Re: paprika
Ispričavam se,uopče nisam razmišljala da neki imaju plastenike sa jednom folijom,u mene su svi sa dvostrukom.Ali rok o1.o4. ne bi rebao biti više rizičan na sa jednostrukom,bar kod mene,osim u izuzetnim slučajevima.
U prosjeku papriku sadim između 17. i 25. 03.Ove godine sam jedan plastenik sadila ranije,a jedan kasnije.Ovaj ranije sam grijala noću na minimalac-grijanje nije bilo u planu,ali se omakla luda godina.Sadnice za drugi plastenik su prerasle,posadila sam ih u prvom mogućem roku jer u trećem pklasteniku nemam termogen pa ne mogu intervenirati niti na minimalac.Dakle,sadila sam na uskrsnu subotu.Prva berba je bila 22.05.Malo,jedno šezdesetak kila.Pa u utorak se nabralo jedno sto kila.Govorim o petsto kvadrata.Sada bude se u utorak bralo jedno dvijesto kila.Hoću reći to da su biljke pobacale većinom sve iz rašlja i ponegdje čak i drugo koljeno.Ali dalje je sve ubrzano raslo,tako da mi u kilu ide u prosjeku pet paprika,ponegdje šest.Ali,prvi zasađeni plastenik je bio menta.U onoj prvoj berbi nisam imala šta brati.Tek u utorak sam u jednoj stazi od sedamdeset metara nabrala sto kila.Da sam tu stavila vedranu,brala bi se prije dvadesetog petog.Jedino što je dobro ispalo je cijena.Prodaje se po 25 kn,na malo.Kod mena nitko nema još papriku pa se dobro prodaje za sada.Bude li potrebe,podkraj tjedna bude se išlu u Zg,ali vjerujem da bude ipak to otišlo doma.
Samko,lijepa ti je paprika,ali ja tekvu ne mogu prodati.Možda nešto malo u Zg,ali ovdje doma ne.