• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ORO INTERNATIONAL - Iznesite Vaša iskustva...

• Temu pokrenuo Seljo Beljo
  • Datum prvog posta
R

Ratarko

Guest
JOSIP.1 kaže:
za taj remen i govorim, da, imas spaner na njemu i stegni ga samo, kod mene nije bas zgodno to za napravit, kod tebe vjerovatno ima vise mjesta.

Zar španer nije automatski ?
Pogledati ću sutra ponovo ali draže bi mi bilo da serviser to pogleda prvi .

sapat kaže:
Pa jel vas dvoje (Ratarko i Josip)nemate iste traktore?
Pa mislim da imamo osim prednji kraj gdje su tegovi .

R

ROKI

Guest
JOSIP.1 kaže:
za taj remen i govorim, da, imas spaner na njemu i stegni ga samo, kod mene nije bas zgodno to za napravit, kod tebe vjerovatno ima vise mjesta.

ROKI kaže:
Pa ti sve znaš o i šta se događa sa Ratarkovim MF-om.

ti roki volis malo da nebudem prost stalno podjeb....
jesi ti tu nekakav ratarkov backup, osobni cuvar ili sta???
uvijek se imas nesto (nesmisleno) nadovezat dok mi polemiziramo
???

takva traktora zasad ima dva u hr, ratarkov i moj, i normalno da znam sta se dogadja,doboga ne zivim u indiji.

Šta se odma ljutiš. Jel nisi vidio smješka. :lol:

J

JOSIP.1

Guest
ne ljutim se.

-ratarko-
kod mene na 74 je automatski, ali kod tebe nije, sjecam se kad je serviser bio kod mene je rekao da je spaner kod mene drugaciji.

no i ako nije automatsko nije to neka velika stvar, ja sam ih vec dotezao puno puta, posebno na 64 gdje malo malo pa cvili.
iako ne dodje do toga bas da mi klima prestane radit, ali cim cvili, stezi ga.

R

Ratarko

Guest
Zanimljivo da bi napravili ne-automatski zatezač na novom traktoru :shock:
To me stvarno čudi da je tako , sutra ću pogledati ali ne diram ništa , čekam ORU .

J

JOSIP.1

Guest
nije stvar u tome, vec sto su to vjerovatno promjenili nakon sto si ti kupio, moj je dosao god dana poslije, jos jedna stvar je promjenjena, na haubi ja imam resetku (usisnik za zrak) jos i s gornje strane, kod tebe su sastrane i naprijed.
ocito su neke detalje doradjivali.

B

branko

Guest
JOSIP.1 kaže:
ali cim cvili, stezi ga.

ili da ga odmah podmaze s nekom kvalitetnijom masti :rolfer: :rolfer: :rolfer:

R

Ratarko

Guest
JOSIP.1 kaže:
nije stvar u tome, vec sto su to vjerovatno promjenili nakon sto si ti kupio, moj je dosao god dana poslije, jos jedna stvar je promjenjena, na haubi ja imam resetku (usisnik za zrak) jos i s gornje strane, kod tebe su sastrane i naprijed.
ocito su neke detalje doradjivali.

Godinu dana poslije ? Moj je proizveden 30.01.2007. a tvoj ?
Znam da se konstantno rade dorade na strojevima i to je po meni OK .

T

TOMY

Guest
Josipe jel ti kad pukao remen od kompresora zraka? Meni vec dva puta, al ovaj put je španer zablokirao, ode ležajćići.
Aj stavi neku sliku od svog 74 ?

J

JOSIP.1

Guest
Nije mi pukao remen nijednom.

stavit cu slika, kad budem imao vise vrem, imas na temi oranje oranje samo malo prevrti u nazat par strana, imam par slika s oranja sam stavio.

R

Ratarko

Guest
TOMY kaže:
Ratarko sto je s klimom?

Aha , bio danas orin serviser/i i nisu ništa dokučili koji joj je belaj .
Dakle kompresor od klime proizvodi škripave zvukove dok je uključen . Da li se radi o proklizavanju elektro-magneta koji radi prijenos snage sa remenice ili nema dovoljno plina ili je pak kompresor otišao u vječna lovišta pitanje je sada . Remen i španer su uklonili sa liste krivaca . Sutra ću pozvati majstora da provjeri stanje plina u sustavu iako sam laički siguran da se ne mogu proizvoditi škripavi zvukovi zbog manjka plina . Eto to bi bilo to što danas znam .

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Evo danas popodne je bio serviser kod nas, napokon!!!!!

Promjena ulja i filtera, malo štelanja kočnica jer je mjenjan jedan cilindar i nešto sitno na instalaciji, kontrolna žaruljica.

