Moj PE18 (‘75 godište) isto nema uljni filter.Ti motori obično nemaju filter ulja nego ga se može naknadno ugradit,pa to izgleda kao na slici kolege prije
Neki motori imaju sito na dnu kartera,ali je samo za grube nečistoće,da bi došao do njega moraš skinuti karter
Taj lim gore ti je zaštita da ti ne baca ulje direktno na odušak van,a ti na slikama na netu nemaju odušak kao ti posebno,nego imaju odušak na čepu gdje nalijevaš ulje
Nisam ja baš oko tih motoriča bog zna kaj delal tak da nemogu sa sigurnošču reči ništ o tome.Probaj kolegi MUHA postaviti na pp pitanje one j ipak stručniji u tome od mene
Nisam siguran,ali mislim da bi tu oko tih podizača trebalo ići ulje jer sa druge strane su ventili i tu ne može,zna i kolega Brgud
Ta tvrdnja je i meni malo bez veze.............. i odgovoreno mi je da ih uljne pare podmazuju kaj je meni i danas nekak čudno.
..............
juce sam mijenjao semering 52 25 12...leziste je cilindricno i nije konusno, odzada nekih 5 cm...je precnik mnogo veci 58mm...i zatim prelazi na 52mm blizu lezaja nekih 14mm....u dubinu, jedino sto mi nije jasno sta drzi semering da ne ispadne vani....zeger...ne vidim niti kanal usjecen da bi legao...bas...čudno....Pozdrav. na kardan ide semering(takav sam izvukao) 52-25-12. novi semering je 25 52 10. mislim da to nebi trebalo imati veze. kada stavljam novi semering vanjska dimenzija u kučištu je dosta veća. sada pitam dali je to kučište konusno?
dobro proučil sam na internetu. mora baš biti 52-25-12 jer ako je uži onda ne ide dobro.
ovo sve kaj si napisal je točno. nema seger.juce sam mijenjao semering 52 25 12...leziste je cilindricno i nije konusno, odzada nekih 5 cm...je precnik mnogo veci 58mm...i zatim prelazi na 52mm blizu lezaja nekih 14mm....u dubinu, jedino sto mi nije jasno sta drzi semering da ne ispadne vani....zeger...ne vidim niti kanal usjecen da bi legao...bas...čudno....
pa sta ga drzi da neispadne...hmovo sve kaj si napisal je točno. nema seger.