• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ORO INTERNATIONAL - Iznesite Vaša iskustva...

• Temu pokrenuo Seljo Beljo
  • Datum prvog posta
J

JOSIP.1

Guest
daj prika makni se s te teme o oro int. i nemoj slusat ove sto brbljaju o nekom favoritu koji je prodao dosad tri i pol traktora.

koliko zemlje radis?

K

KRESO

Guest
oko 80 ha ... imaš moj profil u temi onama... ak hočeš odi na vikalicu pa se možemo "popričati" na brzinu ;)

R

Ratarko

Guest
JOSIP.1 kaže:
E prika ratarko, duzan si mi pivo za predfilter.

inace bas mi treba oko podne doci serviser radit prvi servis na 7495.
nisam stigao nista do sada puno reci o traktoru, ali prezadovoljan sam njime, jak je kao vrag.
otisao mi je semering na prvom tocku, kazes i tebi isto, samo nebudem to danas popravljao kad se malo smiri sezona.

PS: ORO INTERNATIONAL THE BEST OSTALI NIŠ NEVALJAJU!!!

Ako si ti kriv što sam ja dobio predfilter onda ti od srca hvala !
Pitao sam servisera kada mi je montirao predfilter da li ga imaš i ti na svojem traktoru i rekao mi je da ga imaš .
Serviser govori sve pozitivno o tebi tako da me ne čudi što ti govoriš pozitivno o njima , vidi se da tu nitko ne mulja nego je jednostavno dobar odnos . Moja malenkost bi bila najsretnija da je od početka i kod mene sve išlo u pozitivu ali nije tako bilo ... eto sada sam ostao malo iznenađen tim predfilterom i popravkom kvara na kardanu kao i prevedenom knjigom za rukovanje na HR jezik . Isti tren sam od njih naručio zadnje utege za traktor da im pokažem kako je malo potrebno da se odnosi stave u normalu . Meni nikada nije u interesu ići linijom većeg otpora . Toliko o tome .

Kažeš da ti je procurio semering . Da li je kao i kod mene sa lijeve strane na prednjem mostu ? Ako je onda radniku što montira prednju osovinu treba izvući uši i uzeti mu 20 % od plaće da se opameti !!!
Kod mene nije puno ulja curilo na semering a bilo je ljeto tako da sigurno neće niti tebi praviti velike probleme do izmjene .

Koliko onda imaš sati na trkatoru odnosno na koliko sati radiš servis , 100 sati ?
Drago mi je da ti traktor ide dobro a kako si jedina osoba koju ja znam ( preko foruma ) sa istim traktorom kao ja onda ćemo sigurno još malo popričati u budućnosti :D

O

oljasi

Guest
Nema šta, dobar trgovac je taj Oro kada jedan kupac sređuje drugom da mu naprave servis.
Svaka im čast.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,679
oljasi kaže:
Nema šta, dobar trgovac je taj Oro kada jedan kupac sređuje drugom da mu naprave servis.
Svaka im čast.
A kaj je tu loše?

J

JOSIP.1

Guest
ne ne ne, nisam ja sredio za predfilter, nije me bilo nekoliko dana na forumu, zao mi je sto se tako protumacilo, pivo je ratarko zbog toga sto kad ti je serviser montirao predfilter, zvao je kod nas da pogledamo kako je tocno spojen da nebi nesto krivo spojio, cisto za informacije, ispricavam se sto se krivo protumacilo, nije moja zasluga.

semering na prednjem desnom tocku cini mi se samo malo kisi, mjenjat cemo kad malo se smiri sezona, nije nista hitno, moze tako raditi.

a sto se tice knjige i prijevoda samo cu jedno reci, blazeni engleski, ovo doslovno prevodjenje me ubi u pojam, ne samo kod traktora, vec kod rijetko koje uputstvo je dobro prevedeno.

sto se tice traktora, nemam rijeci hvale, savrsen je, sam mi je poorao i posijao 75 ha psenice u rokovima, da ga nemam neznam kako bi posijali uz ovakvo vadjenje repe, a psenica ce nagodinu po mome bit kultura No1.

R

Ratarko

Guest
A tako ... znam da te je zvao , bio sam prisutan dok ste pričali .
Onda imaš podosta sati , ne možda kao ja ali ide to tebe .
Koje mu ti ulje nadosipavaš kada popije ?
Da li si već mjenjao ulje ?