Naime kaže serviser da smo dugo čekali, traktor je od prošlog servisa prevalio skoro 270 h, a to je naravno puno od dozvoljenog, ali fala bogu ništ se nije desilo, ujak naziva od 12 mjeseca 2007. da treba servis, a tek su sad poslali čovijeka, koju je sve super i brzo napravio, pa sad kaj toliko čekaju s time nije mi jasno!?!?!

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Ja kad ih nazovem dodu u roku tjedan dana. Stari redovito plaća servis i nema nikakvih problema.

O

oljasi

Guest
Evo da i ja iznesem svoje iskustvo sa Favoritom.
u Srijedu mi se upalila lampica ulja u mjenjaču.
Nazovem gazdu i pitam šta da radim.
Kako ja nisam vičan mehanici i nisam onaj tip čovjeka koji misli da sve zna, zamolim ga da dođe do mene. Tada je bio u Županji, ja sam kod Požege. Kaže mi da će krenuti prema meni samo moraju stati u Bizovcu pokupiti nekakve alate i dijelove i dolaze navečer.
Kasnije mi je nešto iskrslo od obaveza i dogovorimo se da dođe sutra.
Došao je u 8 ujutro u do mene.
E, vidite, to ja zovem dobrom uslugom servisa.
Inace ove je godine, do sada prodao 8 traktora serije 8000.
Toliko o Favoritu iz Bizovca.

A

Ante

Guest
što se tiče Favorita niti ja nemam što zamjeriti.
Kad sam napravio 95 sati na svom MF 4455 nazovem ga u roku 2 dana mi je došao i napravio servis.
Btw. nije skup. Nakon 100 sati mi se na satu pojavila signalizacija za servis zvao sam ga i došao je isti dan.
Stvarno je lik ok.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
a ja sam u ORU dobio vrhunsku uslugu i svi iz mog kraja, tu je oro broj 1 :!:
dobio sam više nego sam tražio, sve u dan, sve po dogovoru, uvjek nazvali, pitali el treba kaj pomoči :!:
tako da te sve vaše priče malo padaju u vodu :!:
ima nas još na forumu koji su uzeli u vrbovcu i da su zadovoljni :!:

J

JOSIP.1

Guest
bogec kaže:
a ja sam u ORU dobio vrhunsku uslugu i svi iz mog kraja, tu je oro broj 1 :!:
dobio sam više nego sam tražio, sve u dan, sve po dogovoru, uvjek nazvali, pitali el treba kaj pomoči :!:
tako da te sve vaše priče malo padaju u vodu :!:
ima nas još na forumu koji su uzeli u vrbovcu i da su zadovoljni :!:

;)

B

Bobo

Guest
U svakom slucaju vas je manje zadovoljnih nego FAVORIT musterija...

Ima dosta ljudi u ovom kraju koji su narucili traktor u ORO internacionalu, pa nisu pol opreme dobili, pa im ovi samo od cijene oduzmu, a to sto je covjeku trebao kardan naprijed, a ne samo hidraulik, boze moj dogodi se... Za to NEMA OPRAVDANJA nikakvog, Kad odes u Favorit, tamo kazes zelim TO TO TO TO I TO, i briga njih, naruce ti takav traktor, te takvog i isporuce, a ne kad u ORU dodjes po traktor, pa klimu dobijes 2 mjeseca kasnije, kazu ti da mehanicko sjedalo ne odmatas iz najlona dok ti oni ne isporuce placeno zracno, te ga niti poslije 6 mjeseci ne dobijes, kompresor se naknadno ugradjuje pod izlikom da onaj koji MF u tvornici stavlja nije dobar i takve slicne fore...

Od puno, ali stvarno puno ljudi sam cuo da nisu s ORO firmom zadovoljni, sto se tice servisa, odnosa s kupcima i svega ostalog. Prvi koji je izjavio da je s ORO-m zadovoljan je Josip, a da ga je Ratarko ispitivao kako to da nema s njima problema, jer je i do njega zao glas dosao jos prije kupovine traktora, i opet je zagrizao u gov*o, jer se nadao da njega bas nece zeznuti. Covjeku se u pol sjetve pokvario kardan i morao je cekati koliko ono dana da to poprave, a iz Favorita zbog sijalice dolaze sutradan?!?

Poucen mnogim losim iskustvima drugih ljudi, nema sanse da cu ORO ikada razmatrati kao firmu gdje bih otisao po traktor, a jednog dana cu ga i kupovati. Mnogo je ljudi dobilo onaj gorak okus u ustima od ORO firme, ja bome necu.

Najnoviji postovi

Na vrh