Kod nas nas u opcini je u zadnjih par godina stiglo oko 20-ak novih MF, svi su iz ora, vecinu tih ljudi poznajem osobno, i NIKAKVE, APSOLUTNO NIKAKVE, pritužbe od nijednog od njih nisam cuo prema oru, u vidu bilo kakvih nebuloza kakve vi ovdje pricate.
nadalje svi ti masseyi danas su u polju i rade, dok jedan case, i jedan new holland 180 i 190 ks stoje u kvaru vec cijelu jesen, a ljudi nisu dobili zamjenski traktor.
meni da se i jedan pokvari, sutra bi od ora dobio zamjenski. (pitanje:ima li taj favorit uopce zamjenski traktor?)
zapravo navlacite me da ogovaram firmu o kojoj nista ni ne znam, mozda stvarno rade korektno, ali ovdje se iznose optuzbe prema firmi koju jako dobro znam, kod koje sam kupio tri traktora, a ako Bog da jos puno ih kupit.
jednu stvar da kazem nesluzbeno , vi sto kupujete kod favorita pazite da ne ostanete bez kapitalnih, jer oro je i dalje jedini ovlasteni uvoznik mf traktora, i da prilikom takve kupnje dobijete odgovarajuci racun.
ovaj topic mi vise lici kao neciji placeni oglas, ljudi nemojte bit prozirni, meni ni u dzep ni iz dzepa ja samo govorim cinjenice.
opet ponavljam, ljudi imaju malo prevelika ocekivanja, kupe traktor iz 44 ili 54 serije i ocekuju full opremu, kako da i ne, malo se vise treba izbeljit za opremljeniji traktor.
u 64 seriji imas full de luxe grijani sic u seriji, i neces morat nacekivat da ti ga promjene.
jos jedna stvar oro traktore kupuje u paketu, znaci (konkretno je to bila stvar s mojim 6480) uzmu 30-ak traktora nekakve tipizirane opreme, 6480 sam ja uzeo zadnji iz tih 30 sto su dosli, moj susjed si je pojeo jaja sto vise ih nije bilo pa je uzeo new holanda, (koji takodjer nema zracni sic, ja imam bolji sic na starom 4370) iste snage, ista je bila i cijena 50000€ +pdv, ali sam ja dobio daleko kvalitetniji traktor, kojemu je realna cijena naspram tog holanda makar 7000€ visa, i sta sad da prigovaram nesta.
ista ti je sada stvar s ovim 54 serijom od 125ks dobijes zr sic, klimu i onaj mjenjac dyna4 sve bez kvacila, za te pare, pa sta bi vi htjeli bolje, nadjite takav traktor za tu cijenu kod nekog drugog.
i sad je normalno ako hoces traktor koji iskace iz tog paketa opreme koji stize da ga moras vise i platit, pa si onda biraj i gume i sta god hoces na njega.
na 7495 sam dobio sve od opreme sta sam i trazio, ali je traktor bio i papreno skup.
vidis da je i prika ratarko sa svojim na kraju zadovoljan, i da bi sad najradije zalizao odnose s orom, makar je malo nabrajao dane zbog filtera il neznam sad cega, ali u konacnici nikakvih problena nije niti imao.
zato ljudi budite pametni i ne nasjedajte na ovakve placene oglase ljudi koji se opravdavaju tudjim iskustvima. zapravo mene bas i nije briga kod koga ce tko kupit traktor, ali ovakvo javno blacenje ne podrzavam, sad moram vise pazit sta pisem da me nebi izbacili iz foruma. (kao u komunizmu-tko nije s nama protiv nas je!!!)
to sto govorim se odnosi prvenstveno na tebe bobo, i na jos nekolicinu iz cijih se rijeci moze iscitati nekakva netrpeljivost, i koji ljude pumpaju da iznose kojekakve nazovi "probleme" koji su normalna stvar u poljoprivredi i na koje se treba naviknuti.
ako je oro prodao 300 ili 400 ili mozda vise traktora, a cak se trojica na forumu zale i to cak da nisu dobili sic, ili na strasne filtere, ili sto im ne dodje serviser istog trena kad ga zovu (to je sve sto sam uspio zapamtit sto ide na cast ovoj (NE) UGLEDNOJ firmi, LJUDI MOJI PA TO JE CAK 0,7 % NEZADOVOLJNIH, BJEZMO SVI BRZO KOD FAVORITA tamo je bolji koeficijent.
jedno blic pitanje na kraju jeli netko od vas sirio novi mf, ili imao bilo kakvih stvarnih problema s motorom ili mjenjacem da mu je traktor stajao duze vrijeme a da nitko od mjerodavnih nije reagirao zbog toga?
taj neka napise sta ima za reci. ali to sad vise ide u prilog kvaliteti traktora nego oru, al nema veze to je ionako na kraju najvaznije.