J

JOSIP.1

Guest
nisam nadosipavao nista, sad je bio popio do minimuma, na nekih 150-200 sati, neznam tocno, pa je serviser promjenio sad na servisu, slozili smo se da je 200 sati neka maksimala nakon koje treba mijenjati ulje, makar ovi englezi tupe drugacije. na sva tri mf mjenjam na 150 sati tako cu i na ovom, INA SUPER-TURBO. i to je nasa filozofija.

J

JOSIP.1

Guest
ima puno sati, radim sve sa njim, sve mi je poorao i posijao, i sad ore zimsku brazdu, tako da idu sati, dok mi ova dva ljencare u repi, kako sam za malog 4370 prikvacio repnu (ili kako vi slavonci kazete rokacu ili guzaru) nisam ju ni otkopcavao, napravio je nekih 130 sati do sada, prezivit ce jesen a da necu ulje promjenit, ali zato ce najeb. u proljece kad dobije rasipac i prskalicu.
dynashift (6480) mi je isto u prijevozu bitanga isao sam malo s njim orat, ali kad nakon 5 brazdi predjes na 3 brzo odustanes, sporo je.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Kako si zadovoljan sa 6480?Ima i moj prijatelj u selu isto dynashifta...

J

JOSIP.1

Guest
Odlican je, nisam nista pipnuo na njemu do sada, ima nekih 1600 rh.
samo toci i vozi, salta se bez trzaja, mjenjac radi savrseno nema onog metalnog zvuka sto se kod nekih zna cuti kad prebacujes brzine bez kvacila, jedino sto sada ima novi mjenjac dyna 6, moj je stigao medju zadnjima s dynashift mjenjacem, dyna 6 se salta sve bez kvacila, nisam imao prilike ga voziti, vozio sam 54 seriju s dyna4 mjenjacem koji nije kvalitetan kao dynashift, uostalom to je manja serija traktora. dyna 6 je sigurno dobar, taj mjenjac cini 6480 sigurno najboljim traktorom te snage za te pare.
savrsen je.

takodjer bi preporucio 6480 seriju ako netko kupuje npr taj 5465 (120 ks) malo jos nadoplatis za 6480 i imas traktor koji je puno udobniji, jaci i masivniji i dobis jos tih 30 konja kojih nikad nije visak.

jedini nedostatak mu je sto kod nas kazu 150 ks nije ni za 3 ni za 4 brazde, ali nadjem ja njemu posla.

A

Ante

Guest
Šta je pametnije ORO internacional ili Favorit iz Bizovca?

B

Bobo

Guest
Po pricama svakako FAVORIT, jer su odgovorniji prema kupcima. Clan foruma oljasi je kod njih kupio svoj MF i kaze mi da je zadovoljan sa servisom.

Krx nije dobio u traktoru svu naruceno upremu jos uvijek, a placena je, Ratarko je opet imao nekih drugih pšroblema. Najbolje da ti oni ispricaju sami sto i kako.

B

Bobo

Guest
Da, iz Austrije, ali ne znam ime firme...

Vjerujem da suradjuju i s onim drugima (cije se ime ne spominje) ali sto se servisa tice, samo tu sparas zivce... isporuka vise-manje svi su isti, ali servis treba gledati. Cuo sam da je favorit po tom pitanju bolji od "onih drugih"...

A

Ante

Guest
Pa iz toga razloga sam se i odlucio za Favorit, sto mi je blizu i kad nesto zatrebam da su mi blizu. Neznam kakvi su ovi u Oro ali koliko sam uspio procitati nisu bas divni.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,679
Ante kaže:
Pa iz toga razloga sam se i odlucio za Favorit, sto mi je blizu i kad nesto zatrebam da su mi blizu. Neznam kakvi su ovi u Oro ali koliko sam uspio procitati nisu bas divni.

Vidiš, to je problem! Svakakve priče mogu uništiti reputaciju (dobre) firme. Nažalost, nitko ne piše ovdje pohvale, već samo loše stvari.
Da se razumijemo, nemam nikakvih veza s ORO-m, ni nikakvih interesa, no jako me smetaju ovakvi negativistički komentari. Radim posel sličan servisnom, pa znam kaj znači pljuvanje na svaki nedostatak opreme i kak je teško poslije nekoga uvjeriti da je on (možda) pogriješio.

Zato dečki nemojte olako olajavati nekoga ovdje, već se žalite i davite ga dok vam ne riješi problem. Kritika ovdje trebala bi biti krajnja mjera.

Najnoviji postovi

Na vrh