na tom čepu nema mjerača. ima na čepu prednjega kraja.Za nadolijevanje i kontrolu ti je ovaj plastični čep, koji na sebi ima šipku sa oznakom nivoa ulja.
nivo je narastao...sad kuda prolazi...vjerovatno kroz pumpu...nema kuda drugo...Pa vidi na meracu ulja koji ti je nivo
Jedino bi bilo bolje da je mogla bit u centru,jer će ti ovako prilikom potezanja čupati volan iz ruke da bi išlo ravno,ja sam na svojoj to riješio ovakoNapravljena kuka z a srednje teško povlačenje sebi ravnoga (po ravnom). Slučajno mi pod ruke došla kuka (koja je već bila savinuta ) u sadašnji oblik, i ček pa ja je mogu zavariti na već postojeći (ovaj crni dio) koji je već bio. Zavario sam kuku i ovu poprečku, koja će služiti za obranu od raslinja i tanjih drva prema remenici.
View attachment 52184
Montirano na postojeći okvir (koji ide da prednjeg diferencijana) na kojega je prihvaćen sa 4 vijka M12 i sa po dva vijka (sa svake strane ) na motor M10. Drže ga 4 vijka M14, koje sam stegnuo sa moment ključem na 12 kg, ne toliko da bi bilo potrebno nego radi duže poluge.
View attachment 52185
Po obećanju evo slikica kako sam na mojoj frezi riješioNapravljena kuka z a srednje teško povlačenje sebi ravnoga (po ravnom). Slučajno mi pod ruke došla kuka (koja je već bila savinuta ) u sadašnji oblik, i ček pa ja je mogu zavariti na već postojeći (ovaj crni dio) koji je već bio. Zavario sam kuku i ovu poprečku, koja će služiti za obranu od raslinja i tanjih drva prema remenici.
View attachment 52184
Montirano na postojeći okvir (koji ide da prednjeg diferencijana) na kojega je prihvaćen sa 4 vijka M12 i sa po dva vijka (sa svake strane ) na motor M10. Drže ga 4 vijka M14, koje sam stegnuo sa moment ključem na 12 kg, ne toliko da bi bilo potrebno nego radi duže poluge.
View attachment 52185