cizmesinkin
Član
- Tu od
- 19 Sij 2011
- Poruka
- 314
Cijepljenje protiv kuge je obavezno 2 puta na godinu.Neče se ni vračat poslat če vet.inspektora u kontrolu....
Pitanje?
Jučer bili neki kao veterinari sa pitanjem čije su ove kokoši, moramo ih cijepiti. Puna je rekla od zeta , ali njega nema doma i odoše oni. Sad ja danas ujutro otvorim net i proguglam , "obavezno cijepljenje kokoši", i nigdje ne piše da se mora, pogotovo ak ih imaš za sebe. Sad sam u nedoumici, da li su to bili APP muljatori (Ako Prođe Prođe) ili stvarno moram cjepiti protiv nečega ?
Saznanja ?
Hvala
kupio sam 10 koka nesilica sarih 1 mj i od toga je prošlo nekih 1,5 mj i još ništa od jaja! e sad rečeno mi je da bi trebale koroz jedan mjesec najkasnije davati jaja al evo prošlo je i mjesec ipo - e sad nije nikakava panika al zanima me koliko je vremena normalno da prođe do prvih jaja a što se uvjeta tiče - stalno su vanka u masliniku, ja sam u dalmaciji, tako da sunce piči kod nas cili dan i temp. je po danu i do 18 stupnjeva....
Tko ti je to reko? Ovo mu pokazi :finga: :finga:
Meni su prva jaja stizala oko 5og mjeseca zivota nesilica tj. blize 6om mjesecu.
Ali bez posebnog sopanja jedinicom i dvojkom.
To je bio srot i kostovit.
Unazad tri tjedna dobivaju koncentrat pomješan sa šrotom.Zanimljivo je da isto tako niti jedna koka koja se ljetos prokvocala nije do danas više snesla ni jedno jaje. :scratchJel dobijaju kakav koncentraat?
Pokusaj im dat geomicina za nesilice sa oksitetraciklinom, retinolom itd.
mislim da tog ima za kupit.
To ti je za bolju nesivost kod mladih,a starijima malo produzi nesivost. bolje iskoristenje hrane itd.
pokusaj jbg
Jel dobijaju kakav koncentraat?
Pokusaj im dat geomicina za nesilice sa oksitetraciklinom, retinolom itd.
mislim da tog ima za kupit.
To ti je za bolju nesivost kod mladih,a starijima malo produzi nesivost. bolje iskoristenje hrane itd.
pokusaj jbg