Jednom probano, sasvim dovoljno. Bez uvrede Rajko, znam da ćeš to pročitati.
cabage nismo razumjeli valja ili nevalja,,,,,,,,
Jahobice,niste mi pisali kakva je kod vas bila majkovacka.Veliki pozdrav.
Termogen je velik, a jačinu neznam. Znam da fino grije i da u plasteniku cca 80 kvadrata drži dobru temperaturu. Kontrola ti je poluautomatska, sin je postavio nekakve toplomjere i sve to pospojio na kompjutor i alarm na mobitel ako se temperatura spusti ili digne preko zadane. E fino ti je to, to je automatski dio, a onaj drugi je kad mobitel zatuli, a ti trči u plastenik u gluho doba noći i vidi jel crko termogen ili treba otvoriti vrata da se malo smanji temperatura. Većinom je ovo prvo. Grijem cijeli plastenik jer u ovaj dio koji nije pod drugim najlonom sijem salatu, ona nije zahtjevna za temperaturom, ali si mi dao razmišljati o kaloriferu. Bilo bi puno lakše bar nekih 15-20 dana jer salatu ne mislim sijati prije veljače. Klijalište je pravokutnog oblika i visine 120 cm, kaj bi to moglo proć s manjim kaloriferom?Kako kontroliraš ovaj termogen na ložu i koje je snage? Termostat? Mislim za 8kvadrata klijališta ti je dovoljno to podno grijanje i neki bolji kalolifer koji bi radio na 1kW odnosno 2 kad zatreba, pod pretpostavkom da je to visine nekih 80cm i lučnog oblika kao plastenik. Ja imam podno na drva i za klijalište imam 3 cijevi od cola i jedan kalolifer za klijalište, kad izađe iz kljiališta podno je dovoljno za nastavak razvoja, eventualno pojačam na peći ili dodam kalolifer.
Znam da postoje i one tzv.električne deke dim.5*1 m koje su u stvari grijači.Kolko sam čuo to su nabavljali u Srbiji, ali ne znam točno gdje i kako.
Zna li netko više o tome ili o ovim grijačim kabelima.Kako se to koristi i gdje se nabavlja?
hvala
Neznam šta ste htjeli reći, ako mislite da se žica topi ovojnicu / plastiku to je do kvalitete ja koristim isto grijaće kablove i nemam takvih problema a snaga je po dužnom metru 14w koji se koriste za podno grijanje upravo kako je opisao Adan.Neznam kako ostali ali ja vam nebih preporucila el cebe.Iz licnog iskustva vam kazem jer sam ja pokusavala i nakon nekoliko dana žice probicu kroz plastiku sto je jako opasno.