E to je vještina koj sam odlučil zaboraviti, ni sebi više ne brusim noževe kak treba.
Zidna brusilica bez šalunga ,posuda sa vodom, polirka, kožni remen ili kartonska kutija. I dlakava lijeva ruka, pa onda noga jedna i dtuga, hrabriji malo po kosi.
Jedna strana,voda,druga strana,voda i tak pol dana. Pa poliranje na filcu, remeni ili kutija pa nikad kraja.
Normalno ,neka budala obavezno zasere šajbu dok brusi štil od metle, drugi okrene nož na polirki kontra .Nemreš verovati kak bedaki sreče imaju , fali pol filca a prsti cijeli.
Kolegi je pukla nova šajba na pol, ko da ga je kobila ritnula kroz radionu ,ušel je u drveni ormar kroz zatvorena vrata.U rame, sreča kaj je bilo hladno kak u uvek u radioni po zimi pa je bil debelo podstavljen.Nikad više nije brusil noževe.
Pa daj prosim te .samo par nožekov bi mi nabrusil sutra imam mesaru. Kad razmotaš paket trideset komada.Od toga dvadeset pet za hititi,al obavezno krvavi i da špekom po sebi.
I flaša delanca , dva tjedna se ni jedna muha u njemu ne utopi kad ostaviš u čaši .
E pa ne hvala, noževe ne brusim.