Ne znam.
Ne bih bila znala niti za mankozeb da mi Singentin fitopatolog - tehnolog nije to objasnio. I da nisam platila problem iz vlastitog đepa. Ne trebam reći da te godine paprika nije dostigla niti standard, a kamoli nešto nadprosječno. Bila je na kraju vegetacije moje visine otprilike, a kako se na slikama mojih plastenika vidi, uobičajeno mi ide i preko tri i pol metra Menta, a ostale oko dva i pol.
Austrijski Fonganil je bio 70% -tni prije nekoliko godina dok sam ja tražila jeftiniju soluciju od ponude na našem tržištu, no, bio je i skuplji - mislim da je bio čak i nešto preko petsto eura za litru.
budeš mi rekao koja je cijena sada kada ga dobiješ.
Ja sam prvi dobila dva decilitra besplatno od gospodina Damira - spašavali smo sezonu i uspjeli da ne ode sve kvragu, bio je u plastičnoj flaši, tekućina crvene boje i pisalo je gore 70%.
Zato sam se nemalo iznenadila kada sam slijedeće godine kupila, na etiketi je bo deklariran 50%, a platila sam ga oko 2700 kn. No, ovaj što sam dobila je bio sa talijanskog tržišta - i te godine se nije mogao kod nas još nabaviti, tek slijedeće su ga uveli i na naše. Ta me cijena ponukala da lutam netom u potrazi za povoljnijom cijenom....
Za one koji nisu popratili, iako je tema o paprici, onaj Bion koji sam bila spominjala je zapravo baktericid, i isto ga nema kod nas, i njega mi je isti gospodin donio na probu, no, on na klavibakter ne djeluje baš, efikasan je za xantomonas i pseudomonas - za ovaj nešto bolje. ali, samo kao preventiva, u vrijeme dok su biljke još male. Tako mi je bilo rečeno, pouzdanije ne znam jer informacija o njemu na hr nije bilo, a gogle prijevod je za mene dvosjekli mač - nedostatan za sigurnu informaciju, često iskrivi značenje napisanoga, obzirom da engleski beknuti ne znam.