti je jako malo, a tvoje priče da oko sebe imaš 20 kupaca MF koji su jako zadovoljni ORO-m
možeš okačiti mačku o rep, jer to nema nikakve veze s ovim što sam ja provjerio, ne zato da blatim firmu, nego
zato da sačuvam svoje živce (a kratak sam- malo pivce, malo vince) i naravno svoje novce.

U svakom slučaju ova tema zaslužuje biti krajnje korektna, mjesto gdje će se iznositi vlastita iskustva, samo u dobroj vjeri i namjeri, pa bilo ona dobra ili loša..... Ja imam namjeru kupiti MF 4455, ali ne žurim se jer očekujem veći povrat zemlje, međutim ,traktor je za mene kapitalna investicija.
Već sam se raspitao na puno mjesta kod osoba koje su kupile traktor od ORA, i vrlo rijetko čujem riječi pohvale
za odnos prema kupcu, pogotovo kada se izvrši plaćanje traktora, tada nastaju problemi - kažu kupci.Traktor MF
je pravi stroj, svi kažu, ali isporuka i održavanje je veliki problem, od nepoštivanja dogovorenih rokova, dogovorene specifikacije traktora, kašnjenja u servisnom održavanju itd....
Sve je to u nekim granicama normale sve dok nisu novci na njihovom računu, a onda kuku majko moja..
Kad dođe vrijeme za moju kupovinu traktora, mislim da ću dobro razmisliti kome ukazati povjerenje....
Negativna iskustva forumaša su mi pomogla da se ne odlučim za firmu ORO .....
Pozdrav seljoberima.....

Najnoviji postovi

Na vrh