E upravu si..da li moze sada ova iz kucista sa remenicom ili neku drugu traziti moram se konsultovati , to je bas mana, onako ubrzini orem i kraj baste usaltam u rikverc pustim kvacilo kad se poce dizati zadnji kraj ala sta bi ja skocih snjega a plug zabijen zakasnio sa dizanjen hahahTo je ok kad nema mjenjanja na dva mjesta, vjerojatno za frezanje oko voćki je super. Na pe 18 trebalo bi i pumpu staviti naprijed onda bi već bilo lakše raditi s tim.
odlican, vuce 2 pluga, top...danas sam i ja malo orao u basti, aj rekoh da prevrnem travu, probao novi volan od dampera, odlicno se ponasa, malo neobicno ko na puteru sada volan, i kocnice sa spanerima savrsene al curi ulje na kardanu od zada ,...novi semering...25 52 10....medjutim kladio bi se da je 23 54 10...al ajd...ne mogu naci nigdje tacnu oznakuNe vjerujem da može ova iz kućišta,ali nađe se po oglasnicima,ima za naprijed ispod haube,rezervoar i pumpa zajedno,jedino ti onda treba još i ventil hidraulike za dizanje i spuštanje,jer moj i to ima u bloku motora
Evo par slikica moje "pile" da malo osvježimo temu
View attachment 42479 View attachment 42480 View attachment 42481
S obzirom na godine, još uvijek se dobro drži.Evo par slikica moje "pile" da malo osvježimo temu
Koliko krugova volana od kraja do drugog kraja motanja ima.malo neobicno ko na puteru sada volan, i kocnice sa spanerima savrsene al curi ulje na kardanu od zada ,...novi semering...25 52 10....medjutim kladio bi se da je 23 54 10...al ajd...ne mogu naci nigdje tacnu oznaku
Jel volan fabrički il si mijenjao nešto, mislim onaj zubčanik.More, more, evo samo kotači od njega.💪
Kod mog paše prikolica je isto sa pogonom odnosno prikolica je postavljena na osovinu i mjenjač od zadnjeg trapa tv 18. Tako da je kod njega 6x6.Hvala # smilan.
To bi značilo da ako je 6,5 ili 4 kruga za isti ho
Nego reci ti meni kako iskaces iz ove fotelje,hm kod mene onaj lavor...rado bih zamijenio al me strah prevrtanja nemam kada skliznuti iz ovogHvala # smilan.
To bi značilo da ako je 6,5 ili 4 kruga za isti hod spone, znači ovaj od 4 kruga ima nagliji puž.🐌
View attachment 45616
E stvarno je udobno,ja sa onog svoga lavora stalno skliznem nastranu,u principu nema sta da te drzi bas sam razmisljao da barem zavarim odzada lim 3mm da se naslonim visine 30-40cm.. i lijepo tapaciranu spuzvu nepromocii ekokoza ili skaj...nego me isprepadali ovi na forumima kazu tomo se u mjestu prevrne na ravnom kada proslajfaju tockovi ufff rekoh sto lakse skakanje hahha...nego i ja sam stavio od dampera volan mehanicki ali nikako sve sastaviti posto mi izbacivao iz brzih pa sam sve rastavio da mijenjam i trostepeni,uljucni,promjene smjera,,,,itdd...pa se uhvatio i freze od IMT 507 da pokusam pripasati nekako na TV...i tako...laganooNe iskačem nikako , nisam akrobata. To je isto bio onaj bukalin (noćna posuda), kako kažeš lavor. Bio je neki sav polomljen i varen (i to loše) , tako da kad sam sjeo u njega žuljalo me to , pa sam to bacio. Pri ruci se našlo ovo sjedište koje sam malo prilagodio i montirao. Ipak je 100 % bolje od onog bukalina, mogu se nasloniti i osloniti se rukom bočno. Još sam mu nadodao jednu oprugu ispod. Što se tiče iskakanja (u slučaju prevrtanja , ne daj bože), onda bi bilo teže iskočiti nego sa bukalina. Pošto je taj tratorin isključivo za dovoz drva , i drugo niš ne radi kod mene. Idem sa njime tamo gdje je on u mogućnosti. Znači vozim drva po relativno ravnom i po usponima, dok recimo gdje je neki put ( u šumi) da je jako strmo da moram voziti po nizbrdici, to bi bilo malo nezgodno . Kad sijedim na njemu i prema nizbrdici moram se upirati na volan da ne ispadnem napred. Pošto je ovaj sic malo viši od bukalina , a volan pod 90 stepeni prema horizontali traktora. Ali to je PE 18. Za ovu godinu dovezao sam sa njim devet tura drva , i sad je slobodan do druge sezone, eventualno još par tura.